Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στον τρόπο άσκησης δραστηριότητας και αμοιβών ενεργειακών επιθεωρητών


Engineer

Recommended Posts

Απαιτούνται , και εν συντομία είναι : τίτλος σπουδων αναγνωρισμένος , βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων , πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις , τα λέει αναλυτικά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

 

Αυτο εγω το εκλαμβανω λοιπον πως δεν απαιτειται πλεον κανενος ειδους εμπειρια/προυπηρεσια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως με την ιστορία των Ε.Ε. ισοπεδώνουν τα πάντα και μάλιστα με μόνη υποχρέωση κάποια σεμινάρια 60ωρών. Αν και είμαι υπέρ της δυνατότητας μεταπήδησης ενός μηχανικού σε συγγενή με το βασικό του πτυχίο αντικείμενα, αυτό θα πρέπει να γίνεται με επιπλέον σπουδές, όπως MSc και όχι με σεμινάρια του ΤΕΕ, KEK ή όποιου άλλου...

 

Δηλαδή είναι ο άλλος π.χ. Ηλεκτρονικός Μηχανικός και χωρίς καθόλου εμπειρία, κάνει σεμινάρια 60ωρών και διενεργεί ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων!! Την ίδια στιγμή που ένας Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής με MSc στα στατικά (2 επιπλέον έτη σπουδών) δεν μπορεί να εκπονήσει στατική μελέτη ούτε για κοτέτσι..!

 

Με λίγα λόγια αποδίδουμε επαγγελματικά δικαιωμ. με σεμινάρια και τα MSc τα κρατάμε για κορνίζα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ενεργεικα πιστοποιητικα απο 50 ευρω παρε κοσμε να εχεις , και μετα θελουν οι πελατες να σε παιρνουν στα σοβαρα , αληθεια το πιστευεται αυτο ;;;;;;; , οταν τα πιστοποιητικα για ΔΕΗ δινονται για 70-100 ευρω . εγκαταστατης ηλεκτρολογος χωρις να εχει σπουδασει 5 χρονια σε πολυτεχνειο η να εχει κανει

μεταπτυχιακο , η να εχει διαβασει αλλα 6 σκληρα χρονια στο λυκειο -γυμνασιο , αρπαζει 70 ευρω για 10 λεπτα δουλεια και μια τζιφρα στο γονατο . ασε τα εξοδα σεμιναριων προγραμματων κλπ εργατοωρες

διαβασματος , μελετης οδοιπορικα ,βενζινες στησιμο εφορια , ΤΕ , μα καλα ολα αυτα για 50 ευρω ;;;

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

Αφού εμείς διαμορφώνουμε τις τιμές....με τους εαυτούς μας να τα βάλουμε. Δεν απαίτησε κανένας ιδιοκτήτης να λαμβάνει υπηρεσίες των 50 ευρώ. Δεν ξέρει. Ο μηχανικός είναι αυτος που κατεβάζει τις τιμές....

Link to comment
Share on other sites

φυσικα και δεν απαιτησε κανενας ιδιοκτητης τετοιες τιμες , η μεγαλη απατη βρισκεται στην αξιοπιστια ενος πιστοποιητικου 30 ευρω .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλά είναι όμως να έχουμε υπόψη κάποιους βασικούς νόμους οικονομικών. @ ikaros διαφωνώ μαζί σου.

 

Όταν έχεις υπερπροσφορά εν. επιθ. είναι απολύτως λογικό να καταρρεύσουν οι τιμές. Επιπλέον, ας μην αγνοούμε τις οικονομίες κλίμακος. Ένα γραφείο που έχει π.χ. 100 πεα το μήνα, μπορεί να έχει πολύ χαμηλότερο κόστος από κάποιον που κάνει 3 πεα το μήνα. Ο 1ος παίρνει και 2-3 μηχανικούς για πρακτική που κάνουνε τις αυτοψίες, έχει και δύο πιο έμπειρους μηχανικούς στο γραφείο που κάνουν τη μελέτη και το κόστος συρρικνώνεται. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την κρίση οι τιμές καταρρέουν.

Ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας και κυρίως ας μην κυνηγάμε την ουρά μας.

 

Αφού έπεσαν 100.000 μηχανικοί για να ζήσουν όλοι από τα πεα και τα αυθαίρετα τι θέλετε να γίνει με τις τιμές; Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά. Καλό θα είναι σιγά-σιγά να προσαρμοστούμε ως κλάδος, διότι είχαμε συνηθίσει σε μια λογική μονοπωλίου. Σε μία υγιή αγορά η προσφορά και η ζήτηση κάποια στιγμή ισορροπούν και μαζί τους και οι τιμές... στην Ελληνική όμως άγνωστο....

