Μετάβαση στο περιεχόμενο

ge0

Members
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ge0's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κυκλοφορεί στο Internet και επειδή νομίζω ότι ενδιαφέρει όλους μας, το παραθέτω. Για οικονομία χώρου παραλείπω τα παραρτήματα. Δείτε και το σημερινό δημοσίευμα στο euro2day http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/647297/Article.aspx
  2. Myri η εγκ.57/90 στην παρ.1 αναφέρει: "1. Η εκάστοτε ισχύουσα τιμή του συντελεστή λ εφαρμόζεται από την ημερομηνία που θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Πολ. γραφείο η αλλαγή του."
  3. terry είναι απλό. Όταν το ΤΕΕ αλλάζει την ΕΤΑ, κλειδώνει στο σύστημα του την παλαιότερη ΕΤΑ, και αν προσπαθήσουμε να εισάγουμε παλαιότερη ΕΤΑ το σύστημα απορρίπτει το αρχείο. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το λ. Όταν αλλάζει το λ, το σύστημα του ΤΕΕ δεν απορρίπτει αρχεία που έχουν παλαιότερο τρίμηνο μαζί με το αντίστοιχο παλαιότερο λ. Πότε τώρα μπορεί να έχει νόημα να χρησιμοποιήσουμε παλαιότερο λ; Ως γνωστόν το νέο λ ισχύει από τη μέρα που θα κοινοποιηθεί το φαξ με την αλλαγή στην κάθε πολεοδομία. Ως εκ τούτου τις πρώτες μέρες της αλλαγής του λ (στο σύστημα του ΤΕΕ), συνήθως στις πολεοδομίες δεν έχει φτάσει ακόμη κανένα φαξ και ούτε έχουν κοινοποιήσει ακόμη νέο λ. Το διάστημα αυτό και ενώ στο ΤΕΕ το λ έχει αλλάξει, θα μπορούσε κάποιος, να καταθέσει αρχείο με το παλιότερο λ, καθώς στη πολεοδομία του, το λ δεν έχει αλλάξει ακόμη. Το σύστημα του ΤΕΕ δεν θα του απορρίψει αυτό το αρχείο. Με τη πολεοδομία δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα, καθώς μιλάμε για χρονική στιγμή όπου το Φαξ με το νέο λ δεν έχει φτάσει ακόμη στη πολεοδομία. Δεν λέω πάντως ότι το παραπάνω είναι σωστό, δηλ. να πάμε με το παλιότερο λ. Απλώς λέω, ότι το σύστημα μπορεί να δεχθεί και παλαιότερο λ και δεν σου απορρίπτει το αρχείο.
  4. Όχι λάθος δεν είναι. Μια χαρά είναι. Στο κράτησε μάλλον επειδή το αρχείο το είχες εισάγει τον Δεκέμβριο του 2009. Αλλιώς θα σου ζητούσε ΕΤΑ 118.
  5. Το ΤΕΕ παλαιότερο λ δέχεται, παλαιότερη ΕΤΑ δεν δέχεται. @myri Άλλαξε το τρίμηνο στη φόρμα βάζοντας Β' τρίμηνο του 2009 (ή παλαιότερο) και θα σου αλλάξει αυτόματα το λ και θα στο κάνει και δεκτό. Το ίδιο ισχύει και όταν στέλνουμε αρχεία xml. To TEE δεν απορρίπτει τα παλιά λ, αρκεί να συνοδεύονται από το αντίστοιχο (σωστό) τρίμηνο.
  6. Έναν φάκελο θα υποβάλεις που θα περιλαμβάνει και την προσθήκη και την αλλαγή m2 στο ισόγειο. Δεν θα υποβάλεις δηλαδή ξεχωριστό φάκελο για την αναθεώρηση ή την ενημέρωση του αρχικού φακέλου. 1) Αν η άδεια του ισογείου είναι σε ισχύ, τότε υποβάλεις φάκελο για "Αναθεώρηση οικ. αδείας λόγω προσθήκης ορόφου και τροποποιήσεων στο ισόγειο." 2) Αν η άδεια του ισογείου έχει λήξει, τότε υποβάλεις φάκελο για "Προσθήκη καθ' ύψος και αποτύπωση ισογείου λόγω τροποποιήσεων."
  7. Όπως το είπε ο Χάρης. Δεν μπαίνουν οι ημιυπαίθριοι στο ΕΚΚΟ. @elle79 Την άλλη φόρα πες στον υπάλληλο να σου δείξει και σε ποιο σημείο της νομοθεσίας αναφέρεται αυτό που σου ζήτησε, να δούμε τι θα σου πει. Για να ζητά κάτι, θα πρέπει αυτό να αναφέρεται και στη νομοθεσία. Δεν μπορεί να νομοθετεί ο ίδιος. Το "ρώτα στην πολεοδομία" δεν είναι πάντα η λύση. Οι πολεοδομίες συνήθως δίνουν την απάντηση που τους βολεύει και τους προφυλάσσει από κακοτοπιές. Υπάρχει γενικώς μεγάλη ευθυνοφοβία. Ερμηνεύουν τον νόμο κατά βούληση και πάντα εις βάρος και του μηχανικού και του πελάτη του. @CVENG Στο ΕΚΚΟ νομίζω ότι εννοεί. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.
