Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υλοποίηση παραλληλισμού string


mpermpanths

Recommended Posts

Καλησπέρα και απο μενα,

Το πρόβλημα μου, εχω εναν 20αρι inverter ο οποιος εχει 2mpp με μια είσοδο ΜΟΝΟ o καθένας..τώρα για να μπορέσω εγώ να τον συνδέσω εφόσον εχω 4 string ειναι να τα παραλληλίσω 2 και 2.. Μεχρι εδώ οκ, τώρα ομως :

1) να τα παραλληλισω με μια απλή μπαρέτα η εχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο

2) εφ΄οσων τα παραλληλίσω 2 string οπου το καθένα εχει περιπου 660vdc και ρευμα 7,69 μετα απο τον παραλληλισμό με τη αγωγό θα συνεχισω μεχρι τον ινβερτερ?

Link to comment
Share on other sites

Να χρησιμοποιήσεις υλικά που να είναι πιστοποιημένα για 1000V DC γιατί οι μπάρες του εμπορίου συνήθως είναι για 600V . Τι διατομής είναι ο αγωγός μέχρι τον παραλληλισμό; Εκεί πώς αποφάσισες τι αγωγό να τοποθετήσεις;

 

3 βασικά να έχεις στο μυαλό σου. 1) Πτώση τάσης, 2) Αντοχή μέγιστου ρεύματος, 3) κατάλληλος τύπος καλωδίου για τις συνθήκες και τον χώρο που θα τοποθετηθεί.

 

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αγωγοί διατομής 4mm2 για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις αυτές.

 

Για τον παραλληλισμό υπάρχουν και κονέκτορες με ακροδέκτες όπως αυτοί των φωτοβολταϊκών, αλλά προσωπικά δεν τους χρησιμοποιώ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σου πω τι έχω χάσει απο έργα που έχω αναγκαστικά παραλληλίσει γιατί οι αποστάσεις ήταν πολύ μεγάλες και θα ξεφτυλιζόμαστε σε καλώδια.

 

το βασικό που έχω χάσει είναι οι μετρήσεις του Inverter γιατί αναγκαστήκαμε να παραλληλίσουμε και μετά να αποπαραληλίσουμε για να πάμε στις εισόδους του inverter, κάνοντας αυτό χάσαμε το functionality Που δίνει ο inverter με τις μετρήσεις που παίρνεις στην κάθε είσοδο. Στην δική σου περίπτωση που ο Inverter έχει μια μόνο είσοδο και είναι μονόδρομος (τι Inverter είναι αυτός my the way?)

Θα επιλέξεις την διατομή καλωδίου σίγουρα βάση απόστασης (αν τα 2 string είναι 6αρια και η απόσταση είναι μικρή μπορείς να συνεχίσεις με 6αρι ή να πάς σε 10αρι, η πτώση τάσης θα σε οδηγήσει στην διατομή) επίσης να προσέξεις τι είσοδο έχει o inverter μπορεί να μην δέχεται 10αρι καλώδιο στο DC και καλό θα είναι α αποφύγεις μούφες και θερμοσυστελόμενα για να το ξανακάνεις 6αρι.

και όπως είπε και ο bill παραπάνω προσοχή στις τάσεις μην βάλεις υλικά 600vDC, βρές πινακά να έχει πιστοποιημένο υλικό για 1000VDC, μην χρησιμοποιήσει Υ connectors δεν μου φαίνονται σόι αν και τους έχω βάλει σε ένα έργο με THin film αλλά εκεί τα ρευματα είναι αστεία (1,5Α ανά string)

Link to comment
Share on other sites

Ειναι ο power one 20αρης αλλά ενώ υπάρχει έκδοση που επίσης εχει 2mpp αλλα 4 εισοδους ανα mpp υπάρχει και η ΄΄φτωχή΄΄ η έκδοση με 2mpp αλλα 1 εισοδο/mpp.ουσιαστικά 2 κλέμες..Δεν έχω αποστάσεις με 4αρι καλώδιο είμαι καλυμένος..Τον παραλληλισμό θα τον κάνω δίπλα στον ινβέρτερ σε πινακάκι φυσικά με μπαρέτα 1000vdc.το καλώδιο απο πίνακα μέχρι inverter θα ειναι περίπου 1μέτρο και θα το βάλω 6αρι έτσι για την σιγουριά..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.