Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου μέσω ΔΟΑΤΑΠ


Recommended Posts

Το λοιπονε εχω το παρακατω θεμα οπως κ πολλοι απο σας..

 

πηγα να γραφτω ΕΤΕΚ-ΜΑΥΡΗ ΩΡΑ Κ ΣΤΙΓΜΗ

και μου παν τα εξης

 

πτυχιο μηχανολογου μηχανικου BSc με διετες MSc ναυπηγου ΔΕΝ αναγνωριζεται..και μου προτεινε ο διευθυντης να επιστρεψω στην Αγγλια να κανω BEng...θα λεγα κατι για τη θεια του αλλα εχω τελειωσει κολλεγιο..Σε αγγλια κ Δανια -απ οπου κ το μαστερ- δεν ειναι νομοθετικα ρυθμιζομενα τα επαγγελματα μιλησα μαζι τους κ τους φανηκε περιεργο να μην αναγνωριζονται τοσα χρονια σπουδες

 

να κανω αναγνωριση στο ΔΟΑΤΑΠ θα μου παρει κανα χρονο κ δε θα δω χαιρι..να παω ΣΑΕΙΤΤΕ???θα με γραψει το ΤΕΕ μετα??τι ζητανε? τι να κανω πρεπει να μπορω να γραφτω σε ΕΤΕΚ, ΤΕΕ η οτι αλλο ΑΜΕΣΑ

 

παρακαλω οσοι ξερετε απαντηστε μου

 

 

Τα greeklish απαγορεύονται τόσο στο κέιμενο του μηνύματος όσο και στον τίτλο. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

ilias

Link to comment
Share on other sites

Να δώσεις ΔΟΑΤΑΠ.....αλλιώς όσο και να χτυπηθείς δεν θα γίνει τίποτα...

Φιλικά, τα ίδια είχα περάσει και εδώ κάποτε...χρόνια πριν

Link to comment
Share on other sites

Αναγνωρίζει το ΔΟΑΤΑΠ BSc + MSc....θα σου δώσουν μαθήματα να δώσεις εδώ, σίγουρα..

Εγώ με Beng+ΜSc έφαγα θυμάμαι 5 μαθήματα....

Κάνε μια βόλτα αν δε σου είνα κόπος, δεν χάνεις και τίποτα. Από κοντά θα σε κατατοπίσουν καλύτερα

 

ΥΓ. Δεν ξέρω τι παίζει με το μάστερ σου που είναι σε διαφορετική χώρα από το BSc...θα στα πουν καλύτερα εκεί..

Link to comment
Share on other sites

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62009CJ0422:EL:HTML

 

διαβασα κ τις αναφερθεισες περπτωσεις ..εχω πειρα στην ελλαδα ειναι δυνατον να μου πουν πως επρεπε να χω πειρα σε αγγλια/δανια?μολις αποφοιτησα εφυγα κ αλλωστε δε χρειαζομαι να εγγραφω σε κανενα φορεα διαπιστευσης εκει ...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου και πάλι

Αμα είχες πείρα στην Αγγλία που ξέρω και γραμμένη στο αντίστοιχο επιμελητήριο, θα μπορούσες να κάνεις μεταφορά εδώ στο ΤΕΕ εν ολίγης..

Χωρίς πείρα στο εξωτερικό, ο μόνος δρόμος για αναγνώριση διπλώματος είναι μέσω ΔΟΑΤΑΠ..σκληρό αλλα δεν γίνεται κάτι διαφορετικό άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

μολις γυρισα απο το ωραιοτατο ΣΑΕΠ..εν ολιγοις μου ειπαν πως το θεμα παιρνει περιπου οσο κ το δοαταπ..μπορει να σου βγαλουν μαθηματα μπορει να απορριφθει εντελως η αιτηση η μπορει κ να το βγαλεις καθαρη για επαγελματικα δικαιωματα...6μηνες χοντρικα...κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος επειδη το ακουσα σ ενα παιδι εκει μεσα ειναι αν μπορει το δοαταπ να αναγνωρισει-εστω κ με μαθημ ατα- πτυχιο χωρις honours με μαστερ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι αναγκαία η πείρα στο εξωτερικό, μόνο η εγγραφή ως professional member στο αντίστοιχο επιμελητήριο. Μετά απλά κάνεις την αίτηση στο ΣΑΕΠ και επιλέγεις μεταξύ εξετάσεων και πρακτικής.

Link to comment
Share on other sites

Για να εγγραφείς σαν professional member στο αντίστοιχο επιμελητήριο εξωτερικού δεν χρειάζεται κάποιο διάστημα προυπηρεσίας? Δεν νομίζω ότι γίνεται κατευθείαν μετά το πτυχίο όπως εδώ.... Πχ για να γίνες chartered engineer, χρειάζεται προυπηρεσία και εξετάσεις, δεν γίνεσαι έτσι απλά.

Για το άλλο ερώτημα δεν έχω εικόνα σήμερα τι γίνεται...Αυτό που ήξερα τελευταία είναι πως πτυχία με pass degree, κόβονται κατευθείαν...Τα Honours ή μη σε συνεκτίμηση με MSc και με μαθήματα απο 3-6 περνούσαν... Αυτά θα στα πουν από κοντά όμως καλύτερα..

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι ότι το ΣΑΠΕ λειτουργεί σαν gate keeper. Η γενική νοοτροπία (της διοικησης δηλαδή), αποσκοπεί στο να μην σε κάνουν αποδεκτή (αν μπορούν)) Η υπηρεσία λειτουργεί μόνο επειδή το επιβάλει το ευρωπαικό δίκαιο και επιπλέον η τροικα και το μνημόνιο. Δες πότε ανασυγκροτήθηκε (Οκτώβριος 2010) Δεχονταν μέχρι πρίν το Νοέμβριο του 2012 από μηχανικούς σαν regulated profession μόνο τους CEng. Σαν non regulated θα έπρεπε να έχεις πείρα στο εξωτερικό τουλάχιστον 2 χρόνια. Μην τρέφεις αυταπάτες θα κωλυσιεργίσουν και θα στρεψοδικίσουν αν το μπορούν και αν δε το μπορούν.

Η πιο καθαρή λύση είναι το ΔΟΑΤΑΠ. Φοβάμαι ότι ο Σταυρος μιλά χωρίς προσωπική πείρα. Ακόμα και αν έχεις το δικαίωμα για αναγνώριση να περιμένεις παρελκυστική πρακτική.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.