Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη για άνοιγμα τρύπας σκάλας και στήριξη πλάκας


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι , σε άδεια που βγαίνει , τα μόνα στατικά αφορούν άνοιγμα τρύπας σε πλάκα για σκάλα. Λόγω της θέσης και της γεωμετρίας της τρύπας και της πλάκας , απαιτείται να υποστηριχτεί η πλάκα με κάποιες μεταλλικές δοκούς . Μέχρι πριν τον ΚΑΝΕΠΕ θα έκανα ένα απλό υπολογισμό φορτίων της πλάκας και θα υπολόγιζα τι δοκούς πρέπει να βάλω για να αναλάβουν τα φορτία. Με μία τεχνική έκθεση θα αποδείκνυα ότι δεν επιβαρύνεται κάποιο άλλο στοιχείο απο αυτήν την επέμβαση. Τώρα με τον ΚΑΝΕΠΕ πρέπει να κάνω κάτι άλλο? πρέπει να μελετήσω με ΚΑΝΕΠΕ? πρέπει να διαστασιολογήσω με ΚΑΝΕΠΕ? πρέπει να πάρω δοκίμια κλπ? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σου ζήτησαν έλεγχο με ΚΑΝ.ΕΠΕ. από την υπηρεσία δόμησης; Μην θεωρείς defacto την χρήση του καθώς κάθε πολεοδομία ζητάει διαφορετικούς ελέγχους.

Link to comment
Share on other sites

kostassid, μα υποτίθεται ότι τώρα η πολεοδομία δεν ελέγχει το περιεχόμενο της μελέτης, οπότε πέφτει ο κλήρος στον μελετητή να επιλέξει τις σωστές προδιαγραφές...Τώρα αν ο μελετητής κρίνει από μόνος του ότι δε θα χρησιμοποιήσει ΚΑΝ.ΕΠΕ., τότε οκ...

 

Πάντως, αν όντως θέλει ΚΑΝ.ΕΠΕ., είναι κρίμα...γιατί είναι μια απλή υπόθεση...Μα γιατί να μην προνοεί ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις.....

Link to comment
Share on other sites

μα υποτίθεται ότι τώρα η πολεοδομία δεν ελέγχει το περιεχόμενο της μελέτης,

 

όπως το είπες, υποτίθεται, ανάλογα την πολεοδομία κοκ. Μπέρδεμα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πάει στην πολεοδομία ακόμα. Ρωτάω τι προβλέπεται με βάση τους κανονισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Τι διαστάσεις έχει η τρύπα που θες να ανοίξεις? Επηρεάζει το διάφραγμα? Εισάγει κινηματική δέσμευση η σκάλα που θες να τοποθετήσεις? Σε ποιο σημείο επάνω στην πλάκα βρίσκεται η τρύπα? Θέλει σίγουρα τις δοκούς για ενίσχυση?

Link to comment
Share on other sites

σε μία αμφιέριστη πλάκα , βρίσκεται παράλληλα με την μεγάλη πλευρά σε μήκος 4 μέτρων και με πλάτος 1 μέτρο οπότε ναι θέλει στήριξη η πλάκα με δοκούς. Το διάφραγμα δεν το επιρεάζει , κινηματική δέσμευση δεν εισάγει.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο κανονισμός δεν προβλέπει ρητά , ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάμε με ΚΑΝ.ΕΠΕ. , αλλά έχω το παραμικρό περιθώριο επιλογής , τότε άνετα θα πάρω την ευθύνη να καταθέσω μια απλή μελετούλα υπολογισμών και μια τεχνική έκθεση. Το ερώτημα είναι υπάρχει δυνατότητα επιλογής?

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα απευθύνσου στον έλεγχο στατικών της οικείας πολεοδομίας. Οπως είπε και ο συνάδελφος παραπάνω το νομικό τοπίο σχετικά με ΚΑΝΕΠΕ ΕΑΚ είναι ακόμη θολό.

Edited by Athan
Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει το παρακάτω έγγραφο. Βέβαια μιλάει για ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ και παράρτημα Ε ή ΚΑΝ.ΕΠΕ., αλλά κινείται στο ίδιο πνεύμα...

 

Ξεκάθαρα, στο τέλος της 2ης σελίδας, αναφέρεται: " Πάντως σε κάθε περίπτωση, εφόσον απαιτηθούν επεμβάσεις, η μελέτη θα πρέπει να γίνεται με τον ΚΑΝ.ΕΠΕ."

 

Τώρα, αν εσύ δεις με υπολογισμούς ότι μετά την καθαίρεση τμήματος της πλάκας, δεν απαιτείται ενίσχυση/επέμβαση, νομικά μιλώντας, γλυτώνεις από ΚΑΝ.ΕΠΕ. (και δοκίμια, και ό,τι άλλο συνεπάγεται....)

 

Βέβαια, το τι θα κάνεις στην κατασκευή μετά, αφού πάρεις την άδεια, είναι δικό σου θέμα. Όπως και θέμα του ελεγκτή δόμησης, όταν έρθει να σε ελέγξει, να επαληθεύσει αν όλα γίναν βάσει μελέτης...

 

Για τέτοιες μικροεπεμβάσεις, θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρη η νομοθεσία, όχι ΚΑΝ.ΕΠΕ....

κανεπέ ή παράρτημα ΕΑΚ.pdf

Edited by nikoscivil
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.