Jump to content

loser

Core Members
 • Posts

  398
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

loser last won the day on July 13

loser had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

loser's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

1.2k

Reputation

 1. Το scada εξάγεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει πολλά module για ότι αναλύσεις χρειάζεται ο χρήστης , απο γραμμικές , εως μη γραμμικές δυναμικές αναλύσεις . Δεν ξέρω εάν τηρεί κατά γράμμα τους κανονισμούς , αλλά αυξάνει κατακόρυφα τις επιλογές του χρήστη . Επίσης αυξημένο κόστος συντήρησης σε σχέση με αλλα προγράμματα .
 2. @ktomp Ολα αυτά που λές δεν γίνονται με αυτόματο τρόπο και έχουν πολύ κόπο , τόσο που σε ενα κοινό κτιριακό έργο πχ σε πολυκατοικία η χρήση etabs csi να γίνεται δύσκολη . πχ προσομοιώμα , εάν θέλεις ακρίβεια πρέπει να την εισάγεις εσύ όπως το μοντέλο με τους στερέους βραχίονες το ίδιο και μάζες , σεισμικά φορτία , συνδυασμοί φόρτισης , στρεπτική ευαισθησία , φορτία πλακών επί δοκών , τουλάχιστον στις παλαιότερες εκδόσεις , Δεν ξέρω τι έγινε μετα το 2013 και τι έχει αλλάξει ;; Aλλα επειδή δουλέυω το αδελφάκι του sap2000 v20 , εαν σε ενδιαφέρει να ξέρεις τι κάνεις δεν μπορείς να το αφήσεις στον αυτόματο με κανένα τρόπο . Πάντως η ανάλυση διατομής του ΡΑΦ βγάζει τα ίδια αποτελέσματα ( διαξονική κάμψη με αξονική δύναμη ) με αυτά του sap2000 , και είναι η πιο φιλική που έχω δει μέχρι σήμερα απο όλα τα ελληνικα προγράμματα και από πολλά ξένα . MIDAS δεν το εισάγει κανείς στην Ελλάδα ;;
 3. Δεν έχει αυτοματοποιημένους ελέγχους τόσο για τον αντισεισμικό κανονισμό , οσο και για τον κανονισμό σκυροδέματος , οι οποίοι είτε θα γίνουν με πολλαπλές αναλύσεις είτε με κάποια διαδικασία που θα φτιάξεις εσύ σε κάποιο πχ excel . Οπλισμοί σχέδια αγκυρώσεις , προσομοίωμα, μάζες , σεισμικά φορτία , θέση εφαρμογής τους , επαφίονται στις δικές σου γνώσεις . Εαν του δώσεις λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες θα σου δώσει λάθος αποτελέσματα .
 4. To scada έχει πιο υψηλό συμβόλαιο συντήρησης και υποστήριξης από το ΡΑΦ . Φυσικά το πρώτο εξελίσσεται εδώ και 4 δεκαετίες ( νομίζω ;;;) και το δεύτερο μόνο μια . Αλλά οι δυνατότητες του scada είναι μεγαλύτερες . Στην νέα αναβάθμιση του ΡΑΦ 2022 V , δεν αναφέρουν καθόλου αλλαγές στην ικανοτική τέμνουσα στηρίζουσας δοκού . Μόνο διορθώσεις σε λάθη του προγράμματος και η νέα φέρουσα με ΚΑΔΕΤ EC-3 . Καμία βελτίωση σε όσα αναφέρθηκαν στις παρατηρήσεις των συναδέλφων . Δεν έχω καταλάβει ακόμα !!!!!! γιατί δεν μαζεύουν τις παρατηρήσεις των χρηστών για τις παρεκκλίσεις από το κανονιστικό πλαίσιο και να καθίσουν μερικούς μήνες να διορθώσουν τις παραλήψεις . Προχθές είδα τεύχος ενός άλλου ελληνικού προγράμματος το οποίο είναι συνεπέστατο με τους ελέγχους και ας μην έχει μοντέρνο interface .
 5. @ktomp Το πρόγραμμα δεν κάνει τον έλεγχο για την ικανοτική τέμνουσα δοκού που χωρίζεται σε δύο τμήματα και στηρίζει άλλη δοκό ( έμμεση στήριξη ) , και αυτό είναι τραγική και επικίνδυνη έλλειψη , κάτι πρέπει να γίνει !!! Το έχεις θίξει πρώτος εσύ . Για τις χρονοιστορίες έχω ακούσει και από άλλους την θεωρία αυτή που αναφέρεις η οποία είναι λάθος και κρίμα που δεν υιοθετούν πλουραλιστικές μεθόδους ανάλυσης .
