Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίβλεψη μόνωσης κτιρίου


CHRISTOSNT

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

η ερωτηση είναι ποιός είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη της τοποθέτησης του τύπου και της ποιότητας της μόνωσης ενός κτιρίου (εφαρμογή της μελέτης ΚΕΝΑΚ για το κέλυφος του κτιρίου) ο πολιτικός μηχανικός ή ο μηχανολόγος;

Link to comment
Share on other sites

στην άδεια αναφέρεται ο μελετητης για το κέλυφος (ΚΕΝΑΚ). Στην επίβλεψη δεν αναφέρεται τίποτα για το κέλυφος.

 

Στην πολεοδομία που ρώτησα μου είπαν ότι το κέλυφος (και την θερμομόνωση) την επιβλέπει δομικός μηχανικός δηλαδή αρχιτέκτονας ή πολιτικός.

 

Είναι σωστό αυτό;

Link to comment
Share on other sites

*****************. Αν η άδεια δεν γράφει επίβλεψη ΕΝΑΚ η θερμομόνωση τότε υπεύθυνος είναι αυτός που πήρε την αμοιβή. Αν δεν βάλανε αμοιβή επίβλεψης θερμομόνωσης και το περάσανε στην κούτρα από τα φορολογικιά για να γλιτώσουν το ΤΣΜΕΔΕ αυτής της αμοιβής τότε το χώσιμο θα το φάει ο νεότερος μηχανικός εκτός αν ο αρχαιότερος προσδοκάει κανένα "δωράκι" από το συνεργείο που θα κάνει την εργασία.

 

Αποφεύγουμε τέτοιες εκφράσεις.

Διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, hkamp

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Είναι σύνηθες φαινόμενο να κατατίθενται μόνο οι αμοιβές μελέτης όταν εκδίδεται η άδεια, κυρίως για να ακουστεί όμορφα στα αυτιά του πελάτη το κόστος. Άλλωστε οι αμοιβές επίβλεψης μπορούν να καταβληθούν έως και την στιγμή που θα χρειαστεί η Υ.Δ. του μηχανικού για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι η επίβλεψη να εκτελείται από τον μηχανικό που έχει αναλάβει την εκάστοτε μελέτη, όπως αυτό αποτυπώνεται στο φύλλο της άδειας. Όμως, υπάρχει και το πρακτικό μέρος όπου η θερμομόνωση τοποθετείται κατά την διάρκεια της ανέγερσης του σκελετού και των τοιχοποιιών και σε εκείνη την φάση ο μόνος παρόντας, συνήθως, είναι ο ΠΜ ή ο ΑΜ, ο οποίος άλλωστε είναι και ο γενικός επιβλέπων του έργου...

Link to comment
Share on other sites

Είναι σύνηθες φαινόμενο να κατατίθενται μόνο οι αμοιβές μελέτης όταν εκδίδεται η άδεια, κυρίως για να ακουστεί όμορφα στα αυτιά του πελάτη το κόστος. Άλλωστε οι αμοιβές επίβλεψης μπορούν να καταβληθούν έως και την στιγμή που θα χρειαστεί η Υ.Δ. του μηχανικού για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου. ..

 

Επίσης πολλές φορές ο πελάτης δεν ξέρει καν πως πρέπει να καταθέσει και αμοιβή επίβλεψης. Ένας από τους βασικούς λόγους που δικαιολογημένα μαςθεωρούν λαμόγια και είναι όλοι εναντίον μας. Έχω βαρεθεί να απαντώ στην εξής ερώτηση όταν ανακοινώνω τιμή. " Το ποσό για το οποίο μιλάς περιλαμβάνει τα πάντα μέσα , ή θα μας ζητήσεις και κάτι extra" ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.