Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές για χρονικό προγραμματισμό και τεύχη δημοπράτησης


Recommended Posts

Πάντως η αρμόδια κυρία για τα φορολογικά στην πολεοδομία της περιοχής μου σε έναν πρώτο έλεγχο για τις αμοιβές, δεν μου ζήτησε χρονικό προγραμματισμό. Δεν ξέρω αν μου το ξεφουρνίσει στο τέλος. Εγώ να ρωτήσω ή να κάνω τον μ.....?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/amoibes , λέει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έκδοση από το Υπουργείο Εσωτερικών Εγκυκλίου με θέμα: «Ακυρότητα οικοδομικής άδειας λόγω ανακριβών στοιχείων» σχετικά με την υποχρέωση των Πολεοδομικών Υπηρεσιών για τον έλεγχο και την αντιπαραβολή των στοιχείων των έργων που κατατίθενται στο ΤΕΕ, με τα στοιχεία του φακέλου της άδειας, 20.5.2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εάν διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του έργου που δηλώνουν οι Μηχανικοί δεν είναι έγκυρα και αληθή, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στην απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.

 

Αλλά μένουν μόνο στα λόγια.

Link to comment
Share on other sites

αντιλαμβανεσαι βεβαια erling τι θα σημαινε η εφαρμογη αυτης της απειλης στην πραξη....

 

γιατι μονο απο τα λαθη, τις ανακριβειες, τις ελλειψεις και την γενικοτερη βλακεια και δυσχρησια που διακρινει το προγραμμα των αμοιβων θα εβγαιναν ακυρες αρκετες αδειες και θα την πληρωνε τελικα και κοσμος που δεν φταιει.

 

συμφωνω μαζι σου για την αρχη του θεματος, εδω σε αλλο θεμα φωναζα για την απολυτη τηρηση της νομιμοτητας ακομη κι οταν δεν μας συμφερει, αλλα επι του πρακτεου, ξερει καλα το ΤΕΕ οτι δεν το παιρνει να κανει τιποτα με το θεμα αμοιβες. Γιατι αν εχει δικιο που θα μου ακυρωσει την αδεια επειδη δεν εφαρμοσα τα προβλεπομενα απο λαθος, ή γιατι καποιο λαμογιο δεν το εκανε επιτηδες, τοτε κι εγω θα αρχισω τις μηνυσεις για το πώς δικαιολογειται 1,5 εκατομμυριο ευρω ή οσα δωσαν για ενα προγραμμα που θα μπορουσε να φτιαξει σε 15 μερες ενας τυχαιος τσαπατσουλης πιτσιρικας προγραμματιστης.

Link to comment
Share on other sites

howard_roark, καταλαβαίνω τι εννοείς.

Αλλά η εγκύκλιος εντέλει τις πολεοδομίες να κάνουν αντιπαραβολή των επιφανειών που κατατίθενται στην πολεοδομία με αυτές που δώθηκαν στο σύστημα του ΤΕΕ. Οταν δεν υπάρχει ταύτιση τότε υπάρχει υπάρχει πρόβλημα.

Αν ο ελεγκτής κάνει την αντιπαραβολή, τότε θα διαπιστώσει όλα τα λάθη, ηθελημένα ή αθέλητα, και θα ζητήσει την επαναυποβολή του αρχείου.

Οπότε εκλείπει ο λόγος ακυρώτητας.

Link to comment
Share on other sites

οσον αφορα τον ακριβη ελεγχο των επιφανειων εχεις απολυτο δικιο.

 

εξαλλου εκει συμβαινουν και τα περισσοτερα οργια.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

SOS. Σήμερα δεν πέρασα φορολογικό έλεγχο γιατί είχα 10% στο χρονικό. Το σύστημα του ΤΕΕ το είχε δεχτεί. Η υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να έχω 20%.

Και ρωτω, αφού το ΤΕΕ το δέχτηκε η πολεοδομία γιατι δεν το δέχεται?

Καμιά γνώμη?Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η νομοθεσία αναφέρει πως το ανώτατο όριο του ΠΥ για τον χρονικό είναι το 20% του ΠΥ του έργου. (άρθρο 53 του ΠΔ 515/89 που τροποποίησε το 696/74)

Αυτό το ποσοστό το καθορίζει το ΤΕΕ. Οπότε της πολεοδομίας δεν της πέφτει λόγος.

Link to comment
Share on other sites

gsakel, μα και βέβαια τα αφορά. Όλες οι εργασίες μέχρι την αποπεράτωση του έργου, περιλαμβάνονται στον χρονικό. Την αμοιβή την λαμβάνει ο γενικός μελετητής του έργου όπως και την επίβλεψη ο γενικός επιβλέπων.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως πρεπει να γινετε διαχωρισμός του χρονικού προγραματισμου σε επιμερους πσοσοστα ετσι δεν ειναι ? (50-50 π.χ)

Διαφορετικά πως θα πάρει αμοιβες χρονικου προγραμματισμου ο Η/Μ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.