 

Και δεν αναφέρομαι στο ότι πρέπει να μπάρουμε χαμπάρι ότι οι μηχανικοί και οι σχολές μηχανικών είναι too much για Ελλάδα, γιατί γι αυτό είναι ήδη αργά... το χάσαμε το τραίνο.

Link to comment
Share on other sites

Αν όπως λες υπάρχουν εταιρείες που απασχολούν 2-3 μηχανικούς για ΠΕΑ, (δεν έχω υπόψην μου παρά την περιδέουσα αντμόσφαιρα) ποιο το όφελος των εμπλεκόμενων? Δηλαδή από μία αμοιβή 150 τι θα πάρει η εταιρεία, τι ο αυτοψιάκιας, τι ο xmlάκιας? Πόσο μαλλον αν η αμοιβή είναι 50-60 ευρώ...Πόσα ΠΕΑ θα κάνει αυτή η κάθε εταιρεία, χιλιάδες??

Στα 2 χρόνια που ασχολούμαι πέραν από τα καθαρά δικά μου, έχω συνεργασία με διάφορους μεσίτες...Γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν έχεις τεχνικό γραφείο, αν δεν είσαι ΠΜ, ΑΜ, ή δεν έχεις χρόνια στο κουρμπέτι του ε.ε να έχεις κύκλο με πελάτες και μέσα σε όλα να τους πασάρεις και ΠΕΑ δεν γίνεται δουλειά. Μόνο με συνεργασία με κάποιο πχ μεσιτικό όπως είπα.

Ε, και αυτοί με την σειρά τους θέλουν κάποιο ποσοστό καταλαβαίνεις. Το ποιο θα είναι αυτό και αν τελικά συμφέρει ή όχι ο καθένας το ξέρει..Σε όλη αυτήν την πορεία κράτησα 2 μόνο, στην ουσία έναν που τυνχάνει να είναι και φίλος μου. Δεν με σύμφερε κάτι άλλο. Οπως δεν με συμφέρει με τίποτα να πέσουν και άλλο οι τιμές. Δεν έχει νόημα πραγματικά.

Αν ο άλλοε κάνει ΠΕΑ με 50 και έχει και συνεργασία πρέπει να είναι τρελλός. Αν δεν έχει συνεργασία πάλι, το ταβάνι του είναι πολύ χαμηλό, ή δεν έχει ιδέα από ελεύθερο επάγγελμα. Δεν μπορείς να κάνεις κάθε μέρα ΠΕΑ....τι κέρδος να βγάζεις με 50 ευρώ? Να χαρείς που πήρες την πρώτη σου δουλειά? Ε και?

Και στην τελική, γιατί να μην μπορούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο στις αμοιβές σαν μηχανικοί, δεν το καταλαβαίνω ας είμαστε και 100.000.

Εδώ δεν μιλάμε για ανταγωνισμό μιλάμε για σκότωμα!! Αμα είναι έτσι μιας και απελευθερώθηκαν οι αμοιβές να το κάνουμε και 10ευώ ή έναν καφέ κερασμένο από τον ιδιοκτήτη....

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν νέους για πρακτική με 500€ / μήνα max και μηχανικούς στο γραφείο που ήταν κανένα χρόνο άνεργοι και τώρα νιώθουν τυχεροί να δουλέψουν για 800€, τότε βγαίνει..δυστυχώς.. Αλλά και αυτό αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς μηχανικών είναι!

 

δε σου λέω ότι αυτό είναι το σωστό.. λέω απλά ότι αυτό συμβαίνει..

 

Ο κύριος λόγος πτώσης των τιμών είναι ότι μαζευτήκαμε πολλοί! Μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να συμφωνήσει μαζί σου, αλλά ως σύνολο διεπόμαστε από τους βασικούς νόμους των οικονομικών...

 

Και στην τελική, γιατί να μην μπορούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο στις αμοιβές σαν μηχανικοί, δεν το καταλαβαίνω ας είμαστε και 100.000.

 

 

Γιατί όπως βλέπεις και στην πράξη, απλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό..! Είναι απλό, τα πεα δεν φτάνουν για όλους μας! Ούτε τα αυθαίρετα..!

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

100 ΠΕΑ το μήνα σημαίνει περίπου 3 την ημέρα......Εγώ τουλάχιστον δεν έχω γνωρίσει κανένα να να έχει τέτοιους ρυθμούς δουλείας/πελατείας και το θεωρώ υπερβολή και εκτός πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.