Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή περιτυπώματος - Αυθαίρετες επεκτάσεις - Εκδοση Ο.Α.


Recommended Posts

συνάδελφοι καλησπέρα,

 

ίσως να έχει γίνει ξανά αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη, απλά μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία:

 

στην περίπτωση που έχει γίνει αλλαγή περιτυπώματος ενός κτιρίου (όπως στην επισυναπτόμενη φωτο) η τακτοποίηση νοείται ως η διαφορά μεταξύ παλιού - νέου περιγράμματος (ότι "περισσεύει" από τα νόμιμα τμ της άδειας και ίσως πλέον μιας λοιπής πολεοδομικής παράβασης για την αλλαγή σχήματος) ή σοφρονέστερο θα ήταν να πάμε στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας σε ένα τμήμα του υφιστάμενου κτιρίου και πληρωμή προστίμου για ότι υπόλοιπο δεν καλύπτεται από τη διαθέσιμη δόμηση;

το ερώτημά μου προκύπτει από το ότι δεν είναι πιο σωστό να είναι διακριτά τόσο τα νόμιμα τμήματα (με υποβληθείσες όλες τις απαραίτητες μελέτες) όσο και τα αυθαίρετα του κτιρίου; δηλ, μετά τη λήξη ισχύος της τακτοποίησης στην πρώτη περίπτωση τί κρίνεται κατεδαφιστέο, αφού δεν υπάρχει συνέχεια παλιού-νέου περιτυπώματος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα... "μέχρι εδώ νόμιμο και το υπόλοιπο αυθαίρετο" με ρεαλιστικές υποδείξεις των χώρων.

 

σημειώνω ότι σαφώς το κίνητρο της επιλογής έκδοσης οικοδομικής άδειας δεν είναι στην προκειμένη περίπτωση το οικονομικό όφελος που καρπωνόμαστε από την αμοιβή της άδειας, αλλά καθαρά η ορθότητα της τακτοποίησης.

 

ευχαριστώ,

 

post-46880-0-53611400-1359052526_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

για όποιον προβληματίστηκε επί του θέματος:

 

απάντηση από πολεοδομία: "δηλώνεις ό,τι περισσεύει... μην ασχολείσαι παραπάνω!"

 

δεν πολυσυμφωνώ βέβαια... οπότε μάλλον ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι και στους ιδιοκτήτες και πορεύεται...

Link to comment
Share on other sites

Σε αντίστοιχη περίπτωση που είχα, υπολόγισα τα τ.μ. της "πραγματικότητας" μείον τα τ.μ. της "άδειας = κι ό,τι ήταν επιπλέον τα θεώρησα αυθαίρετα και τα δήλωσα με 4014. Το ίδιο για Δόμηση, το ίδιο για Κάλυψη. Επιπροσθέτως είδα αν είχα και λοιπές υπερβάσεις (π.χ. Δ, πρασιές κ.λπ.). ταυτοχρόνως έβαλα και μια παράβαση κατηγορίας 13 για την "μετακίνηση" του κτιρίου. Κι ο Θεός ...βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως ο Ιάσωνας αντιμετώπισα κι εγώ δική μου περίπτωση, μόνο που επειδή κάποιο τμήμα της οικοδομής ''ακουμπούσε στο περιτύπωμα του εγκεκριμένου'' δεν εβαλα παράβαση για μετακίνηση.

Τουλάχιστον, αν την έχουμε πατήσει, ίσως είμαστε πολλοί και την γλιτώσουμε!!!

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ....

Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου ήταν λίγο πιό δύσκολο.

Είχε τμήμα προϋφιστάμενο του 55, τμήμα με άδεια το 1960, τμήμα με άδεια προσθήκης κατ΄επέκταση και καθ' ύψος το 1975 κι αυθαίρετο τμήμα. Σε εξ' αδιαιρέτου οικόπεδο με σύσταση κάθετης και διώροφο με αυθαιρεσίες στο άλλο κομμάτι της καθέτου. Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα....

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω. Υπάρχει άδεια στυνομίας για ισογεια κατοικία 7 χ 10 = 70 τ.μ.

Κατασκευάστηκε μονοκατοικία 70 τ.μ. με άλλες διαστάσεις όμως. Συγκεκριμένα έχουμε ένα τμήμα 5Χ10 και έναάλλο 4χ5 αντί δλδ για οροθγώνιο έχουμε δυο ορθογώνια (ενιαίο σπιτι όχι 2 ξεχωριστά) Τι παράβαση έχουμε αλλαγή περιτυπώματος μόνο?

Link to comment
Share on other sites

Τον καιρό που βγαίναν άδειες από αστυνομία (δεκαετία 60 ) υπήρχαν απαιτήσεις για απόσταση Δ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.