Jump to content

loser

Core Members
 • Posts

  432
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

loser last won the day on July 13 2021

loser had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

loser's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

1.2k

Reputation

 1. Δεν ξέρω εάν υπήρχε ουσιαστικός λόγος κατάργησης της κατηγ 5 εκτός από την στιγμιαία αυτοπροβολή ενός και μόνο ανθρώπου στα μέσα. Μονο κακό έκανε η πράξη αυτή διότι αφαίρεσε πολλά χρήματα από την ελληνική αγορά . Πραγματικά δεν ξέρω γιατί σαν λαός βγάζουμε τα ματάκια μας!!! μόνοι μας;; .Τα κτίσματα αυτά είναι υφιστάμενα και αφού δεν έχει τα κότσια το πολιτικό σύστημα να τα ρίξει , τουλάχιστον ας δώσει το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να συντηρήσουν τις ιδιοκτησίες τους για τα επόμενα 30 χρονια , καλό θα κανεί στην εθνική οικονομία .
 2. Συνάδελφε εγκιβωτισμένη καλά τοιχοποιία από οριζόντια και κατακόρυφα στοιχεία Ο/Σ τα οποία σκυροδετούνται μαζι με την τοιχοποιία αναπτύσουν μεγάλες αντοχές και μπορούν να συμμετέχουν όλα μαζί στο προσομοιωμά σου . Πλούσια βιβλιογραφία προσομοίωσης θα βρείς στο διαδικτύο , απο το απλο μοντελάκι του κανεπε με τους θλιπτήρες , μέχρι πιο σοφιστικε συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από ξένους ερευνητές . Γενικά η τοιχοπλήρωση ! συμμετέχει σχεδόν πάντα για ενα μικρότερο η μεγαλύτερο διαστημα σεισμικής φόρτισης . Το διάστημα αυτο της συμμετοχής εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και κατασκευστικές τεχνοτροπίες που θα ακολουθηθούν κατά την κατασκευή της . ΑλΛώστε οι κανονισμοί για την συμμετοχή της τοιχοπλήρωσης είναι φειδωλοί και πάρα πολύ συντηρητικοί διότι το πρόβλημα έχει πολλές μεταβλητές και είναι σχεδόν δυσεπίλυτο !! Για πες μας τι ειναι το πέτρινο ;;
 3. Και η κόκκινη γραμμή για τα αυθαίρετα δήθεν μέχρι το 2011 ξεθωριάζει ......... Αφού δεν μπορεί σαν κράτος να περιφρουρήσει αυτήν την ημερομηνία ... Τι νομίζεται οτι θα γίνει !!! Ηταν τόσο δύσκολο μέσω δορυφορικών εικόνων το ετος 2022 να συγκρινεις με κάποιο λογισμικό τα νέα κτίσματα ...τόσο δύσκολο !!!!
 4. Ειναι αδύνατον εως και ακατόρθωτο για το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό της χώρας να μην χαϊδεύει τα αυτία των ψηφοφόρων του. H BANANA REPUBLIC των βαλκανίων . και μην ξαναλεμε τα ιδια 1000 + 1 λόγους για το banana republic !!! Να πουμε 6-7 . Αδύναμο εως και εντελώς ανεπαρκές δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα απο το νηπιαγωγείο εως το λυκειο Ανεπαρκέστατη τριτοβαθμια εκπαίδευση και στον τομέα της έρευνας Ανεπαρκέστατο και ανυπαρκτο υγειονομικο σύστημα υγείας . Ανεφάρμοστη πολυνομοθεσια που ωθει ορισμένους στην παρανομία Ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου γραφειοκρατία . Τριτοκοσμικός δημόσιος φορέας παρότι η Ε.Ε μας έχει χρηματοδοτήσει πολλάκις Και πολλά άλλα ...................... που δεν λέγονται !!
