Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία: Ελλάδα ή Εξωτερικό;


thodoris1982

Recommended Posts

Και τελειωμένο το έργο.Περισσότερα έμαθα στη Ελλάδα, στη Αγγλία εξειδίκευση θα πάρεις, ποτέ δέν θα έχεις σφαιρική γνώση!!!!!. Όταν μιλάμε για εμπειρία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, άλλο ψαρώνω με τη τεχνολογία και το τρόπο δόμησης και άλλο δέν ξέρω.Οποιον και να πάρω αύριο Αγγλία είμαι σίγορος την επόμενη μέρα θα μπορεί να δουλέψει άνετα.

post-81292-0-75640500-1362158553_thumb.jpg

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν για τέτοια έργα...ψάχνουν δεν ξέρω και εγω τι...συγνώμη τότε... αλλά νομίζω οτι πολλοί απο εμάς "ξέρουμε" περισσότερα απο "γιαπί" απο τους κύριους με τα κίτρινα.... 8-)

Link to comment
Share on other sites

Πόσοι top of the range μηχανικοί χρειάζονται σε ένα έργο 2 δις? Το πολύ 10 και άλλοι 5 top of the range λογιστές. Στα 22 χρόνια στο χώρο ποτέ δεν είδα παραπάνω. Το ότι μάθατε να βγάζετε μια άδεια, να κονομά τε δυσανάλογα μεγάλα νούμερα και να νομίζετε οτι είστε και top of the range μηχανικοί είναι φαινόμενο Ελληνικό και μόνο.

 

Βασικά το θέμα το διαβάζω με τον πρωινό καφέ στο κινητό μου και είχα αποφασίσει να μη συμμετέχω, αλλά διαβάζω κάποια πραγματάκια εδώ μέσα που μου προκαλούν κατάθλιψη.

 

Κατ' αρχήν θα πώ τη δική μου εμπειρία για τους top of the range μηχανικούς που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής σε 4 ελληνικές εταιρείες 7ης τάξης και σε 2 ιταλικές αντίστοιχου μεγέθους και παγκόσμιου βεληνεκούς, από παταγονία μέχρι ταιβάν:

 

Οι top of the range μηχανικοί είναι εξαθλιωμένα ανθρωπάκια που μετά από 20 χρόνια στη γύρα σε έργα κυριολεκτικά στου διαόλου τη μάνα με μισθό μέχρι 3 χιλιάρικα, κατάφεραν να πάρουν μια σοβαρή θέση στην εταιρεία τους και να φτάσουν στα 10 χιλιάρικα. Για να φτάσουν εκεί, έμεναν για μεγάλα διαστήματα αγάμητοι, άπλυτοι, άυπνοι και τους ξέχασε όχι μόνο η μάνα τους, αλλά και ο θεός ο ίδιος. Οι περισσότεροι από τους μισούς, παντρεύτηκαν τη γραμματέα τους, διότι ήταν το μοναδικό θηλυκό που έβλεπαν από ανθρώπινο είδος, εξαιρούμε όλα τα ζώα π.χ. κατσίκες και άλογα και αγελάδες.Οι καλύτεροι λοιπόν από αυτούς και οι πιό ανήθικοι έκαναν κομπίνες υπό την ανοχή των CEO τους για να γεμίζουν τις τσέπες τους, οι πιό ηθικοί έμειναν με το καβλί στο χέρι και ένα ταπ-ταπ-ταπ στην πλατούλα. Υπάρχει λοιπόν ένας άγραφος κανόνας, για να καταλάβει κανείς την τάξη μεγέθους: Δεκαετία και χιλιάρικο. π.χ. είσαι 45 χρονών?==>4 χιλιάρικα το μήνα. Για να μη νομίσει κανείς ότι λέμε και μαλακίες, και όποιος γουστάρει να πάει να δει τις μισθοδοσίες, δεν θα ασχοληθώ με σκεπτικιστές, να πάτε να πνιγείτε αν δεν πιστεύετε. Οι άνθρωποι αυτοί, βλέπουν τα παιδιά τους στην καλύτερη μια ημέρα το μήνα, στη χειρότερη 5 φορές το χρόνο, τη δε γυναίκα τους την πληρώνουν για να βγάζει βόλτα το γκόμενο με την ευχή τους.

