Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληρωμή "Εξοικονομώ κατ΄οίκο"


Recommended Posts

Έχω ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα από τις 3/12. Η σύναψη του δανείου έγινε στις 20/12 και το μοίρασμα των προκαταβολών. Από τότε μέχρι σήμερα λεφτά δεν είδε κανένας από τους προμηθευτές... Βέβαια εγώ τελείωσα τις εργασίες και πριν από μία εβδομάδα κατέθεσα και τα χαρτιά για την τελική εκταμίευση. Σε επικοινωνία μου με την Εθνική μου είπαν ότι αυτές τις μέρες περάστηκαν τα στοιχεία μου (για τις προκαταβολές) και περιμένουν την τελική έγκριση από το υπουργείο (αναμενόμενος χρόνος 1 μήνας).

Από την άλλη βλέπω σήμερα στο αντίστοιχο νήμα ότι κάποιος κατέθεσε χαρτιά στις 5/2 και πληρώθηκε στις 11/2.

Γνωρίζετε ποια είναι η διαδικασία και για ποιο λόγο αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, μιας και είναι χρήματα του ΕΣΠΑ ήδη εγκεκριμένα;

Τί να πιστέψω και τί να περιμένω; Και φυσικά τι να πω στους προμηθευτές που, με το δίκιο τους οι άνθρωποι, με ρωτούν τι γίνετε και πως προχωράει η διαδικασία.

Κάθε βοήθεια από προσωπικές εμπειρίες και πληροφορίες δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

εγω εκανα τα χαρτια μου το σεπτεμβρη και ακομη δεν πηρα ουτε εγκρυση

Όταν λες έκανες τα χαρτιά σου τί ακριβώς εννοείς;

Για την προέγκριση πήγα τον Αύγουστο. Και έλαβα απάντηση τον Σεπτέμβρη, οπότε και έκανα τα τελικά χαρτιά για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Εντάχθηκα τον Δεκέμβριο με πάρα πολλούς άλλους...

Μάλλον κάτι λάθος έκανες σε όλη την διαδικασία φίλε μου...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά μετά από 3 μήνες οι προκαταβολές δώθηκαν...

Το θετικό είναι ότι μέσα σε 15 μέρες περίπου τσέκαραν και τα χαρτιά της τελικής εκταμίευσης, οπότε είμαι σε αναμονή να εισπράξω κι εγώ τα λεφτά του μηχανικού...

Link to comment
Share on other sites

Τι θα γίνει με όσους έχουν πάρει προέγκριση από τη τράπεζα,έχουν καταθέσει φάκελο στο ΕΤΕΑΝ αλλά δεν έχουν πάρει την έγκριση του δανείου ακόμα,μετά την αναστολή του προγράμματος σε κεντρική και δυτική Μακεδονία?Αν τελικά μας ακυρώσει η τράπεζα τα λεφτά που δώθηκαν για το 1ο ΠΕΑ πως θα τα πάρουμε πίσω?

Link to comment
Share on other sites

8. Ερ.: Σε περίπτωση που μια πρόταση τελικά δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποιος επιβαρύνεται το κόστος της αρχικής ενεργειακής επιθεώρησης;

 

Απ.: Το κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης θα είναι επιλέξιμο μόνο εφόσον η πρόταση ενταχθεί τελικά στο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, το ενεργειακό πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο κατά την πώληση ή ενοικίαση μιας κατοικίας, επομένως δεν αποτελεί έξοδο χωρίς αντίκρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ.Μόνο που στη δικιά μου περίπτωση όπως και πολλών άλλων υποθέτω, ΠΕΑ υπήρχε πιο πριν, απλά έγινε καινούργιο μόνο και μόνο για το πρόγραμμα.Αρα αν δεν ενταχθεις στην περίπτωση αυτή στο πρόγραμμα το κόστος του ΠΕΑ είναι τζάμπα λεφτά!

Edited by giorgosvet
Link to comment
Share on other sites

Ολοι βγάζουν νέα ΠΕΑ για το εξοικονομώ. Ειδικά αν είσαι άλλος επιθεωρητής από τον παλιό. Λάθος!! διαδικασία για μένα. Μόνο το 2ο ΠΕΑ εξοικονομώ έπρεπε να βγαίνει νέο. Βέβαια με το εξοικονομώ παιδεύεσαι περισσότερο, και ποιός θα δεχθεί να κάνει δουλειά τζάμπα?

Πέρα από αυτό όμως γιατί συνήθως τα ΠΕΑ για εξοικονομώ δεν είναι σε μισθωμένα αλλά σε ιδιόκατοίκηση που πιθανόν δεν θα πουληθούν και ποτέ πάλι πέρνεις το ρίσκο με εξ'αρχής 1ο ΠΕΑ , όπως για αυτό σου λέει το πρόγραμμα κάνε δουλειές αμέσως μετα το 1ο ΠΕΑ με δική σου ευθύνη. Και ο επιθεωρητής συνεχώς είναι σε ρίσκο να κάνει ένα ΠΕΑ και να τού μείνει στο χέρι.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα αναλαμβάνεις το ρίσκο να μην έχεις τις προϋποθέσεις και να απορριφθείς από το πρόγραμμα οπότε να χάσεις και λεφτά.Αλλό αυτό και άλλο να σου λέει ξαφνικά παιδιά τα λεφτά τελείωσαν όποιος πρόλαβε πρόλαβε.Φυσικά κανείς δεν δουλεύει τζάμπα άλλα έχοντας στο μυαλό σου ότι θα τα πάρεις πίσω για τα ΠΕΑ προχωράς.Τώρα από το πουθενά μένεις ξεκρέμαστος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.