Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλυντήριο-λιπαντήριο αυτοκινήτων το οποίο λειτουργεί σε αυθαίρετο κτίριο


zio7

Recommended Posts

Καλημέρα. Για πλυντήριο-λιπαντήριο αυτοκινήτων το οποίο λειτουργεί σε αυθαίρετο κτίριο τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγάλουμε άδεια λειτουργίας? Μια πρώτη σκέψη που κάναμε με τον πολιτικό μηχανικό είναι νομιμοποίηση με το άρθρο 22 (ΓΟΚ 1985) & αρ. 26 N.4014/2011 και στην συνέχεια την κλασσική διαδικασία (συγκοινωνιών, περιβάλλον, πυροσβεστική). Πρώτα πάμε στη πολεοδομία ή στο συγκοινωνιών για άδεια ίδρυσης και στη συνέχεια στη πολεοδομία? Το πλυντήριο είναι σε χωριό, θα πρέπει να είναι κλειστό και από τις 4 πλευρές? Μπορούμε να νομιμοποιήσουμε το κτίριο σαν αποθήκη και μετά να το πάμε στο συγκοινωνιών ή δεν θα μας επιτρέψουν πλυντήριο σε κτίριο που έχει χρήση αποθήκης? Ευχαριστώ πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 2 της Υ.Α. οικ. 16085 Φ. 700.1-28_4_2009 μπορείς σε κτίριο με χρήση Αποθήκης (χώρος όμως κύριας χρήσης) να εγκαταστήσεις συνεργείο αυτοκινήτων (πολεοδομικός και τα πλυντήρια αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις των συνεργείων κατατάσσονται). Τώρα αν αυτό πρέπει να είναι κλειστό και από της 4 πλευρές δεν το γνωρίζω, συνήθως τοποθετούν ένα ρολό-πόρτα για λόγους ασφάλειας της εγκατάστασης. Να προσέξεις και τις χρήσης γής της περιοχής αν το επιτρέπουν, μήπως είναι κάποιο παραδοσιακό χωριό και δεν το επιτρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Τα πλυντήρια-λιπαντήρια δεν έχουν καμία σχέση με τα συνεργεία. Απαιτούν οικοδομική άδεια με χρήση πλυντηρίου, καμία άλλη. Αν ήταν νόμιμο κτίριο θα έκανες αλλαγή χρήσης. Για την περίπτωση των αυθαιρέτων όμως έχει βγει εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών που επιτρέπει την ίδρυση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων εφόσον αυτά νομιμοποιηθούν με τον 4014. Στην περίπτωση αυτή όμως πρέπει να περαιώσεις τη διαδικασία νομιμοποίησης (όλο το πρόστιμο) και μετά να ζητήσεις από την οικεία Πολεοδομία να σου βεβαιώσει πάνω σε σχέδιο κάτοψης ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για πλυντήριο-λιπαντήριο. Με αυτό το σχέδιο υποτίθεται ότι πας ύστερα στο Μεταφορών και ολοκληρώνεις τη διαδικασία για άδεια λειτουργίας. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετές ενστάσεις στη συγκεκριμένη εγκύκλιο και γνωρίζω ότι κάποιες Περιφέρεις δεν δέχονται αυτή τη διαδικασία, πήγαινε πριν αρχίσες το οτιδήποτε στην οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και ρώτα τους αν δέχονται αυτή τη διαδικασία, μπορεί και να μην τη δέχονται οπότε τότε δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Κανονικά επαναλαμβάνω, η νομοθεσία δέχεται μόνο οικοδομική άδεια με χρήση πλυντηρίου, τίποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Τα πλυντήρια-λιπαντήρια δεν έχουν καμία σχέση με τα συνεργεία. Απαιτούν οικοδομική άδεια με χρήση πλυντηρίου, καμία άλλη.

 

Αυτό που το αναφέρει? Σε μια πρώτη συζήτηση με την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών μου είπαν οτι πρώτα καταθέτουμε στη πολεοδομία για να πρωτοκολλήσουμε σαν αυθαίρετο και με αυτά τα σχέδια βγάζουμε άδεια ίδρυσης απο τη Διεύθυνση Μεταφορών, στη συνέχεια βγάζουμε άδεια νομιμοποιήσης απο τη πολεοδομία και στο τέλος βγάζουμε άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Αν καταθέσεις πρώτα άδεια νομιμοποίησης χωρίς να έχεις κατ αρχήν υπαχτεί στις διατάξεις του 4014 τότε πρέπει να σου επιβάλουν πρόστιμο αυθαιρέτου πρώτα και μετά να σε νομιμοποιήσουν (ότι νομιμοποιείται).

Η πιο σωστή διαδικασία είναι, ένταξη στις διατάξεις του 4014, επιλογή ότι θα βγάλεις οικοδομική άδεια, βγάζει πρόστιμο μόνο το αρχικό παράβολο, καταθέτεις μετά την άδεια νομιμοποίησης και όταν περατωθεί η νομιμοποίηση κάνεις και την οριστική υποβολή στον 4014.

Αν έχουν νομιμοποιηθεί όλα δεν θα έχεις διαφορά, αν πέραν της νομιμοποίησης υπάρχουν και καθ υπέρβαση που δεν μπορούσαν να νομιμοποιηθούν τότε αυτά θα υπολογιστούν στο πρόστιμο της "τακτοποίησης" με τον 4014.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μου λες είναι αυτό που σου λέω εγώ με άλλα λόγια. Πρώτα άδεια ίδρυσης, μετά νομιμοποίηση και μετά άδεια λειτουργίας. Η αρχική άδεια ίδρυσης μάλιστα δεν έχει καμία σχέση με τη διαδικασία νομιμοποίησης με τον 4014. Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση Μεταφορών δέχεται την παραπάνω διαδικασία. Προχώρα το έτσι. Πάντως, τα πλυντήρια αδειοδοτούνται σύμφωνα με το Π.Δ. 455/76 και την τροποποίησή του Π.Δ. 326/91, ενώ τα συνεργεία με το Π.Δ. 78/88. Από αυτό βγαίνει ότι τα πλυντήρια δεν έχουν καμία σχέση με τα συνεργεία και ότι τα πλυντήρια απαιτούν οικοδομική άδεια με χρήση πλυντηρίου μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.