 

Κατά δεύτερον, το ψυχικό κόστος που πλήρωσαν για 20 χρόνια για να βγάζουν 30 χιλιάρικα ανά έτος είναι τόσο τεράστιο, ώστε πάσχουν είτε από τικ, είτε από αρρυθμίες, είτε από δερματικές αυτοάνοσες παθήσεις.

 

Διότι όπως ξέρεις πολύ καλά Ροδόπουλε και οι υπόλοιποι σοβαροί άνθρωποι, οι top of the range μηχανικοί μπορεί μεν να είναι top of the range, δεν παύουν όμως να είναι υπάλληλοι του κώλου και της φάπας, απολύτως αναλώσιμοι. Και όποιος διαφωνεί σε αυτό επειδή γουστάρει απλά να διαφωνεί μαζί μου, να έρθει να τον κάνω βόλτα να γνωρίσει 100 ανθρώπους έναν προς ένα, και αν κάνω λάθος τότε να μου γίνει δημόσια διαπόμπευση και λιθοβολισμός.

 

Σε ένα κόσμο λοιπόν που για να βγάλεις έναν αξιοπρεπή μισθό για να ζεις, ήτοι άνω των 20 χιλιάδων ευρώ καθαρά ανά έτος, πρέπει είτε να βγάζεις άδειες χωρίς αφεντικά, είτε να παίρνεις πίπες από τα αφεντικά σου ευελπιστώντας ότι θα σε αξιώσει ο θεός και η καρδιά σου να φτάσεις την ηλικία των 50 για να απολαύσεις τους κόπους σου, ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ TOP OF THE RANGE.

 

Έτσι, ενώ παλιότερα εγώ θεωρούσα τους αδειάκηδες και τους αντιπαροχάδες ΖΩΑ και ανάξιους να φέρουν την ιδιότητα του μηχανικού, στη συνέχεια κατάλαβα ότι ΕΓΩ ήμουν το κορόιδο και αυτοί οι γαμιάδες μου.Διότι ενώ εγώ πίστευα ότι αν γίνω top of the range τότε θα γαμάω και θα σπέρνω, είδα ότι αλλού είναι τα λεφτά κύριοι, και τα λεφτά είναι εκεί που μπορείς να τα πάρεις χωρίς να πάθει η καρδιά σου και να σε παρατήσει πριν ακόμη κάνεις παιδιά να συνεχίσουν το όνομά σου.

 

Άρα

 

Ροδόπουλε είσαι επιθετικούλης με αυτά που γράφεις, προσωπικά το συγκεκριμένο το θεωρώ μεγάλη μαλακία που έγραψες, ωστόσο για την προσφορά σου στο χώρο θα σου ρίξω μόνο μια αρνητική ψήφο, διότι είδα ότι υπάρχουν ακόμη κορόιδα που πιστεύουν αυτά τα πράγματα.

 

Τέλος κύριοι, πρέπει να σας πώ ότι για να γίνετε πλούσιοι πρέπει να γίνετε τυχοδιώκτες. Πρέπει κυριολεκτικά να πάτε στο διάολο και να ξεχάσετε ότι είστε άνθρωποι. Θα σας μείνει η δόξα και το χρήμα, αλλά μπορεί να χάσετε κάνα δάχτυλο από το κρύο, να μην πώ το καβλί σας, ή να γαμιέστε στους 50 βαθμούς και τα κουνούπια, ή να εργάζεστε υπό το φόβο απαγωγής. Διαφορετικά δεν θα γίνετε πλούσιοι, θα παίρνετε τα 3 χιλιάρικά σας και θα είστε άνθρωποι της φάπας. Και αν πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, μακάρι να σας ευνοήσει η ζωή και να ευτυχήσετε.