 6. @dimitris GM Πές τα !!! Αυτα πρέπει να τα ζητάνε οι μηχανικοί και όχι οι νομικοί που δεν φέρουν καμμία ευθύνη από τις πράξεις των μηχανικών . Πρόσφατα έχασα τρείς δουλείες εν εξέλιξη επειδή οi συμβολαιογράφοi και οι ιδιοκτήτες ζητάγανε να μεταβιβαστεί το ακίνητο με to εμβαδόν toy τίτλου ο οποίος εμφάνιζε διαφορά με την υφισταμένη κατάσταση πάνω από 4-5 % . Νομίζω είναι πανδημία οι ψευδείς μεταβιβάσεις με ευθύνη μηχανικών , κάτι πρέπει να γίνει .
 7. Έκανες δυναμική ανάλυση σε χωρικό φορέα - στο χέρι . ΟΚ!!! Αρα το ΡΑΦ είναι αξιόπιστο πρόγραμμα , στην ανάλυση χωρικού φορέα και πως να μην ήταν άλλώστε αφού ήδη ο Αβραμίδης έχει ελέγξει την αξιοπιστία του όχι με το χέρι αλλά με προσομοίωση στο sap2000 . Πάντως εάν ο ΤΟΛ αποφασίσει να διορθώσει τις παραλείψεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να το πράξει , τόσο για τις παραλείψεις στις έμμεσες στηρίξεις όσο και σε όλα τα υπόλοιπα , που αναφέρει ο βοσκός . Το ερώτημα είναι γιατί εκτίθενται τόσο πολύ για λίγους μήνες δουλεία στα μητρώα ;;;;.!!!!!!! Με εντυπωσιάζει η απάθεια !!!!! Για την αύξηση εντατικών μεγεθών στις πιλοτές- μαλακό όροφο , νομίζω ότι ξεπερνιέται χειροκίνητα για την κάμψη-αξονικό από την ανάλυση διατομής που έχει και είναι το μοναδικό πρόγραμμα που το προσφέρει στους πελάτες του , και με excel για διάτμηση , αν και μπορείς από τους λόγους , ανεπάρκειας να το δείς . Τι λες βοσκέ ;;; @trellovoskos Εκείνο που έχει πολύ δουλεία είναι οι συνδυασμοί φόρτισης που εγώ θα ήθελα να υπάρχει και για τα σεισμικά φορτία όπως επίσης να υπάρχουν και χρονοιστορίες για ελαστική ανάλυση . Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έβγαλαν πεπερασμένα μόνο για στατικές φορτίσεις σε αλμυρή τιμή !!! και δεν συμπεριέλαβαν δυναμικά πεπερασμένα στοιχεία που θα χρειαστούν και στον ΚΑΔΕΤ !! @tetris Ο ΤΟΛ δεν είναι και τόσο φτηνός εάν πάρεις μια μια τις μονάδες και όχι σε κάποιο εκπτωτικό δεκαήμερο Εκείνο πάντως που έχει πολύ δουλεία είναι η σχεδίαση των οπλισμών και απαιτείται έλεγχος από τον χρήστη και αρκετό σχεδιαστικό μόχθο !!! . Τέλος έχω να πώ για τον ΤΟΛ ότι με την επιθετική τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησε ωφέλησε όλους τους μηχανικούς , και ειδικά αυτούς που έχουν συμβόλαια με άλλες εταιρείες μειώνοντας τις τιμές υποστήριξης και αναβάθμισης . Το πρόγραμμα του είναι καινοτόμο και με αρκετές βελτιώσεις θα γίνει ένα απο τα καλύτερα ελληνικά προγράμματα . Αρκεί να ακούσει τους μελετητές και να μην ακολουθήσει τον δρόμο της απομόνωσης όπως κάνει μέχρι τώρα . Επίσης Παιδία εκεί στον ΤΟΛ , όταν με το καλό βγούμε από την covid εποχή να σαν βλέπουμε στα ελληνικά συνέδρια όπως βλέπουμε την 3dr ace και άλλους κατασκευαστές προγραμμάτων !!!!.
 8. Ευχαριστούμε τον συνάδελφο που εντόπισε τα συγκεκριμένα προβλήματα στο ΡΑΦ . Το πιο σημαντικό που παρατηρείται όμως είναι ότι ο ΤΟΛ προχωράει στην κατασκευή νέων υπομονάδων χωρίς να διορθώνει τις προηγούμενες ελλείψεις και ανεπάρκειες του προγράμματος , παρότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του .
