Jump to content

loser

Core Members
 • Posts

  425
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

loser last won the day on July 13 2021

loser had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

loser's Achievements

Newcomer

Newcomer (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

1.2k

Reputation

 1. Λες και δεν ξέρουν αυτοί που θα ελέγχουν και θα δίνουν τις εντολές πληρωμής των δημόσιων έργων των δήμων πόση μιζαδουρα κυκλοφορεί στους χώρους αυτούς !!!! . Πλέον χωρίς βαθμό πάνω από 7,5-8.0 χωρίς δεύτερο πτυχίο , ένα τουλάχιστον μεταπτυχιακό και 2 πολύ καλά ξένες γλώσσες , δεν μπαίνεις στον δημόσιο τομέα .
 2. Από ότι βλέπω η αναβάθμιση αφορά διορθώσεις σε προβλήματα που είχε το πρόγραμμα παλαιότερα και όχι στην προσθήκη νέων ελέγχων όπως αναφέρθηκαν από τους συνάδελφους αναλυτικά . Εκτός από έναν νέο έλεγχο που προστέθηκε .
 3. Επειδή δεν υπάρχει ακόμα λογισμικό που να εφαρμόζει με τελειότητα το πολύπλοκο και απαιτητικό κανονιστικό πλαίσιο νομίζω οτι ο ορισμός του καλύτερου λογισμικού συνδέεται με την δυνατότητα του μηχανικού να έχει κατανοήσει επαρκώς τους κανονισμούς και να μπορεί να ελέγχει την ορθή εφαρμογή τους από το υπό εξέταση λογισμικό, με την βοήθεια μοντέλοποίησης που θα εφαρμόσει σε προγράμματα με μεγαλύτερες δυνατότητες και μεθόδους προσομοίωσης .
 4. Μήπως η ποιότητα του σκυροδέματος δεν ήταν καλή . Πιθανότατα το μπαλκόνι δεν σκυροδετήθηκε όλο μαζί . πρώτα έγινε το κάτω τμήμα και μετά από ώρες το πάνω τμήμα της διατομής του προβόλου όπότε το ύψος της διατομής εφόσον το μπετόν στέγνωσε δεν ήταν όσο του αρχικού προβόλου αλλά πολύ μικρότερο .
 5. Εαν θέλεις να μάθεις την συμμετοχή του πρόσθετου τοίχου από σκυρόδεμα στην συμπεριφορά της κατασκευής θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πεπερασμένα στοιχειά , αλλά νομίζω "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο". Στα ραβδόμορφα πεπερασμένα στοιχειά προσθέτεις μόνο το Ι.Β Πολύ μεγαλύτερη είναι η ζημία από τα συνηθισμένα σενάζ που χρησιμοποιούμε στην απλή τοιχοπλήρωση ενός πλήρους εμφατνούμενου πλαισίου από Ο/Σ σε σχέση με αυτήν την λύση που σου λέω . Οι ζημίες που μπορεί να προξενήσει στον φέροντα οργανισμό ένα απλό σενάζ στο μέσο τους ύψους της τοιχοπλήρωσης , ακόμα και ενός πλαισίου πολύ καλά σιδερωμένου σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη, αλλά ακόμα δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς και έτσι δεν μπορεί να μπεί σε κανέναν κανονισμό και σε κανένα προσομοίωμα . Τα Η/Μ περνάνε εύκολα εντός σκυροδέματος .
 6. Μακάρι συνάδελφε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην γίνονται έλεγχοι από τους "Άριστους" όπως λες , ώστε ολοι οι συνάδελφοι να παίζουν με τους ίδιους όρους την ένταξη των αυθαιρέτων. Σκέψου να μάθουν και να εμπεδώσουν 80.000 μέλη οτι δεν θα ελεγχθούν τι έχει να γίνει . Σ ε ένα τέτοιο χαοτικό νομοθετικό περιβάλλον όπως αυτό της Ελλάδος με αλληλοκαλυπτόμενες και αλληλοσυγκρουόμενες νομοθετικές διατάξεις θα υπάρξουν απώλειες. Οσο για το στερεοσκόπιο ο ελεγκτής θα πάρει φωτο πολλές μετρήσεις και στο γραφείο του με την ησυχία του και με την συμβατική τεχνολογία που έχει θα δεί τον φάκελλο . Άλλωστε συνάδελφε ότι φαντάζει τώρα "ΑΔΥΝΑΤΟΝ" σε 5-10 χρόνια που οι έλεγχοι αυτοί θα είναι μια ρουτίνα θα είναι πανεύκολο με την βοήθεια της τεχνολογίας. Εαν κάνεις μια αναζήτηση σε τοπογραφικούς εξοπλισμούς τοπογράφων και αποτυπώσεων θα το καταλάβεις . Είναι αυτή μια παράμετρος που πολλοί αγνοούν και θα την βρούν μπροστά τους . Ειδικά οι νεότεροι ...............
