Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση αντικατάσταση στέγης σε προϋφηστάμενο του 1955


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!!! Εχω το εξής πρόβλημα με ένα κτίσμα που προϋφηστατε το 1955 και φαίνεται στην διανομή του 1960 με το περίγραμμα και τις διαστάσεις του κτίσματος όπως είναι σήμερα.

Κάνωντας αίτηση στον οικίο Δήμο για πιστοποίηση Νομίμου Περιγράμματος μου είπαν ότι η σκεπή έχει γίνει αντικατάσταση και γι' αυτό τον λόγο μου ζητάνε να εντάξω την αντικατάσταση στέγης ως μια παράβαση στον Ν. 4014/11 και αφου πληρωθεί το παράβολλο και τα σχετικά καθώς και αφού τους προσκομήσω τοην δήλωση ένταξης θα μου δώσουν την πιστοποίηση του Νομίμου Περιγράμματος!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω το ότι από την στιγμή που ο Δήμος πιστοποιεί το Νόμιμο Περίγραμμα και μόνο το νομιμο περίγραμμα τι σχέση έχει η στέγη 'η τα κουφώματα!!!Θα ήθελα τα φώτα σας και κάποιο τρόπο να μπορέσω να τους αποδείξω ότι κάτι τέτειο ενδεχομένος δεν είναι εφυκτο! γιατί τι α δηλώσεις και πως στοιχειοθετής ότι είναι πριν το 55 χωρίς Νόμιμο περίγραμμα ευχαρηστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να λέγεται πιστοποίηση ... Αλλά είναι σαν οικοδομική άδεια. Στην περιοχή μου για την έκδοση της πιστοποίησης χρησιμοποιούν τον τρόπο της οικοδομικής άδειας και όχι την απόφαση του διευθυντή! Δηλαδή αρχιτεκτονικά , τοπογραφικό ,φωτογραφίες . Δικαιολογητικά έτους κατασκευής, αμοιβή μηχανικού και τα έντυπα δόμησης .

Edited by mallias77
Link to comment
Share on other sites

σε ποιοες περιοχές είστε ??? ναι και οι δυο!!!...πρεπει να εχουμε και μαντικες ικανότητες???ε αυτό παραπάει!

Link to comment
Share on other sites

καταρχάς αναφέρομαι για Πολαιοδομία Καβάλας. Τελικά κατάλαβα ότι η κάθε Πολεοδομία έχει τον δικό της τρόπο που ελέγχει και εκδιδει κάθε άδεια αλλα άντε καταλαβαίνω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αλλα η δήλωση στον ν. 4014 τι ρόλο παίζει?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η πολεοδομία γνωρίζει ότι έγινε αντικατάσταση στέγης μετά το 55 , σωστά ζητάει τακτοποίηση της στέγης . Έπρεπε να βγει οικοδομική άδεια για την στέγη! Μετά την τακτοποίηση κανείς αίτηση για πιστοποίηση. Δεν είναι παράλογο αυτό που ζητάνε.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξη το καταλαβαίνω ότι δεν είναι τελείως παράλογο αλλά άντε και δηλώνεις αυθαίρετη αντικατάσταση στέγης ως 1 παράβαση στο ν. 4014/11 τι δικαιολογιτικά θα στείλεις? όσο αφορά την παλαιότητα? θα δηλώσεις ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια και κάνεις μια δήλωση ως προς την παράβαση? και άντε και το έκανες την πιστοποίηση που πέρνεις από τον Δήμο την στέλνεις μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την ρύθμιση?Δεν ξέρω το θεωρώ άδικο να μπεί ο ιδιοκτήτης σε τέτειο κόστος μόνο και μόνο για να πάρει μια πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος!!Φυσικά από την στιγμή που δεν είναι σαφές σε κάθε περίπτοση τι πρέπει να κάνουμε κάθε ένας το ερμηνεύει όπως νομίζει ότι είναι σωστό ακόμη και υπηρεσίες Δόμησης έχουν πρόβλημα ώς προς την εγκυρότητα αυτόν που λένε, βέβαια αυτοί ελέγχουν, υπογράφουν και πρέπει να είναι καλλημένοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται πιστοποίηση για δικαιολογητικό . Κοίτα αν βρεις αεροφωτογραφίά της περιοχής πριν το 55 (συμβόλαιο που να φαίνεται η ηλικία του κτιρίου δεν υπάρχει υποθέτω ) Στη συνέχεια με αναλυτικό θα βγάλεις το πρόστιμο. Το κόστος της αεροφωτογραφίάς είναι μικρό. πληρώνεις τον παράβολο και πας για πιστοποίηση .

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα δεν είναι παράλογο σε αυτά που ζητά η ΥΔΟΜ αρκεί να περιορίζεται

στα απαιτούμενα από το http://www.poleodomia.gov.gr/Default.aspx?tabid=62 .

Αρα πρίν ξεκινήσεις το "Γολγοθά " της ΥΔΟΜ καλά είναι να έχεις ελέγξει το φάκελο

που προτίθεσε να υποβάλεις σύμφωνα με τα ανωτέρω απαιτούμενα του επίσημου site .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαρηστώ σε όλους για τις συμβουλές και απόψεις σας. Εμένα μου ζητήσανε τα εξής:

1. Φωτογραφίες

2.υπευθυνη δήλωση παλαιότητας ιδιοκτήτη

3.Τοπογραφικό Διάγραμμα

4. Διάγραμμα κάλυψης

5. απόδειξη παλαιότητας (βεβαίωση Δημάρχου, Σύνδεση ΔΕΗ

6. Συμβόλαια

7. Δήλωση αντοχής και την δήλωση ένταξης για την αυαθαιρετη αντικατάσταση στέγης.

Edited by ERIETTA
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θέλεις ακόμα και:

 

8. Τεχνική έκθεση μηχανικού

9. Κατόψεις - όψεις - τομές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.