Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών και άλλες οδηγίες σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές


Engineer

Recommended Posts

Εχω το εξης ερωτημα:

Στη 2η σελιδα της σχετικής εγκυκλίου στα "προστιμα διατηρησης αυθαιρετων κατασκευων" αναφερει οτι ο υπολογισμος τους γινεται με τις προϊσχύουσες διαταξεις μεχρι την ισχυ του ν. 4014/11 (21-9-11) και απο εκει και περα συμφωνα μετα οριζομενα στο αρθρο 27 του νομου.

Εγω εχω πελατη που εχει πληρωσει προστιμο διατηρησης & ανεγερσης μεχρι 30/12/2006 , αλλα πριν 2 μηνες του ηρθε νεο εντυπο απο το τοπικο πολεοδομικο τμημα (το οποιο εχουν στηλει και προς την αρμοδια ΔΟΥ) στο οποιο αναγραφετα περιλιπτικα το προστιμο διατηρησης για το χρονικο διαστημα 01/01/07 μεχρι 18/7/12 (χρηματικος καταλογος ν.1337/83). Συμβουλεψα , προ της απεργειας του τεε, τον πελατη μου να πληρωσει το παραβολο και τωρα περιμενει την πληρωμη της εφαπαξ καταβολης (συμφωνα με ν.4014/11) για να παει τη βεβαιωση υπαγωγης στο ν.4014/11, στο πολεοδομικο τμημα (αφαιρουμενου του καταβληθεντος ποσου ανεγερσης απο το ολικο ποσο του ενιαιου ειδικου προστιμου).

Σωστα σκεφτομαι να πραξω ή πρεπει να υπολογιστει το ποσο διατηρησης με δυο σκελη , το πρωτο μεχρι την ισχυ του ν.4014/11 με τις προϊσχύουσες διαταξεις και το δευτερο συμφωνα με τα οριζομενα στο αρθρο 27 του νομου??

Μπερδευτικα με αυτη την εγκυκλιο και δεν θελω στο τελος να πληρωνω απο την τσεπη μου... οι νομοθετες μας γραφουν και μετα αναιρουν....

Κάνεις δήλωση αυθαιρέτου; Υπάρχει δηλαδή παλαιά έκθεση αυθαιρέτου από την υπηρεσία και εσύ τώρα κάνεις ένταξη στο νόμο;

Αν ναι η εν λόγο εγκύκλιος δε σ' αφορά. Κάνε τη δήλωση, αφαίρεση ότι έχει πληρώσει κατά την υποβολή και πήγαινε την περαιωμένη δήλωση στην υπηρεσία δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.