Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίεργη Ερώτηση


topo85

Recommended Posts

Αν μετά από 5-10 χρόνια (λέμε τώρα....) χάσει ο πελάτης τη βεβαίωση μηχανικού και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να βρει εμένα (π.χ. έχω φύγει εξωτερικό) τ΄τοτε πως θα μπορέσει να βγάλει βεβαίση ότι το ακίνητό του είναι τακτοποιημένο;Αφού για να το βρει χρειάζεται ο κωδικός δήλωσης ή ο μοναδικός αριθμός ακινήτου και ο οποίος αριθμός γράφεται μόνο πάνω στη βεβαίωση.

 

Δηλαδή αν έρθει ένας πελάτης στο γραφείο σας και σας πει ότι εγώ το έχω τακτοποιήσει το ακίνητό μου αλλά έχω χάσει τη βεβαίωση και δεν μπορώ να βρω το μηχανικό που την έκανε και θέλω βεβαίωση μηχανικού για να πουλήσω το σπίτι μου.

 

Τι κάνουμε;;;;;

Θα μου επιτρέψεις πρώτα να αλλάξουμε τον τίτλο και να τον κάνουμε λίγο πιο περιγραφικό με την ουσία του ερωτήματος όπως λένε και οι καναόνες συμμετοχής.

 

Στη συνέχεια να σου πω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί ο ιδιοκτήτης να μπει και να τυπώσει τη δήλωση του 4014 ανεξάρτητα από το μηχανικό του.Οπότε δεν υπάρχει ζήτημα εξαφάνισης του μηχανικού ή απώλειας εγγράφων.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό αυτό που λες με την ηλεκτρονική διεύθυνση απλά χρειάζεται και ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου τον οποίο θεωρούμε ότι έχει χάσει (κακά τα ψέμματα δεν είναι και πολύ παράξενο αυτό).

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει ακόμα "μοναδικός αριθμός ακινήτου", ας τον αναφέρουν έτσι!!!

Ο μοναδικός αριθμός αναφέρεται στη βεβαίωση 4014 ή στη δήλωση 4014.

Μπορούν να εκδοθούν πάρα πολλοί τέτοιοι κωδικοί......

Μοναδικός αριθμός ακινήτου θ' αποκτηθεί με την ηλεκτρονική ταυτότητα και θ' αφορά στο "ακίνητο" κι όχι στις ξεχωριστές οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες που τυχόν υπάρχουν σε αυτό.

Αναμένουμε την εφαρμογή και υλοποίηση....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πες τα ρε ΙΑΣΟΝΑ +1, Πολλοί Μοναδικοί Αριθμοί από πολλούς μοναδικούς μηχανικούς σε ένα μοναδικό ακίνητο που θα έχει μία μοναδική ηλεκτρονική ταυτότητα υπό την επίβλεψη ενός μοναδικού κρατικού μηχανισμού και τις ευλογίες του μοναδικού ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από όλα αυτά, από την στιγμή που η βεβαίωση λήγει σε 2 μήνες, όταν θα θέλει νέα, θέλει νέο έλεγχο. Αν είναι ο ίδιος μηχανικός, πάει στο καλό έχουμε το αρχείο μας. Αν πάει άλλος, θα πρέπει να κάνει έλεγχο με βάση τα σχέδια και λοιπά δικαιολογητικά της τακτοποίησης, τα οποία οφείλει να έχει ο πελάτης, αλλιώς να βρεθούν όπως θα έψαχνες να βρεις τα σχέδια της ΟΑ στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με την ταυτότητα των ακινήτων που αναμένεται να εφαρμοστεί στην επόμενη 5ετία θα υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό όλων των στοιχείων, αδειων, τακτοποιήσεων κλπ ενός ακινήτου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.