 9. Προφανώς και έχει γίνει ο έλεγχος διάτμησης και περίσφιξης από το πρόγραμμα οπότε ο συγκεκριμένος τρόπος τοποθέτησης εγκάρσιου οπλισμού δεν προξενεί πρόβλημα στην κατασκευή - κτίριο . Η τοποθέτηση και η κοπή όμως δεν έχει γίνει σωστά , στα σημεία του συνδετήρα με την μικρή αγκύρωση οπου είναι εκτός κανονισμού . Εαν δεν έχει γίνει ακόμα σκυροδέτηση βάλε τον σιδερά να κλείσει τα γατζακια αυτά ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες αγκύρωσης του εγκάρσιου οπλισμού και μετά ................άλλαξε σιδερά !!! Επίσης ο σιδεράς δεν έχει ισομοιράσει τους οπλισμούς περιμετρικά ή στις γωνίες .
 10. @Techscience Δεν έχω κοιτάξει το βιβλίο του Κ Αναστασιάδη αλλά από ότι ξέρω ο πλασματικός ελαστικός άξονας όπου αναφέρεται και υπολογίζεται στο διδακτορικό του Κ Μακάριου ΑΠΘ προσδιορίζεται με ακρίβεια και για τα μικτά συστήματα ( πλαίσια - τοιχία ) αρκεί το κτίριο να είναι κανονικό στην όψη . Προφανώς η λύση αυτή μπορεί να μην εφαρμόζεται για όλα τα υλικά εφόσον μεταβάλλονται ανά όροφο και επηρεάζουν την κανονικότητα καθ΄ ύψος ή σε extreme μοντελοποιήσεις με κατόψεις στρεφόμενες και προβολικές. Πρακτική αξία πέρα από την πιστή εφαρμογή των ΕΑΚ και EC-8 , και μια αίσθηση ασφάλειας που δίνει στον μελετητή δεν έχει , αφού η ιδιομορφική ανάλυση είναι πιο ακριβής μέθοδος.
 11. @Techscience Σύμφωνα με την θέση που διατυπώθηκε παραπάνω ότι "Ένα κτίριο δεν είναι στρεπτικά εύκαμπτο, εάν οι θεμελιώδεις μεταφορικές ιδιοπερίοδοι Τx και Τy στις δύο κύριες διευθύνσεις είναι μεγαλύτερες από τη στροφική ιδιοπερίοδο Τθ" και επειδή σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολη η διάκριση μεταφορικών και στροφικών ιδιομορφών η άποψη που διατυπώνεται στα εγχειρίδια αντισεισμικής ανάλυσης κατασκευών είναι αυτή που διατυπώνει ο Κ ψυχάρης στο μάθημά του : H μεθοδολογία αυτή μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα και δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται για να καθοριστεί εάν ένα κτίριο είναι στρεπτικά εύκαμπτο ή όχι, "παρά μόνον ενδεικτικά". Γενικά στις αντισεισμικές σημειώσεις αναφέρεται πως θα μπορέσει κάποιος να βρεί τον ελαστικό πλασματικό άξονα με απανωτές επιλύσεις του προσομοιώματος .
 12. Συνάδελφε το εξωτερικό κάσωμα- κούφωμα αλουμινίου πχ υαλοπέτασμα που εγκιβωτίζει - ορίζει την ιδιοκτησία σαφέστατα μετρά στην επιφάνεια χώρου , δεν είναι ορφανό ή του γείτονα. Μπορεί να μην μετρά όμως εάν είναι επένδυση ή διακοσμητικό στοιχείο κοινόκτητο στοιχείο της όψης υπό όρους . Για τις κολώνες που προεξέχουν της κάτοψης , δες και τα στατικά και είτε τα χρεώνεις στο διαμέρισμα ή το βάζεις διακοσμητική προεξοχή ανάλογα με τον ΓΟΚ της εποχής . Συνήθως είναι τετραγωνικά εκατοστά όχι τετραγωνικά μέτρα
 13. Ναι αλλά τα 130.000 ενεργά μέλη δεν χορταίνουν τις οικογένειες τους με την προσωπική και επαγγελματική τελείωση , ούτε είναι όλοι Δ.Υ ώστε ότι βγάλουν μετά το μεσημέρι να είναι καθαρό κέρδος . Μιλάμε για επαγγελματίες που απαιτούν θεσμική προστασία και επομένως πρέπει να το καταλάβεις αυτό ειδάλλως θα χαθούν , εκτός εαν το επιθυμούμε ;;;. Επίσης η δική σου προσωπική τελείωση δεν κληρονομείται στον επόμενο συνάδελφο , ούτε στο επόμενο συνεργείο διότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους γίνεται σε χιλιετίες και οχι σε 1-2 δεκαετίες . Αυτά και από εμένα και εδώ κλείνω .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.