Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή κλιματιστικού


afilotimos

Recommended Posts

αν δέχονται την ίδια σωλήνα, ναι γιατι όχι (νομίζω στα μικρά είναι 1/4 με 3/8, τουλάχιστον στα πιο πρόσφατα μηχανήματα)

αλλα 20 χρόνων σωλήνωση, γιατί να την κρατήσεις, τόσα πολλά είναι τα μέτρα ή τοσο πολύ το μερεμέτι που πρέπει να γίνει ?

Link to comment
Share on other sites

Οχι για τα μέτρα ,αλλά για το μερεμέτι. Προσπαθώ πάντα να κάνω πιό εύκολη τη δουλειά, όμως δεν ξέρω αν έτσι γίνονται σωστότερα οι δουλειές ή γινόμαστε ευκολότερα κορόιδα για ξεπέταγμα.

Link to comment
Share on other sites

Σε αλλαγή κλιματιστικού 12000 btu 20ετιας με 9000btu , μπορεί να παραμείνει η ίδια σωλήνωση εξωτερικής - εσωτερικής μονάδας; Σας ευχαριστώ.

Νομίζω ότι αν το φρέον είναι διαφορετικό, χρειάζεται άλλες διατομές. Δεν το θυμάμαι καλά. ΄Ενας ψυκτικός εμπιστοσύνης σου, θα σου λύσει την απορία.

Link to comment
Share on other sites

να σαι καλά

ο χαλκός δε παθαίνει τίποτα, και οι διατομές, όπως σου είπε και ο antl, ενδέχεται να αλλάζουν (αλλά επειδή είναι μικρό μηχάνημα, μπορεί και να σου κάνει το χατήρι)

απλά 20+ χρόνια, φαντάζομαι οι μονώσεις θα έχουν γίνει φυτίλια, εξάλλου οι ψυκτικοί 99 στις 100 φορές δίνουν τιμή για εγκατάσταση με 2~3 μέτρα σωλήνα, τι να σου κόψει αν του πεις να κρατήσει τις παλιές...

γνώμη μου, αν δε γίνεται εκτεταμένο μερεμέτι, να τις αλλάξεις :)

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι ευχαριστώ .Υπάρχουν κάποια 9αρια με COP5,5 και 5,6 πολύ ήσυχα που με παρασύρουν να αλλάξω το 20ετίας που έχω.Ενα μεγάλο ερωτηματικό ,για μένα είναι οι ιονιστές ,τι ιόντα παράγουν και αυτά με τη σειρά τους τι παραπροιόντα , γνωρίζει καποιος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.