 

Αυτά έχω εγώ να πώ για τους top of the range μηχανικούς.

Edited by [email protected]
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το μεγαλούργημα στην Αγγλία, προυπολογισμός 17 εκ στερλίνες.Ζητούσαν: Site Engineer 5-7 years - Senior Engineer 7-9 years -Project Manager >10 years

 

Σιγά τα αουα .Η αλήθεια είναι αυτή που περιέγραψε παραπάνω ο κύριος και δέν έχω να προσθέσω κάτι άλλο , το έκλεισε το θέμα τόσο καλά που δέν νομίζω οι αεροπορικές εταιρίες απο Ελλάδα να κάνουν πτήσεις για Νιγηρία

post-81292-0-10501900-1362159473_thumb.jpeg

post-81292-0-12397300-1362159481.jpg

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Και όπως είχα γράψει σε ένα αντίστοιχο θρεντ πριν 4-5 χρόνια, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ. Το μόνο που πρέπει να πιστεύετε είναι οι κανόνες της ζωής.

 

Αν κάποιος θέλει να φύγει εκτός Ελλάδος, έχει τις εξής 2 επιλογές:

 

1. ψάχνει με βύσμα από τον καναπέ του στην ελλάδα

2. παίρνει το ρίσκο και φεύγει σε μια χώρα επιλογής του που έχει καβάτζα συγγενείς ή φίλους να τον στηρίξουν. Για τα πρώτα 2 χρόνια πλένει πιάτα για να φάει, και όταν τελειώνει η βάρδιά του από το πλύσιμο πιάτων ψάχνει αγγελίες, κάνει ένα μπάνιο και περνάει συνεντεύξεις.

 

Οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός είναι απλά εξωπραγματικός, π.χ. ψάχνω χωρίς βύσμα από τον καναπέ μου στην ελλάδα, ή π.χ. βρέθηκε εταιρεία που μου απάντησε στα emails και πρέπει να πάρω το αεροπλάνο να περάσω συνέντευξη. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. ΕΝΑΝ και μόνο ΕΝΑΝ ξέρω τόσα χρόνια που κατάφερε μέσω skype από Ελλάδα να τον πάρουν στην Αυστραλία και να του βγάλουν βίζα και για την οικογένειά του, αλλά ο άνθρωπος ήταν ήδη καλό όνομα στην αγορά.

 

Παρεπιπτόντως, συνεχίζω να θεωρώ τους αδειάκηδες του κώλου και τους αντιπαροχάδες ΤΡΕΛΟΥΣ ΓΑΜΙΑΔΕΣ επαγγελματίες, και εγώ να είμαι μια μικρή μικρή κουράδα μπροστά τους, διότι αυτοί οι άνθρωποι της πιάτσας κατάφεραν να έχουν επταψήφιο λογαριασμό στην τράπεζα ενώ εγώ ακόμη δεν έχω καν αποσβέσει τις σπουδές μου με ήδη 10 χρόνια εργασίας. Ειδικά τώρα δε, που πάω πού και πού με κάνα πρώην top of the range μηχανικό για καφέ και συζητάμε για το top of the range μηχανιλίκι και τις top of the range αμοιβές.

Edited by [email protected]
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το μεγαλούργημα στην Αγγλία, προυπολογισμός 17 εκ στερλίνες.Ζητούσαν: Site Engineer 5-7 years - Senior Engineer 7-9 years -Project Manager >10 years

 

Σιγά τα αουα .Η αλήθεια είναι αυτή που περιέγραψε παραπάνω ο κύριος και δέν έχω να προσθέσω κάτι άλλο , το έκλεισε το θέμα τόσο καλά που δέν νομίζω οι αεροπορικές εταιρίες απο Ελλάδα να κάνουν πτήσεις για Νιγηρία

 

και για να έχουμε το καλό ερώτημα....βασικά τι ερώτημα....η αλήθεια απλά ξεπροβάλει απο μόνη της! αργά αλλά σταθερά...