  8. erling αυτό που λες είναι άλλο και έχεις δίκιο. Εγώ αναφερόμουν όμως στην εισφορά υπέρ ΤΕΕ (παρ. 4 του αρ.35 της 27-11-1926 Π.Δ.) που είναι 0,25 ‰ επί του προϋπολογισμού, όπου και εκεί υπάρχει χαρτόσημο 2% + 20% υπέρ ΟΓΑ.
  9. Και το δέχεστε έτσι, χωρίς καμιά αιτιολόγηση από πλευράς πολεοδομίας το 7,5%; Από τη στιγμή που σας το ζητάει, δεν θα έπρεπε να σας αιτιολογήσει και από ποια διάταξη προκύπτει αυτό το 7,5%. Πάντως εγώ, πρώτη φορά το ακούω αυτό το 7,5% και δεν το συνάντησα πουθενά μέχρι τώρα.
  10. Αντί να παιδεύεσαι εσύ με τις %@%a*#+ς της πολεοδομίας και να ψάχνεις νόμους και εγκυκλίους δεν τους ζητάς καλύτερα να σου δείξουν αυτοί στην πολεοδομία τον νόμο ή την εγκύκλιο με την οποία σου ζητούν να πληρώσεις 7,5% χαρτόσημο επί εισφοράς ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ. Το χαρτόσημο επί ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ(+ΕΜΠ) είναι 2% επί των αντιστοίχων εισφορών. Σ' αυτό το 2% προστίθεται επιπλέον ένα 20% υπέρ ΟΓΑ και έτσι γίνεται 2,4%. Το ποσό αυτό (2,4% επί των εισφορών ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ) μπορεί να πληρωθεί είτε 1) εξ' ολοκλήρου στην εφορία (στην περίπτωση αυτή η εισφορά ΤΣΜΕΔΕ(+ΕΜΠ) κατατίθεται στην Εθνική χωρίς χαρτόσημο), είτε 2) να πληρωθεί στην ΕΤΕ το τμήμα που αναλογεί στις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ(+ΕΜΠ) μαζί με την αντίστοιχη πληρωμή του ΤΣΜΕΔΕ(+ΕΜΠ), ενώ το χαρτόσημο επί της εισφοράς του ΤΕΕ να πληρωθεί στην Εφορία. Είτε το ένα, είτε το άλλο, όχι και τα δύο. Δηλαδή το χαρτόσημο αυτό πληρώνεται μία φορά, δεν πληρώνεται και στην ΕΤΕ και στην εφορία. Όσο για το 7.5% που σου είπαν στην πολεοδομία.... μάλλον θα το είδε στον ύπνο του την προηγουμένη, ο υπάλληλος που σου το είπε. (Δεν είχα δει ότι μιλάς μόνο για επίβλεψη και για αυτό έγινε...edit) Νομίζω ότι πέραν του ΤΣΜΕΔΕ+ΕΜΠ+2,4 Χαρτόσημο που πληρώνονται στην ΕΤΕ, δεν υπάρχει καμία άλλη κράτηση που χρειάζεται να πληρωθεί στη ΔΟΥ στην περίπτωση που έχουμε πληρωμή μόνο της επίβλεψης.
  11. Με ποσοστά. Δίνεις δηλαδή για τα στατικά π.χ. 85% σε αυτόν που συνέταξε τη μελέτη και 15% σε αυτόν που συνυπογράφει. Τα νούμερα 85 - 15 τα είπα ως παράδειγμα. Πάντως κάπου εκεί παίζουν τα ποσοστά. 85-15 ή 80-20. (Αρθ.89 Π.Δ.696/74).
  12. Αθροίζεις τα m2 ισογείου και υπογείου. Προϋπολογισμός κατεδάφισης = 0,1 * ΕΤΑ * m2 = 0,1 * 115 * m2 Αμοιβή κατεδάφισης = 10% του παραπάνω προϋπολογισμού. Για την αμοιβή επιλέγεις μόνο επίβλεψη αρχιτεκτονικών. Η πολεοδομία έχει δίκιο, η κατεδάφιση πάει πάντα ως ξεχωριστό έργο και ισχύει γι' αυτήν η ελάχιστη αμοιβή 5000 *λ . Δες Εγκ.8/90 Κεφ.8
  13. Η παλαιότητα δεν παίζει σίγουρα κανέναν απολύτως ρόλο. Αν γράψεις τον προϋπολογισμό των στατικών και τα δύο διαφορετικά ποσά των αμοιβών ίσως να μπορέσω να βοηθήσω στην επίλυση του γρίφου.
  14. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των κτιρίων, για οικόπεδο εντός οικισμού. Δεν απαιτείται ούτε κατάτμηση ούτε σύσταση καθέτου. Στα εκτός σχεδίου είναι διαφορετικά. Εκεί υπάρχει περιορισμός για ένα ενιαίο κτίριο. (Π.Δ.24.5.85) Για να γίνει διάσπαση του όγκου σε περισσότερα κτίρια, απαιτείται έγκριση της ΕΠΑΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.