Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση Σωλήνων Φυσικού Αερίου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους ! Δεν ξέρω εάν δημοσιεύω στην σωστή κατηγορία το θέμα, αλλά έχω μια απορία, κι επειδή δεν έχω που άλλου να απευθυνθώ, είπα να σας την καταθέσω εδώ, μπας και βρω μια λύση.

Πρόσφατα τοποθετήσαμε στο σπίτι φυσικό αέριο και ακόμα περιμένουμε για να γίνει ο τελικός έλεγχος από την εταιρεία φυσικού αερίου, αλλά ο τεχνικός εγκατέστησε την σωλήνα ακριβώς πάνω από την μπαλκονόπορτα του δωματίου μου, και κάτω από μονάδα air condition. Τον πήρα τηλ. και τον ρώτησα εάν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και εάν είναι ασφαλές και μου είπε ότι είναι μια χαρά και δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμένα όμως δεν μου φαίνεται σωστό, γιατί όλοι οι υπόλοιποι έχουν τους σωλήνες πιο ψηλά. Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να με ενημερώσει ? Είναι σωστό ή όχι ? Είναι ασφαλές ή όχι ? Μήπως πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από την μονάδα a/c ? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

με επιφύλξη, πιθανον να είναι σωστά τοποθετημένη η σωλήνα του αερίου, γιατί (πιθανόν) πιο ψήλά να ειναι το δοκάρι και δεν θα ήθελε να το τρυπήσει για να περάσει τη σωλήνα μεσα στο διαμέρισμα

 

επίσης, εκτιμώ οτι ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ πιστά το σχέδιο του μηχανολόγου όσο αφορά την όδευση της σωλήνα, εκτος και αν έκανε του κεφαλιού του

εσείς δεν έχετε στα χέρια σας κάποιο σχέδιο που έκανε ο μηχανολόγος, για να να πάρει την έγκριση απο την ΕΠΑ (Εταιρεία Παροχής Αερίου) ?

 

ΥΓ

(για περισσότερη βοήθεια αν θελετε αναρτηστε μια φωτο της σωλήνας)

Link to comment
Share on other sites

Παράγραφος 8.6.4.5 του ΦΕΚ 976/2012 που ισχύει σήμερα για εσωτερικές εγκαταστάσεις αερίου ,αναφέρει ότι αν η συσκευή είναι τύπου C1 και τοποθετηθεί σε μπαλκόνι, τότε πρέπει να τηρούνται ελάχιστες αποστάσεις πλευρικά, οριζόντια και κατακόρυφα 20cm από κλιματιστικές συσκευές. Προσοχή όμως, αυτό αφορά τις συσκευές και όχι το σωλήνα αερίου.

 

επίσης, εκτιμώ οτι ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ πιστά το σχέδιο του μηχανολόγου όσο αφορά την όδευση της σωλήνα, εκτος και αν έκανε του κεφαλιού του

 

Συνάδελφε, είναι πολύ πιθανόν ο μηχανολόγος στο σχέδιο να μην έδειξε καν την εξωτερική κλιματιστική μονάδα.

 

 

 

Εν πάσει περιπτώσει, για σωλήνες δεν έχουμε πρόβλημα, μόνο για τις συσκευές αερίου C1 υπάρχουν ελάχιστες αποστάσεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.