Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρύπημα πλάκας για καπνοδόχο τζακιού


Recommended Posts

Γειας σας και συγχαρητήρια για το forum,

 

είμαι ιδιώτης και θέλω στο διαμέρισμα μου που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας

να τοποθετήσω τζάκι.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία υποδομή για την τοποθέτηση του τζακιού σε κανένα διαμέρισμα.

Στη Σύσταση-Κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρεται ότι στην ταράτσα θα επιτρέπονται οι κεραιες, οι ηλιακοί και οι καπνοδόχοι των τζακιών. Επίσης αναφέρει ότι συμφωνείται ότι οι καπνοδόχοι των τζακιών, που επιτρέπονται από τον τρίτο όροφο και πάνω, θα διέρχονται στην άκρη των εξωστών κάθε διαμερίσματος υπό τη μορφή δουλείας υπέρ και κατά αυτών.

Η απορίες μου λοιπόν είναι:

1. Κατά πόσο χρειάζομαι την συναίνεση των υπολοίπων (50+1) αφού θα πρέπει να τρυπήσω πλάκα (φέρων οργανισμό) παρόλο που αναφέρονται τα παραπάνω στην σύσταση;

2. Εφόσον λάβω συναίνεση από τους υπολοίπους ιδιοκτήτες τι διαδικασία χρειάζεται (δηλαδή άδεια, μηχανικός, κλπ) και ποιο θα είναι το κόστος ώστε το τρύπημα της πλάκας και η καμινάδα να είναι νόμιμες από κάθε άποψη;

ευχαριστώ

εκ των προτέρων

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

1ον αρμόδιοι να σας κατατοπίσουν είναι κατά κύριο λόγο οι νομικοί σύμβουλοι για αυτό και όχι οι μηχανικοί.

2ο όταν θα έχεις το οκ από τα ιδιοκτησιακά σου δικαιώματα, βρίσκεις τα σχέδια του σπιτιού σου (και ο ξυλότυπος οροφής θα φανεί χρήσιμος) και τα δίνεις σε μηχανικό στην περιοχή σου.

Ανάλογα τι θα περιέχουν τα σχέδια σε παραβολή με ποια είναι η πραγματικότητα που έχει κατασκευαστεί θα μπορέσει να σου προσδιορίσει τις δυνατότητες που έχει και το κοστολόγιο για αυτά.

 

Μη κάνεις τίποτα άλλο πριν ξεκαθαρίσεις το ιδιοκτησιακό. Βρίσκοντας μόνος σου τα σχέδια που θα δώσεις στον μηχανικό θα έχεις ένα λιγότερο έξοδο αν θα πρέπει να τα αναζητήσει μόνος του.

Οπότε μόλις έκανες και οικονομία με το ερώτημα σου.

Edited by Didonis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.

 

Σχετικά με το θέμα του εάν χρειάζεται συναίνεση του 50+1 της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας σας αναφέρω ότι σε τηλεφώνημα προς την πολεοδομία μου είπαν ότι απαιτείται απόφαση της Συνέλευσης αφού θέλω να τρυπήσω πλάκα παρά το γεγονός ότι αναφέρεται στη Σύσταση - Κανονισμός ότι στην ταράτσα θα επιτρέπονται οι κεραιες, οι ηλιακοί και οι καπνοδόχοι των τζακιών. Επίσης αναφέρει ότι συμφωνείται ότι οι καπνοδόχοι των τζακιών, που επιτρέπονται από τον τρίτο όροφο και πάνω, θα διέρχονται στην άκρη των εξωστών κάθε διαμερίσματος υπό τη μορφή δουλείας υπέρ και κατά αυτών.

Σε ερώτηση που έκανα σε πολιτικό μηχανικό μου είπε και αυτός ότι πρέπει να έχω την συναίνεση των υπολοίπων συνιδιοκτητών.

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

και μετά θα χρειαστείς άδεια για αλλαγή όψεων, και για να γίνει έλεγχος ελαχίστων αποστάσεων του καπναγωγού από παρακείμενα κτιρια/ανοίγματα. θα σε πληροφορήσει καλύτερα ο μηχανικός σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Πήγα σήμερα και πήρα από την Πολεοδομία και πήρα αντίγραφα των κατόψεων (5ου οροφου, δώματος και Ξυλότυπος 5ου καθώς και όψεις). Επειδή όμως πρόκειται να γίνει απευθείας η τρύπα στην πλάκα (εάν τελικά γίνει) μου είπαν από την Πολεοδομία ότι δεν χρειάζεται αλλαγή όψεων.

Επίσης από ότι κατάλαβα από την πολεοδομία για την έκδοση άδειας δεν υπάρχει ελάχιστο κόστος άδειας, αλλά εναπόκειται στην κρίση του μηχανικού για το ποιο θα είναι το συνολικό κόστος που θα επιβαρυνθώ για την άδεια και την αμοιβή του.

Παρακαλώ για την γνώμη σας

Link to comment
Share on other sites

για το θέμα του κόστους της οικ.άδειας δεν υπάρχει περίπτωση να μάθεις απο εδώ το μέγεθος.

μετά απο πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι μηχανικοί μπορούν να ζητήσουν αμοιβή ανάλογα με τα γούστα τους.

οπότε το κόστος διαφέρει απο μηχανικό σε μηχανικό....και ξεκινάει απο 0,01€ και φτάνει ως το ποσό του 1.000.000.000€ με ή χωρίς ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.