 7. Ολες οι πολυτεχνικές σχολές στην Ελλάδα παίρνουν αυτόν τον τίτλο . Υπάρχει σχετικό ΦΕΚ .
 8. Ο Νομοθέτης έχει τοποθετήσει τον μηχανικό από την πρώτη στιγμή ως θεματοφύλακα των συμφερόντων του νέου ιδιοκτήτη. Η πιο ακριβής ωρολογία είναι οτι πήραμε μόνοι μας τον ρόλο του λαγού και του νεροκουβαλητή , αλλά για το αντίθετο από αυτό που προτάσσει ο νόμος , δηλαδή για το συμφέρον του ιδιοκτήτη και όχι του αγοραστή . Ποιος φταίει τώρα ;;
 9. Γιατί τώρα τι γίνεται όταν εκδίδεις οικοδομική άδεια , ποιος σε ελέγχει ;; Ξέραμε πάντως εδώ και μια δεκαετία οτι κάποιες από τις δηλώσεις μας θα ελεγχθούν ίσως και μετά απο 10-15 χρόνια , όταν θα έχουν γίνει μεταβιβάσεις και δεχτήκαμε να παίξουμε το ρόλο αυτόν . Ειδικά όταν ζητήθηκαν καθαρές λύσεις για το 4014 4178 4495 ώστε με μαζική απόφασή να μην γίνεται καμιά μεταβίβαση ακινήτου όπως κάνουν οι συμβολαιογράφοι οι συνάδελφοι επαναστάτησαν και πίεσαν το ΤΕΕ να ανοίξει το σύστημα και να προχωρήσουν παρέα με αυτά τα νομοθετικά αδιαφανή και μπερδεμένα εκτρώματα να δίνουν βεβαιώσεις και να τακτοποιούν τα αυθαίρετα χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους;; Και ενω οι συμβολαιογράφοι έχουν κατοχυρωθεί 100 % οι μηχανικοί είναι ακάλυπτοι 100 % . Δεν ξέρω τι άλλο να πω αλλά εαν διαβάσει καποιος προσεκτικά την νομοθεσία ειδικά σε μεταβιβάσεις σε πολυκατοικίες οπου καταπατούνται κοινόχρηστα δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση εαν δεν παρανομήσει ο μηχανικος ( οχι πάντα βέβαια !!) . Οί νόμοι αυτοί έπρεπε απο την αρχή να τροποποιηθούν σε κλίμακα κτιρίου ώστε να μην υπαρχει σοβαρό κίνητρο καταπάτησης της νομοθεσίας και οχι σε κλίμακα ιδιοκτησίας διαμερίσματος , οπου ο κάθε ιδιοκτήτης ποδηγετεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς . Επίσης έπρεπε να είναι προσανατολισμένοι στις σοβαρές παραβάσεις. Απο τη στιγμη επομένως που η τακτοποίηση γίνεται στην κλιμακα Ο.Ι με διαφορετικούς μηχανικούς και διαφορετικά εμβαδά , είναι επόμενο να υπάρχουν διαφορές και αλληλοκαλύψεις . Και ενώ το τυράκι το είδες , την ΦΑΚΑ δεν την είδες ΜΗΧΑΝΙΚΕ ;;;
 10. Για πόσες ώρες εργασίας ;;; 1075 + 350 ασφάλεια + ενοίκιο γραφείου άλλα 350 σύνολο = στον ιδιωτικό τομέα 1800 ευρώ . Δεν είναι και λίγα ............ Θα δείς πόσες πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θα υποβάλουν αιτήσεις για αυτά τα 800 ευρώ που τώρα δεν τα έχουν . Σου είπα σύντομα θα αναδυθεί και πάλι αυτό που έγινε το 2010 και οι πολιτικοί θα κάνουν το αυτονόητο , έξοδο απο την χώρα και μετανάστευση .
 11. Συνάδελφε έχεις εμπειρία από αμοιβές μηχανικού στον δημόσιο τομέα ή πετάς μπαλωθΊα , γιατί όσους ξέρω εγώ δεν ξεκολλάνε από την καρέκλα ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΈΝΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΎΝ , ενώ το απόγευμα μετά τις 3.30 μ.μ πάνε όλοι στα γραφεία τους για να βγάλουν δεύτερο μισθό ή και τρίτο , αφού στο δημόσιο κάνουν πολλές δημόσιες σχέσεις , σε αντίθεση με τα υποζύγια του Ι.Τ που τρώνε στην μάπα και τις ευθύνες και πρέπει να συντηρήσουν το επιτελικό κράτος των 100 δις ευρώ που στοιχίζουν οι ανυπόληπτες υπηρεσίες του Δ.