 5. Ευχαριστώ συνάδελφε , αλλά ο έλεγχος αυτός προστέθηκε τον πέμπτο μήνα του 2022 . Από τότε καμιά αλλαγή , και ελεγα μήπως κάποιος έχει μάθει για το εάν θα γίνει κάποια σοβαρή αναβάθμιση , που να περιλαμβάνει και να ενσωματώνει μεγαλύτερα τμήματα των EC , και να διορθώνει παραλείψεις και αβλεψίες του παρελθόντος .
 6. Συνάδελφοι έχει μάθει κάποιος εαν ο ΤΟΛ θα προβεί σε βελτιώσεις του προγράμματος που αφορά το σκυρόδεμα ;;; , πλησιάζει ένας χρόνος και δεν βλέπω κάτι σημαντικό .
 7. Συνάδελφε χωρίς σφραγίδα μηχανικού δεν μπορείς να υπογράφεις άδειες , στατικά, πεα , μεα , αυθαιρέτα , ηλεκτρονικές ταυτότητες , τοπογραφικά , να κάνείς επίβλεψη, βασικά δεν μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμα του μηχανικού , μου κάνει εντύπωση που το παραβλέπεις !!! Το πεα είναι υποχρεωτικό όπου δύναται να εκδοθεί , ανεξάρτητα απο το είδος της Σ.Π .
 8. Λες και δεν ξέρουν αυτοί που θα ελέγχουν και θα δίνουν τις εντολές πληρωμής των δημόσιων έργων των δήμων πόση μιζαδουρα κυκλοφορεί στους χώρους αυτούς !!!! . Πλέον χωρίς βαθμό πάνω από 7,5-8.0 χωρίς δεύτερο πτυχίο , ένα τουλάχιστον μεταπτυχιακό και 2 πολύ καλά ξένες γλώσσες , δεν μπαίνεις στον δημόσιο τομέα .
 9. Από ότι βλέπω η αναβάθμιση αφορά διορθώσεις σε προβλήματα που είχε το πρόγραμμα παλαιότερα και όχι στην προσθήκη νέων ελέγχων όπως αναφέρθηκαν από τους συνάδελφους αναλυτικά . Εκτός από έναν νέο έλεγχο που προστέθηκε .
 10. Επειδή δεν υπάρχει ακόμα λογισμικό που να εφαρμόζει με τελειότητα το πολύπλοκο και απαιτητικό κανονιστικό πλαίσιο νομίζω οτι ο ορισμός του καλύτερου λογισμικού συνδέεται με την δυνατότητα του μηχανικού να έχει κατανοήσει επαρκώς τους κανονισμούς και να μπορεί να ελέγχει την ορθή εφαρμογή τους από το υπό εξέταση λογισμικό, με την βοήθεια μοντέλοποίησης που θα εφαρμόσει σε προγράμματα με μεγαλύτερες δυνατότητες και μεθόδους προσομοίωσης .
 11. Μήπως η ποιότητα του σκυροδέματος δεν ήταν καλή . Πιθανότατα το μπαλκόνι δεν σκυροδετήθηκε όλο μαζί . πρώτα έγινε το κάτω τμήμα και μετά από ώρες το πάνω τμήμα της διατομής του προβόλου όπότε το ύψος της διατομής εφόσον το μπετόν στέγνωσε δεν ήταν όσο του αρχικού προβόλου αλλά πολύ μικρότερο .
 12. Εαν θέλεις να μάθεις την συμμετοχή του πρόσθετου τοίχου από σκυρόδεμα στην συμπεριφορά της κατασκευής θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πεπερασμένα στοιχειά , αλλά νομίζω "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο". Στα ραβδόμορφα πεπερασμένα στοιχειά προσθέτεις μόνο το Ι.Β Πολύ μεγαλύτερη είναι η ζημία από τα συνηθισμένα σενάζ που χρησιμοποιούμε στην απλή τοιχοπλήρωση ενός πλήρους εμφατνούμενου πλαισίου από Ο/Σ σε σχέση με αυτήν την λύση που σου λέω . Οι ζημίες που μπορεί να προξενήσει στον φέροντα οργανισμό ένα απλό σενάζ στο μέσο τους ύψους της τοιχοπλήρωσης , ακόμα και ενός πλαισίου πολύ καλά σιδερωμένου σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη, αλλά ακόμα δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς και έτσι δεν μπορεί να μπεί σε κανέναν κανονισμό και σε κανένα προσομοίωμα . Τα Η/Μ περνάνε εύκολα εντός σκυροδέματος .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.