Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με υγρασία σε ταράτσα


Hermitage

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Σε μόνωση ταράτσας με υγρή ελαστική πολυουρεθανική μεμβράνη παρουσιάστηκε πρόβλημα υδατοπερατότητας λόγω κατακράτησης νερού σε λακκούβες που υπάρχουν στην ταράτσα βάθους περίπου 5 εκατοστών. Άν και το υλικό που χρησιμοποίησα είναι κατάλληλο για στάσιμα νερά παρουσιάστηκε πρόβλημα. Τί υλικό προτείνετε να γεμίσω τις λακκούβες ώστε να δωθεί ρήση εκτός από τσιμέντο; Υπάρχει κάποια άλλη λύση;

Link to comment
Share on other sites

....Και ποιος εκανε την εφαρμογη?

....και αν έλαβε υπ όψη του τον παγετό (συστολές διαστολές του στάσιμου νερού) αν είναι στον Διόνυσο.
Link to comment
Share on other sites

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα μιας και το προβλημα ειναι το ιδιο να ρωτησω εδω. Υψηλο επιπεδο υγρασιας εντος δωματιων με εμφανιση μουχλας στο ταβανι. Υποψιαζομαι τριχοειδεις ρωγμες γιατι εχει πολλα σκασιματα το μωσαικο.Τι επιλογες υπαρχουν για υγρομονωση-στεγανοποιηση ταρατσας 40ετιας και βαλε, με μωσαικο. Οι περιορισμοι ειναι οτι δεν θελω να πεσει υπερβολικο βαρος με ανωτερο 10kg/μ2 γιατι η οικοδομη ειναι 50ετιας και το οτι η ταρατσα ειναι βατη και χρησιμοποιειται συχνα. Η λυση ασφαλτοπανου εχει πολλα μειονεκτηματα οσον αφορα το καλοκαιρι και το ανεβασμα της θερμοκρασιας εκτος αν υπαρχει καποια αλλη εφαρμογη του, που ελαττωνει αυτο το προβλημα. Οποιος-α εχει καποια πρακτικη εμπειρια με αναλογα υλικα-προτασεις ας το αναφερει. Σκεφτηκα να εφαρμοσω καποιο απο τα υλικα που υγρομονωνουν τις πισινες. Πιστευετε οτι θα ειναι αποτελεσματικο. Πρακτικα το εχει δοκιμασει καποιος σε ταρατσες;

Link to comment
Share on other sites

Κανόνας Α

Φώναξε κάποιον ειδικό να το δει διότι όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

 

Μια απλή σκέψη (από τα ημίμετρα). Συχνά στις ταράτσες που είχαν βάλει μωσαϊκό έβαζαν και ελαφρόπετρες από κάτω για θερμομόνωσης ή και άλλα υλικά.

Συχνά για να δώσουν και ρύση να φεύγουν τα νερά τις φόρτωναν αρκετά αυτές τις ταράτσες με φορτία.

Μπας και πρέπει να εξετάσεις και την δυνατότητα (κόστος, απόδοσης, απόσβεσης) να ξυλώσεις το μωσαϊκό και ότι σαβούρα έχει από κάτω να το ελαφρώσεις και να φτιάξεις μια σύγχρονη άριστη θερμομόνωση υγρομόνωση?

Πάλι και για αυτό οι όποιες ανησυχίες σου κοστολόγια κλπ θα πρέπει να εφαρμόσεις τον κανόνα Α

 

Κανόνας Β.

Κάνε μια καλή αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις μερικές δεκάδες ίδια θέματα με πολλές απαντήσεις για να μπορέσεις να επιλέξεις καλύτερα και πώς να εφαρμόσεις σωστά τον κανόνα Α.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

Ευχαριστω καταρχην για την απαντηση. Το Α θα γινει σιγουρα αλλα ποιο ειναι το προβλημα. Ο καθε ειδικος δεν ασχολειται-εμπορευεται πολλα προιοντα αλλα συνηθως εξιδικευεται στις τεχνικες- προιοντα που του αποφερουν μεγαλυτερο κερδος μιας συγκεκριμενης εταιριας. Αυτο δεν δινει παντα την λυση για το προβλημα σου. Οποτε σου πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Ψαχνω να βρω πρωτα την καλυτερη λυση για να ψαξω να βρω και τον ειδικο. Μεσα απο το φορουμ βρηκα καποιους επαγγελματιες, επικοινωνησα μεσω των ιστοσελιδων τους αλλα καμοια απαντηση. Στο φορουμ δυστηχως δεν βρηκα θεματα που να αφορουν την περιπτωση με αυτους τους περιορισμους. Τα περισσοτερα θεματα γραφουν για θερμομονωση η για λυσεις τυπου ασφαλτοπανα και polytile + 30kg/m2 και βαλε. Την προταση σου την εχω σκεφτει και δινει πληρως λυση αλλα το προβλημα ειναι οτι η ταρατσα ειναι κοινοκτητη κοινοχρηστη και αμφιβαλο με αυτην την κριση αν θα μπορει να γινει ειρηνικα με ολους τους απο κατω για το κοστος.

Link to comment
Share on other sites

Κατανοητές και εύλογες οι ανησυχίες σου αλλά και τα όρια μιας διαδικτυακής με φόρουμ διάγνωσης λύσης προβλημάτων είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα.

 

....η ταρατσα ειναι κοινοκτητη κοινοχρηστη και αμφιβαλο με αυτην την κριση αν θα μπορει να γινει ειρηνικα με ολους τους απο κατω για το κοστος.

Σε ότι αφορά για το κοινοκτητο κοινόχρηστο της ταράτσας ενημέρωσε με έγγραφο όλους τους άλλους συνιδιοκτήτες ότι ως συνιδιοκτήτες θα έχουν υποχρέωση ανάλογα με τα χιλιοστά ο καθένας τους για την αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται στην ιδιοκτησία σου από την διαπερατότητα της ταράτσας ή από πρόβλημα στην υγρομόνωση.

 

Καλή επιτυχία και καλές λύσεις να έχετε.

Link to comment
Share on other sites

....και αν έλαβε υπ όψη του τον παγετό (συστολές διαστολές του στάσιμου νερού) αν είναι στον Διόνυσο.

 

το υλικο ειναι sikalastik 612 της εταιρειας sika.την εργασια την εκανα μονος μου δυο χερια σταυρωτα .

η υγρασια φανηκε αμεσως με την πρωτη βροχη διχως παγετο

Link to comment
Share on other sites

Αφαιρεσα παλαιο ακρυλικο. το συγκεκριμενο υλικο που περασα δεν χρειαζεται ασταρωμα.Υπολογιζω πανω απο ενα κιλο ανα

τετραγωνικο.Ηεφαρμογη εγινε αρχες φθινοπορου.το υλικο που εβαλα ειναι καλο πιστευω μιας και δεν εχει παθει καμια αλοιωση

Ωστοσο η ταρατσα δεν εχει ρηση και κραταει πολυ νερο σε λακουβες και για πολλες μερες.Με κατι θα πρεπει να τις γεμισω

γιανα αποφυγω την στασιμοτητα αυτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.