Τ. Ασε που πολλοί από αυτούς οι περισσότεροι δηλαδή χρωστάνε 5-10 χρόνια στο αγαπητό ΤΣΜΕΔΕ και θα πάρουν σύνταξη πείνας 300-400 ευρω , εάν την πάρουν ποτέ μετά από 40-45 χρόνια . Επομένως να μην λέμε και ότι θέλουμε τα 1000 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα είναι δύσκολο να τα εξασφαλίσεις κάθε μήνα . Και για να κλείσω το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας σύσσωμο το 2010 επέλεξε να στείλει στο εξωτερικό 600.000 νέους ανθρώπους με διδακτορικά μεταπτυχιακά και πολλές γνώσεις για να κρατήσει αλώβητο αμεταρρύθμιστο τον γραφειοκρατικό Δ.Τ και τις υπέρογκες δαπάνες του επιτελικού κράτους των 100 δις . Τό ίδιο θα ξανακάνει και τώρα με την κρίση χρέους που σύντομα θα αναδυθεί και πάλι . Αρα οι βαλίτσες για τους περισσότερους πρέπει να ετοιμάζονται μαζί με ένα φρεσκάρισμα στις ξένες γλώσσες , και κάποιες πιστοποιήσεις που σίγουρα θα χρειαστούν
 12. Επιτελικό κράτος!!! . Αυτή η βεβαίωση πια έχει γίνει θρίλερ!!! . Υπάρχει δυστοκία μεταξύ ΤΣΜΕΔΕ και e-ΕΦΚΑ βασικά επικρατεί χάος . Ο e-ΕΦΚΑ πάντως δηλώνει αναρμόδιος για αιτήματα μηχανικών και παραπέμπει στο ΤΜΕΔΕ παρότι μπορείς απο το e efka να κλείσεις ραντεβού σε υποκατάστημα τους . Μόλις φτάσεις εκεί οι υπάλληλοι γελάνε με την ευκολοπιστία σου στο επιτελικό μπάχαλο- κράτος , (ένα ακόμα τρικ του ελληνικού μπανανιστάν), και λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα οτι είναι αναρμόδιοι . Βασικά αλλάξαμε το περιτύλιγμα με ιστοσελίδες για να κλείνεις ραντεβού . Παλία ότι ώρα ήθελες πήγαινες στην Δ. υπηρεσία , Τώρα πια το επιτελικό κράτος σου απαγορεύει να εξυπηρετηθείς και σου επιβάλλει συγκεκριμένες ημερομηνίες . Σκέτη τυραννία!!!
 13. Θα συμφωνήσω μαζί σου για τις τοιχοπληρώσεις . Καλύτερα να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό ως υποστύλωμα με αυξημένη τέμνουσα. Μια άλλη λύση που βλέπω είναι η κατασκευή αυτή να γίνει απο οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους όσο η τοιχοποιία , εφόσον πρώτα έχουν αφεθεί διπλές αναμονές στην υποκείμενη δοκό και τηρηθούν και οι αρμοί του τοιχείου από σκυρόδεμα με τα υποστυλώματα , Έτσι έχουμε μονολιθικότητα και δεν κινδυνεύει και από ανατροπή ο τοίχος μας . Το κόστος είναι μικρότερο , και η κατασκευή είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με όλες αυτές τις πατέντες που σχεδιάζονται ωραία στο χαρτί , αλλά τελικά δεν υλοποιούνται το ίδιο εύκολα .
 14. Αυτά ζητάνε οι συμβολαιογράφοι , εγώ δεν είμαι νομικός . Επειδή αυτό ( η συναίνεση δηλ) είναι δύσκολο στις πολυκατοικίες οι συμβολαιογράφοι στρέφουν τους πελάτες μας στην ελεύθερη αγορά προς αναζήτηση μηχανικού που τα βλέπει λίγο πιο ελαστικά τα πράγματα. Παρότι το ΤΕΕ το ξέρει το κάνει γαργάρα . Ετσι με αγοροπωλησίες μεταβιβάζονται ακριβά ακίνητα που έχουν πολεοδομικές παραβάσεις υπερβάσεων δόμησης κάλυψης και άλλες που δεν είναι ρυθμισμένες πολεοδομικά με τα σωστά τετραγωνικά εν άγνοια του αγοραστή ο οποίος πληρώνει και αγοράζει ένα ακίνητο με νομικό ελάττωμα , χωρίς κανένας να μπορεί να του πεί , τι θα του συμβεί στο μέλλον , όταν πχ θα επέμβει κάποιος τρίτος . πχ μια τράπεζα ........................ , μια διαμάχη , μια μελλοντική καταγγελία .............
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.