Μετάβαση στο περιεχόμενο

ν4014 βοηθεια στον υπολογισμό


leonidas1

Recommended Posts

οικοδομική άδεια : διώροφο με υπόγειο σε οικισμό και τομή αδείας στο +1,5 η οροφή υπγειου στο +4,5 η οροφή ισογείου και στο

+ 7,5 η οροφή Α ορόφου. μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μ

πραγματική κατάσταση

τριώροφο

ισόγειο πυλωτή με στάθμη οροφής ισογείου + 3

Α όροφς +6

Β όροφος +9

Πως υπολογίζεται το πρόστιμο ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η πιλοτή δεν μετράει στο ΣΔ, μπορείς να πας με 2 τρόπους από ότι μου έχουν πει στο ΤΕΕ για ημιυπαίθριους, ή με αναλυτικό ή με τετραγωνικά και ΒΧ. Αν πας ΒΧ τότε έχεις και υπέρβαση ύψους για τα τετραγωνικά της πιλοτής. Αν πας με αναλυτικό ίσως πρέπει να χρεώσεις υπέρβαση ύψους σε κάποιον όροφο από τους άλλους χωρίς υπέρβαση δόμησης, αλλά για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος.

Αν έχεις και άλλες αλλαγές σε όψεις μάλλον σε βολεύει να βάλεις όλες τις άλλαγές στο κτίριο με αναλυτικό μετρόντας αλλαγές στο κτίριο σαν ένα έργο και όχι κάθε αλλαγή 500ρικο.

 

Το υπόγειο υπάρχει ακόμα ή το υπόγειο έγινε πιλοτή τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Υ.Δ. Βοηθητικού χώρου με υπέρβαση ύψους >20%, για την πυλωτή και το κλιμακοστάσιο στην πυλωτή. Δηλαδή όλη η πλάκα του ορόφου της πυλωτής. Θεωρώ ότι δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο σε σχέση με την οικοδομική άδεια, όπως η θέση κλιμακοστασίου και κολόνων. Εάν πας με αναλυτικό σίγουρα να χρεώσεις υπέρβαση ύψους σε κάποιον όροφο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θεωρώ ότι, το ορθό είναι ΥΔΚΧ για τα τ.μ. της pilotis (είναι ισόγειο πια ανεξαρτήτως αν δεν έχει κλειστεί περιφερειακά και κατά πάσα πιθανότητα δεν επιτρέπεται) και ταυτοχρόνως ΥΥ (οριακά) >20%...

Ας την κλείσει για ν' αποκτήσει έναν ακόμα "πλήρη" όροφο....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι, το ορθό είναι ΥΔΚΧ για τα τ.μ. της pilotis

Σίγουρα δεν είναι κύριος χώρος η πιλοτή. Κύριοι χώροι ορίζονται αυτοί που εξυπηρετούν βασικές λειτουργίες του κτιρίου, οι οποίες χαρακτηρίζονται και από την μεγάλη διάρκεια παραμονής των χρηστών εκεί. Πυλωτές, διάδρομοι, αποθήκες, πατάρια, μπάνια είναι βοηθητικοί χώροι.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά όλα αυτά για τα εντός σχεδίου. Στα εκτός δεν υφίστανται pilotis...

 

Στα εκτός σχεδίου απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίων επί pilotis. Άρα, το να ισχυριστούμε ότι αποτελεί μια pilotis , όπως στα εντός σχεδίου και αυτό να μεταφράζεται ως ημιυπαίθριος χώρος μάλλον δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για να έχουμε ΥΔΒΧ.

 

Υπάρχει και η εγκύκλιος 1/2012 όπου αναγράφεται ότι, σε περίπτωση μη αποπερατωμένου αυθαιρέτου η συμβατική αξία του για τον υπολογισμό του προστίμου ανέγερσης και διατήρησης θα υπολογίζεται θεωρώντας το κτίριο πλήρως αποπερατωμένο.

 

Επίσης στη συνέχεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιδιοκτήτης να ζητήσει "αποπεράτωση". Συγκλίνω προς τη θεώρηση της υπέρβασης δόμησης ΚΧ παρά το γεγονός ότι, το ισόγειο είναι στο σκελετό.

 

Ας "ακουστούν" και οι απόψεις άλλων εμπειρότατων συναδέλφων....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.