Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηχομόνωση με ταπετσαρία


lenoulita

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Μένω στον τρίτο όροφο ολοκαίνουριας επταόροφης οικοδομής και το σαλόνι μου εφάπτεται με το λουτρό και το υπνοδωμάτιο μιας γκαρσονιέρας.Ο θόρυβος απο το λουτρό του διπλανού είναι κατι παραπάνω απο ευδιάκριτος!!

Ακούω και το τηλέφωνο του όταν χτυπάει στο υπνοδωμάτιο και τη συνομιλια.Επίσης ακούω την κουρτίνα του μπάνιου όταν την τραβάει και το τηλεφωνο του ντουζ πακέτο με τις σωληνώσεις που κάνουν σαν χείμμαροι (ίσως επειδή δεν έχουμε ατομικό ρολόι ύδρευσης ακόμα)και το καζανάκι με τα παρελκόμενά του ασφαλώς!

Το υπνοδωματιο βλέπει στην πίσω πλευρά της οικοδομής αλλα επειδή ο ένας τοίχος που εφάπτεται με το μπάνιο είναι στην εξώπορτα δίπλα και μεχρι το υπνοδωμάτιο υπάρχει διάδρομος τα ακούω και στον ύπνο!!

Έψαξα και οι αφροβινυλικές ταπετσαρίες παρέχουν ηχομόνωση θεωρητικά.Θα μου δώσουν λύση θεωρείτε στο πρόβλημά μου?Καλύπτουν έστω το καζανάκι?

Εάν καλύψω τον τοίχο με κάποιο έπιπλο θα δω βελτίωση?

Επίσης ακουω τα βήματα απο τα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου και τα τακούνια απο την είσοδο ακόμα.Ο εργολάβος λέει απο το πολυ σίδερο στην κατασκευή τα ακούμε.Ο δεύτερος και ο τέταρτος ειναι άδειοι.Εαν κατοικηθούν θα γίνει της κολάσεως απο ποδοβολητά και ομιλίες συν το οτι οι κρεβατοκάμαρες ολων μας ειναι μεσοτοιχία με τα μπάνια σε καθε όροφο?Δηλαδή μιλάμε για πολλά καζανάκια όπως καταλαβαίνετε!

Θεωρούσα οτι οι νεες κατασκευές δεν θα είχαν τετοια προβλήματα αλλα μάλλον την πάτησα!

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

@lenoulita

Οι καινούργιες οικοδομές(αλλά και πολλές από τις παλαιότερες) όντως δεν έχουν προβλήματα ηχομόνωσης,τουλάχιστον όχι στο βαθμό που περιγράφεις του δικού σου διαμερίσματος.

Παρ' ότι δεν είμαι ειδικός,θεωρώ ότι η τοποθέτηση αφροβυνιλικής ταπετσαρίας,πολύ ελάχιστα θα βελτιώσει την ανύπαρκτη όπως την περιγράφεις ηχομόνωσή σου.

Έχε υπ΄ όψη σου επίσης,ότι οι τοίχοι στους οποίους πρόκειται να τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος τύπος ταπετσαρίας πρέπει να έχουν υποστεί προεργασία με ειδικά προϊόντα υπόστρωσης και επιδιόρθωσης τα οποία εξασφαλίζουν την εξάλειψη κάθε είδους ατελειών.

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει (δυστυχώς) να καταφύγεις σε πιό παρεμβατικά μέτρα τα οποία είναι περισσότερο δαπανηρά.

Ένα ανάλογο thread του παρόντος site που μπορείς να ενημερωθείς είναι αυτό

Edited by postman
Link to comment
Share on other sites

Ο εργολάβος λέει απο το πολυ σίδερο στην κατασκευή τα ακούμε.

 

Και δεν τον δείρατε ακόμη; Αν όχι για την κατασκευή που έκανε αλλά τουλάχιστον γιατί με τέτοια επιχειρήματα δείχνει να σας θεωρεί ηλίθιους.

 

Δυστυχώς, αν πράγματι το πρόβλημα είναι τόσο έντονο όσο το περιγράφετε, η λύση δεν είναι ούτε απλή ούτε φτηνή. Απευθυνθείτε σε μηχανικό που εμπιστεύεστε να σας συμβουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα κοιταζα και τις αποχετευσεις και γενικα οτι εγκαταστασεις υπαρχουν αν υπαρχει καποιος μηχανολογικος φωταγωγος

 

 

γιατι νασαι στον 3 και να ακους το περπατημα του 1 πρωτη φορα ακουω

Link to comment
Share on other sites

Υποπτεύομαι ότι οι μεσοτοιχίες είναι μονότουβλα ή "ύτονγκ" ή γυψοσανίδες μείον υδραυλικά και ηλεκτρικά...

 

Άρα ελέγχουμε πρώτα την μεσοτοιχία συν αυτά που γράφει ο akius...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας

αγορασα όροφο δυόροφης οικοδομής και οκ διπλα ειναι κλαμπακι κ θελο να μιοσο την μουσικη κ σκεφτικα να βαλο πετρομβαβακα 70 κιλα με γυψοσανιδα τι λετε καποια ποιο εμπιρι αποψη ?

 

Μην ποστάρεις 100 φορές το ίδιο ερώτημα. Άνοιξες θέμα και το είδαμε. Όποιος γνωρίζει θα σου απαντήσει εκεί.

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

να απευθυνθείς σε ειδικευμένο συνεργείο ηχομονώσεων. Οι αυγοθήκες είναι ανακλαστικά... Ο πετροβάμβακας δεν είναι η μόνη λύση, υπάρχουν και άλλες ανάλογα με το πρόβλημα σου....

Link to comment
Share on other sites

ηχομόνωσης

αγορασα οικοδομής δευτερο οροφο και ο διπλα ειναι κλαμπακι ( δεξια ο κατω οροφος κ αρισταρα πανω κ κατω ) ο τοιχο ειναι διπλος τουβλο αλλα κοινος δηλαδη μεσοτοιχεια(10 μετρα απο καθε πλευρα) κ θελω να μειωσω την μουσικη για να το φτιαξω κ να μενω μεσα,δεν ξερω καποιον τροπο αλλα καποιος

μου ειπε να βαλω πετρομβαβακα 70 κιλα με γυψοσανιδα κ οδηγους οχι μεταλικους αλλα ξηληνους ωστε να μην με τα φερουν τον ηχο

τι λετε καποια , ποιο εμπειρη αποψη ?να με καθοδιγισετε? καποιους καλητερους τροπους? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.