Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικο σε Autocad


basilis89

Recommended Posts

Συναδερφε , θα σαρωσεις το τοπογραφικο διαγραμμα σε grayscale στα 300dpi .Επειτα θα το εισαγεις στο aytocad ως raster image (.jpeg) με την κλιμακα αποδοσης που σου ζητητε ,και θα το γεωαναφερεις (align) και επειτα θα το συνορθωσεις εχοντας το raster design στο aytocad εγκατεστημενο αλλιως δεν μπορεις να πραξεις κατι . Ελπιζω να σε βοηθησα.

Link to comment
Share on other sites

Θα το σαρώσεις (αυτό δεν το γλυτώνεις με τιποτα) και μετά θα το εισαγάγεις ως raster image. Μετά θα επιλέξεις μια διάσταση πάνω του που ξέρεις πόσο είναι και θα τη μετρήσεις από το AUTOCAD. Μετά θα το κάνεις το αντίστοιχο scale ώστε η αναγραφόμενη διάσταση και η προκύπτουσα απο το autocad να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά. Μετά θα ελέγξεις το αποτέλεσμα μετρώντας και άλλες διαστάσεις και προς τις 2 κατευθύνσεις (χ,ψ) καθώς και πλάγια ώστε να δεις αν και πόσο καλά έχει γίνει.

Αφού όλα είναι καλά θα επιλέξεις ποια ευθεία του τοπογραφικού θα είναι η Χ του σχεδίου σου και θα το περιστρέψεις ώστε να συμπέσει με το σχέδιο.

Τα υπόλοιπα είναι μάθημα autocad.

Link to comment
Share on other sites

To ορθότερο κατ'εμε:

 

Σκανάρεις το σχέδιο (οπως και να χει).

Το εισάγεις στο Raster Design.

Κάνεις rubbersheet τον σκαναρισμένο κάναβο με τον σχεδιαστικό καναβο. Ετσι θα δείς το total rms error, που θα ισομοιραστεί.

Αν δε το σχέδιο που εχεις σε χαρτί ειναι απο πλόττερ και οχι απο χέρι, θα βγεί πάρα πολύ σωστό...

 

Ετσι θα έχει πάρει τις σωστές συν/νες και το σωστό scale κατά χ,ψ. Μετά για να το κάνεις dwg, χρειάζεται...υπομονή και απλά "ζωγραφίζεις" πάνω απο την εικόνα.

 

Υ.Γ. θεωρώ πως απευθείας μετατροπή σε dwg απτο σκανάρισμα βγαίνει λιγο...οτι ναναι. Εκτός και να εχω πέσει εγώ σε κακά φωτοτυπάδικα.

Υ.Γ.2 αναλόγως την ακρίβεια που θες, προχωράς!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ! Μόλις το τελειώσω (όλο) το θέμα μπορεί να ανεβάσω φωτογραφίες και λεπτομέρειες για ότι έκανα από την αρχή έως το τέλος. Μήπως και το χρειαστεί κάποιος στο μέλλον. Μέχρι τότε δεν χρειάζομαι κάτι άλλο, οπότε φίλοι - συνάδελφοι μην κουράζεστε να δώσετε απαντήσεις γιατί μάλλον θα αργήσω να ελέγξω τα μηνύματά μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.