Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή στέγης


mkorompli

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος ποιές εργασίες περιλαμβάνονται στην επισκευή στέγης?

Σε κτίσμα που βγήκε άδεια μικρης κλίμακας για επισκευή στέγης, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε κάποια μαδέρια, οπότε και τροποποιήθηκε λίγο το σχήμα της στέγης στον κορφιά, χωρίς υπέρβαση ύψους. Ο συμπαθέστατος γείτονας έκανε καταγγελία και από την πολεοδομία υπέβαλλαν στον πελάτη ένα υπέρογκο ποσό για πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής(!!!!!). Σημειώσατε ότι έγινε μόνο αλλαγή κάποιων δοκών και όχι αντικατάσταση στέγης, καθώς το κτίσμα ήταν παλιό και κάτω από τη στέγη υπάρχει καλαμωτή και ψευτοτάβανο. Ψάχνω να βρω κάποιο επίσημο έγγραφο που να αναφέρει αν μπορεί να τροποποιηθεί λίγο το σχήμα της στέγης μετά από άδεια μικρής κλίμακας επισκευής στέγης. Τελικά αναφέρετε πουθενά ποιες εργασίες περιλαμβάνει η επισκευή στέγης? Όλα αυτά έχουν γίνει προ του ΝΟΚ, απλώς μετά από ένσταση του ιδιοκτήτη, εξετάζουν τώρα την υπόθεση. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εξ όσων γνωρίζω η άδεια επισκευής στέγης περιλαμβάνει την αντικατάσταση πετσώματος/μόνωσης/κεραμιδιών. Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή απαιτεί την έκδοση άδειας αντικατάστασης στέγης, ειδικά όταν αλλάζει το σχήμα αυτής (έστω και στο ελάχιστο). Δες όμως και εδώ: http://www.domiki.gr/adeies/oikodomikh-adeia2.htm μήπως σε καλύπτει.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Η στέγη που κάνατε επισκευές στην υπάρχουσα οικοδομική άδεια υπάρχει?

 

Σε κάθε όμως περίπτωση ακόμα κι αν δεν σας καλύπτει η όποια μικροεπέμβαση που έγινε με τις εργασίες (ειδικά αν δεν είχατε βγάλει έστω μια άδεια εργασιών μικρής κλίμακας) κι αφού υπαρχει αντιδικία με γείτονα, άρα θα σας κυνηγήσει, κάνε μια ένταξη της όποιας εργασίας – υπερβάσης έγινε στον 4014/11 και ότι πρόστιμο βγήκε τελειώνει εκεί.

Αρκεί να έγιναν τα έργα προ 07/2011 και να μπορεί να αποδειχτεί.

Link to comment
Share on other sites

Εχμ, νομίζω ότι αναφέρει πως είχε εκδοθεί ήδη άδεια εργασιών μικρής κλίμακας άρα οπωσδήποτε η στέγη ήταν νόμιμη. Το θέμα είναι ότι προφανώς άλλαξε το σχήμα της (έστω και στο ελάχιστο) και επίσης προφανώς η στέγη έχει άνοιγμα μεγαλύτερο των 7,50 μέτρων οπότε απαιτούνταν έκδοση άδειας αντικατάστασης στέγης λόγω της αλλαγής του σχήματος. Οι εξαιρέσεις από την έκδοση άδειας αναφέρονται στον σύνδεσμο που παρέθεσα πιο πάνω...

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Την προηγούμενη εβδομάδα

μου έλεγε ένας καλουπατζής,

πως καλουπώσανε και έριξαν μπετά κατασκευάζοντας καινούργια στέγη, με ελάχιστο ύψος 2,40. Τι στέγη, κανονικός όροφος δηλαδή!

Με το που ξέστησε η πρέσα πλάκωσε η αστυνομία και την επόμενη μέρα η πολεοδομία.

Εντάχθηκε στον 4014 και όλα εντάξη (σύμφωνα με τα λεγόμενα του καλουπατζή...)

 

Κάτι τέτοια θα φτάνουν στα αυτιά του ΣτΕ και θα μας ζητάνε ό,τι μπορέσουν να φανταστούν για την απόδειξη παλαιότητας!

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια μικρής κλίμακας βγήκε Ιούνιο 2011 και η έκθεση αυτοψίας Αύγουστο 2011. Οπότε δεν μπορώ να το εντάξω στον 4014/2011.

cna ευχαριστώ για το σύνδεσμο, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα αυτό που ψάχνω.

Ο πελάτης βρήκε μόνος του στο διαδύκτιο αυτό:

"Κατά την επισκευή στέγης η οποία γίνεται μετά από λήψη σχετικής άδειας εργασιών μικράς κλίμακας, δεν θεωρούνται πολεδομικές παραβάσεις, μικρής κλίμακας

μεταβολές στο σχήμα της, οι οποίες γίνονται για λόγους ασφαλείας ή τεχνικά ορθότερης κατασκευής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται το περίγραμμα της στέγης και το ύψος αυτής"

Το θέμα είναι ότι δεν θυμάται που το βρήκε. Αυτό βασικά ψάχνω να βρω, καθώς μας καλύπτει απόλυτα, αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά στη νομοθεσία. Γνωρίζει κάποιος από που θα μπορούσε να

είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.