Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα εγκατάστασης οικιακού φ/β σε κύρια και σε εξοχική κατοικία


Sonik79

Recommended Posts

Καλημέρα στο forum!

 

Έστειλα στην ΔΕΗ Κορωπίου πελάτη μου για κατάθεση φακελου οικιακού συστήματος το οποίο θα είναι το 2ο στο όνομά του και σε εξοχική του κατοικία του το οποίο μέχρι προσφάτως είχε το δικαίωμα να πράξει σύμφωνα με αυτά που γνώριζα.

Με πρόφαση πως σύμφωνα με το τελευταίο φεκ (08/2012) αυτή η διάταξη δεν ισχύει και πλέον δικαιούται ο κάθε καταναλωτής ένα και μόνο σύστημα σε κύρια ή εξοχική κατοικία τον έδιωξαν.

Εντωμεταξύ διαβάζω και ξαναδιαβάζω το φεκ και δεν βρίσκω κάποια αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα αλλά παρ'όλα αυτά στις ερωταπαντήσεις στο site του ΔΕΔΔΗΕ η συγκεκριμένη αναφορά που υπήρχε έχει πλέον απαλειφθεί!

 

Έχει κάποιος πληροφόρηση επι του θέματος να με βοηθήσει?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Είπες την μαγική λέξη ΔΕΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ,

ζήτα τους απάντηση απόρριψης γραπτώς με αιτιολογία πάνω σε ποιό νόμο, ΥΑ ή άλλη ανακοίνωση πατάνε (η οποία όμως θα πρέπει να τεκμηριώνετε απο κρατική απόφαση και όχι απο αυθαιρετη ερμηνία της ΔΕΗ)

αν δεις το παρακάτω στην ερώτηση 38 θίγει το θέμα για μικρή επιχείρηση και για αθροιστική ισχύ 10kWp, έχω την αίσθηση ότι είναι αυθαίρετο.

http://www.deddie.gr...

 

edited η ερώτηση είναι η 38 και όχι 18 που είχα γράψει αρχικά

Edited by jsk
Link to comment
Share on other sites

@ jsk & astrah - σας ευχαριστώ παιδιά ,πάνω στη φούρια μου δεν το είχα δει.

 

ΑΛΛΑ....Κατι μου λέει πως δυστυχώς μπορεί να έχουν και δίκιο....

Μετά απο προσεκτικότερη ανάλυση του ΦΕΚ αναγράφεται συγκεκριμένα :

 

''Οι ανωτέρω δικαιούχοι επιτρέπεται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα άπαξ. Δεν επιτρέπεται επαύξηση της

ισχύος της εγκατάστασης μετά την ενεργοποίηση της σύνδεσης.''

 

H μαγική λέξη είναι το ''άπαξ''.....τουτέστιν μία μόνο φορά!!Επίσης απαγορεύει την επάυξηση ισχύος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και το αναγράφει ξεκάθαρα ούτως ή άλλως....

 

Γνώμες??

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι το άπαξ αναφέρεται στο κτίριο που γίνεται η εγκατάσταση... γι' αυτό και στην συνέχεια αναφέρει για επαύξηση.... Πάντως, όπως, και να έχει ζήτα γραπτή απάντηση... ώστε να "δώσουν ερμηνεία" κεντρικά... και όχι προφορικά το Κορωπί.... Στην τελική αν θέλει να προχωρήσει ο πελάτης... ας δείτε την αλλαγή ονόματος στην υφιστάμενη σύνδεση...

Link to comment
Share on other sites

θέμα ερμηνείας είναι μάλλον οπότε δεν ξέρω τι να πω.Πάντως με το Κορωπί άκρη δεν νομίζω πως θα βγάλω και έχω στείλει mail στα κεντρικά του Δεδδηε (στα τηλέφωνα εννοείται δεν απαντούν) και αναμένω απάντηση κατα το 2013 μεριά....και αν... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν είναι τπτ εμένα που πήραν τον πελάτη με υπογεγραμμένη την σύμβαση συμψηφισμού σύνδεσης και γενικά τα πάντα και του είπαν ότι δεν γίνεται να τον συνδέσουν το δεύτερο του έργο γιατί το έργο είναι σε γειτονικό δήμο της αττικής σε σχέση με το πρώτο και ΤΩΡΑ δεν το θεωρούν εξοχική κατοικία.....γιατί όταν υπέγραψε το καλοκαίρι ήταν όλα μία χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Στον ΔΕΔΔΗΕ Καστοριάς είπαν σε πελάτη μου, ο οποίος κατέθεσε αίτηση για τρίτο 10ράκι, ότι δεν μπορούν να το δεχτούν διότι δεν μπορεί κάποιος να έχει πάνω από δύο στο όνομά του (του είπαν επίσης πως το δεύτερο θα αρχίσει να φορολογείται???).

Σε ερώτησή μου στον ΔΕΔΔΗΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (Αισώπου) μου είπαν πως κι αυτοί εφαρμόζουν το ίδιο μέτρο (όχι πάνω από δύο στο ίδιο όνομα, δεν ξέρανε κάτι για φορολογία του δεύτερου), αν και ΔΕΝ υπάρχει κάποιο ΦΕΚ. Επίσης μου είπαν πως αν πάω σε άλλο γραφείο ΔΕΔΔΗΕ, στο ίδιο όνομα, θα μπορούσα να καταθέσω αίτηση μιας και δεν μπορούν να το ελέγξουν (μέσω ΑΦΜ δε θα μπορούσαν?). Επίσης μου είπαν πως κάποιοι ξέφυγαν κι έχουν κάνει πάνω από δύο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτες καταστάσεις! Πόσο, μα πόσο μπ@&!λο....

Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά σε δύο πελάτες μέχρι τώρα έχω βάλει δύο οικιακά, ο ένας μάλιστα είχε δύο κατοικίες σε γειτονικά κτίρια (στην Αθήνα) και έκανε υπεύθυνη δήλωση ότι η μία είναι κύρια και η άλλη δευτερεύουσα...

Link to comment
Share on other sites

@deathlock εκεί θα μπορούσες να τους κυνηγήσεις αφού είχες υπογεγραμμένη σύμβαση συμψηφισμού ας πρόσεχαν...μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

 

@ariskal Για πάνω απο 2 οικιακά το αναγνωρίζω πως δεν ''περνάει''...αλλά πατώντας το αφμ νομίζω πως το βλέπουν άμεσα στο σύστημά τους.

 

@jimmyalexandrou Ξέρω κι εγώ περίπτωση απο Δεη Κορωπίου που ήταν ακριβώς η ίδια περίπτωση όπως αυτή που είχες αλλά ώς ''εξοχικό'' δεν αναγνώριζαν ακίνητο στον ίδιο δήμο ή ακόμα και νομό (δεν είμαι σίγουρος) σε σχέση με την κύρια κατοικία

 

Έχουμε που έχουμε τα χίλια προβλήματα με την κατακόρυφη πτώση της αγοράς ,αλλά αυτοί συνεχίζουνε τον χαβά τους βεβαίως βεβαίως....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.