Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια λειτουργίας για οβελιστήριο


Recommended Posts

καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω για άδεια γι οβελιστήριο η υπουργική απόφαση του 1983 έχει αντικατασταθεί με την 96967 του 2012 η οποία όμως δεν αναφέρει με λεπτομέριες γι τα τετραγωνικά των χώρων , τι χώροι απαιτούνται κτλ. εφαρμόζουμε της υ.α του 1983 η κατι άλλο. βασικά θέλω να δω με το πελάτη με πια κριτήρια πρέπει να επιλέξει το χώρο και τη προυποθέσεις πρέπει να πληρεί αυτός

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα μ2 για τους χώρους.Καταργήθηκαν με τη νέα διάταξη.Τώρα λέει ότι πρέπει να επαρκούν.Ομως εσύ ας έχεις ένα μπούσουλα από την παλιά διάταξη για τα μ2.Εξαρτάται τώρα από τους επόπτες υγιεινής τι θα εγκρίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Μανωλη,θυμισε μου τη παλια διαταξη!!!

 

Αυτή είναι η παλιά που καταργήθηκε (ισχύει ακόμα μεχρι 28-2-2013)

Υ.Α. Α1β-8577 - 8-9-1983 - ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με ΥΑ Υ1γ 96967 -8-10-2012.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την αρχική απάντηση. Οσο αναφορά απαιτήσεις για αποχωρητήρια,παρασκευαστήριο κτλ πάλι πάμε με τη λογική της παλίας και απλά όπου η νέα λέει κάτι διαφορετικό η καινούργιο το λαμβάνουμε υπόψιν?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η δυναμικότητα υπολογίζεται ως η καθαρή επιφάνεια προς 1,20 τ.μ.? Και άν έχουμε δυναμικότητα μικρότερη των 20 ατόμων απαιτείται αποθήκη? Επίσης για λιγότερα απο 3 άτομα/βάρδια απαίτείται αποδυτήριο ή επαρκούν τα υματιοφυλάκια? Τί εννοεί ο "ποιητής" με την αντιστοίχίση που παραθέτει στο παράρτημα της Υ.Α. 96967, θα λαμβάνονται υπ' όψιν οι διατάξεις του 1983 ως προς την απαίτηση ύπαρξης ή μή των παραπάνω χώρων.

Όποιος κατάλαβε κάτι ας ρίξει λίγο φώς...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την αρχική απάντηση. Οσο αναφορά απαιτήσεις για αποχωρητήρια,παρασκευαστήριο κτλ πάλι πάμε με τη λογική της παλίας και απλά όπου η νέα λέει κάτι διαφορετικό η καινούργιο το λαμβάνουμε υπόψιν?

Αφού η παλιά Υ.Δ. έχει καταργηθεί με την νέα... πώς εμείς θα πάμε με την λογική της παλιάς? Δηλαδή αν έχουμε μικρότερο π.χ. παρασκευαστήριο από αυτό που αναφέρεται στην παλιά διάταξη μπορεί να βρεί πάτημα το υγειονομικό για να μας κολλήσει την αδειοδότηση? Το ρωτάω γιατί αυτό το πνεύμα επικρατεί και στου επόπτες δημόσιας υγείας της περιοχής μου, δηλαδή όσων αφορά τα τετραγωνικά πάνε με την πάλία διάταξη και δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό αυτο.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.