Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε στρογγυλό κτήριο


foustdim

Recommended Posts

Καλησπέρα, όσο και αν έψαξα δεν βρήκα παρόμοια ερώτηση στο forum. Μου έχει τύχει ένα ΠΕΑ σε κυκλικό κτήριο με ακτίνα 6,60 m μαζί με τον τοίχο (137 m2 περίπου συνολικό εμβαδόν). Μιλάμε για ολοστρόγγυλο κτήριο με χρήση κατάστημα. Επειδή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν μπορώ να ορίσω κυκλικά δομικά στοιχεία, θεώρησα ως λύση το "μοίρασμα" της περιμέτρου του κύκλου σε τόξα και στη συνέχεια όρισα ίσες ευθύγραμμες επιφάνειες (χορδές) σταθερού μήκους (π.χ. 1 m), ώστε να προσεγγίσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον κύκλο. Φυσικά προέκυψε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός δομικών στοιχείων δεδομένης και της μεγάλης ακτίνας του κυκλικού κτηρίου. Θεωρείτε ότι είναι σωστός ο τρόπος αντιμετώπισης του κτηρίου ή είμαι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω σωστή η σκέψη σου.

Εγώ θα μετέτρεπα την περιφέρεια σε οκτάγωνο με μήκος πλευράς το 1/8 της περιφέρειας και με τους βασικούς προσανατολισμούς.(Β,Ν,Α,Δ,ΒΑ,ΒΔ,ΝΑ,ΝΔ)

Link to comment
Share on other sites

εγω ειμαι περιεργος τι κτηριο ηταν, παλιος μυλος ,φαρος;;;...τετοιο κτηριο εγω λεω οτι πιο ευκολα το βαζεις κατευθειαν στο προγραμμα, παρα μεσω αλλων......

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Καλή λύση και αυτή που λες αλλά ξέχασα να πω ότι στην μισή σχεδόν περίμετρο του κύκλου υπάρχουν συνεχόμενα ανοίγματα (παράθυρα) πλάτους 1,00 m το καθένα (όσο και το μήκος της ευθύγραμμης επιφάνειας που θεώρησα), οπότε σε κάθε δομικό στοιχείο έβαλα και από ένα παράθυρο. Είναι πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση και με έχει βασανίσει όσο λίγες... Άσε που δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον φέροντα οργανισμό γιατί εσωτερικά το κτήριο το έχουν γεμίσει γυψοσανίδες!

Link to comment
Share on other sites

εγω ειμαι περιεργος τι κτηριο ηταν, παλιος μυλος ,φαρος;;;

πρόκειται για κτήριο που κατασκευάστηκε το 1990 κανονικά με οικοδομική άδεια (έχει γίνει και ρύθμιση με 4014 γιατί υπήρχαν κάποια σπασίματα στην περιφέρεια του κύκλου τα οποία έκλεισαν και έγινε κανονικός κύκλος). Τώρα γιατί το έκαναν στρογγυλό κανείς δεν ξέρει...
Link to comment
Share on other sites

σχετικα προσφατο ,αρα λογικα πρεπει να εχεις , η να βρισκεις ευκολα την μελετη θερμομονωσης και τα σχεδια......γιατι δεν παιρνεις απο κει τα στοιχεια;;;

Link to comment
Share on other sites

Το κτήριο είναι σε νησί και όχι στην Αθήνα. όσο για τα στοιχεία, όπως σας ανέφερα πριν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο κτήριο που έχουν δηλωθεί με 4014, επομένως οι μελέτες της άδειας (στατικά κλπ.) αποκλείνουν κατά πολύ από αυτό που τελικά κατασκευάστηκε. αν πάρω ως ποσοστό τον φέροντα οργανισμό θα είναι οκ? για θερμομόνωση σκέφτομαι να πάρω Κmax...(ο ιδιοκτήτης λέει ότι υπάρχει θερμομόνωση).

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι είχα κάνει και εγώ κάποτε διαμέρισμα παρόμοιο....Μιλάω για την χαρακτηριστική "στρογγυλή πολυκατοικία" στην Κηφισιά λίγο πιο πάνω από το ΚΑΤ, για όποιον γνωρίζει....Μου είχε βγάλει την πίστη, καθώς το αντιμετώπισα σαν 8κτάγωνο στην αρχή....αλλά μετά το έσπασα σε λιγότερα κομμάτια γιατί δεν είχε και νόημα...Πάλι καλά που είχε και διπλανό διαμέρισμα και το έκανα στο μισό.

Link to comment
Share on other sites

Και, συγνωμη, ποσο μεγαλη αποκλιση θα εχεις με ΜΗ λεπτομερεστατη αναλυση του κυκλου σε μικρα τμηματακια για καλυτερο προσανατολισμου εκαστου εξ αυτων, απο την αναλυτικοτατη προσεγγιση που προτεινετε?

Ειδικα αν μιλαμε για μονωμενο κτηριο οι αποκλισεις θα ειναι ελαχιστες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.