 

απλά θε επιμείνω να λέω οτι ενας ΕΛΛΗΝΑΣ μηχανικός με @@ μια χρά μπορεί να έχει όποια θέση θέλει και χωρίς να είναι για τα "παγκόσμια" δεδομένα top of the top range 8-)

 

 

 

 

zavi....νομίζω οτι ζωγράφισες!

Edited by stavrosa
Link to comment
Share on other sites

απλα φοβερα οσα εγραψες συναδελφε zavi

 

όσο για σένα προσωπικά φίλε, σε κάποιο άλλο θρεντ σου είχα γράψει ότι το εξωτερικό δεν είναι πανάκεια, αλλά εσύ παρεξηγήθηκες. Θέλω να πώ, ότι υπήρχαν τρόποι σε αυτή εδώ την κουράδα των βαλκανίων να γίνει κάποιος λεφτάς, και όταν λέμε λεφτάς δεν εννοούμε να βγάζεις 3 χιλιάρικα, εννοούμε για χοντρές μπίζνες χωρίς να είναι ιδιαίτερα έξυπνος.

 

Ξέρω μηχανικούς που έχουν βγάλει 3 χιλιάδες άδειες, ξέρω ΚΟΜΠΑΡΣΟ που νομίζει ότι είναι μηχανικός να έχει βγάλει 1200 άδειες σε μία δεκαετία. Όπως και ξέρω πολλούς άλλους μαλάκες που χέστηκαν στο χρήμα γιατί πρόλαβαν και δούλεψαν καλές περιόδους.

 

Και αυτό που σου είχα πει, είναι ότι οι καιροί γυρίζουν, και λόγω του επαγγέλματος, αν προλάβει κανείς να δουλέψει μία πενταετία σε καλές εποχές, έχει λύσει το πρόβλημα της ζωής του. Τώρα θα μου πεις πότε θα έρθουν οι καλές εποχές? Ε, δεν ξέρω, όταν έρθουν, μπορεί και να μην έρθουν, δεν μας τις χρωστάει κανένας αυτές, απλά τυχαίνουν.

 

Όπως επίσης και το ότι δεν είναι υποχρεωτικό σώνει και καλά να δουλεύουμε ως μηχανικοί, εγώ π.χ. μπορεί στο τέλος της χρονιάς να κλείσω το επάγγελμα και να δουλέψω κάτι άλλο.

 

Επομένως δεν σε κρατάει κανείς να φύγεις ή να μη φύγεις, απλά πριν φύγεις δες τα πράγματα σφαιρικά, και φίλτραρε τις μαλακίες που γράφουμε όλοι εδώ μέσα με το δικό σου μυαλό.

 

Τελικά με ένα καυλί μία πούτσα και ένα αί γαμήσου έπεισες κόσμο, αυτό για να καταλάβεις τί φοβίες έχει ο κόσμος και τί μαλακίες ακούει κάθε μέρα.Την επόμενη φορά αν θέλεις τρίτο για καφέ μου λές

 

Αυτο που είδες είναι εταιρία απο 30άρηδες άγγλους μηχανικούςμε @@.Έτσι κάνεις χρήματα, όχι σαν υπάλληλος.Πήραν το σκελετό υπεργολαβία απο τη Miller με 4 εκ στερλινες.Μάγκες; και σκέψου τελείωσαν μόνο BEng (3 χρόνια).Τώρα με τη κρίση πήραν και αυτοί τα @@

 

Ναι ρε φίλε, εννοείται, δεν νομίζω να διατύπωσα κάτι διαφορετικό από αυτά που κατάλαβες. Τρίτος για καφέ μόνο καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Μπράβο στους συμφοιτητές σου.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν και κατ' αρχάς, bad language! (αφού σου αρέσει και αγγλιστί...)

 

Κατά δεύτερον, μην απευθύνεσαι σε δεύτερο πληθυντικό λες και τους παίρνει όλους η μπάλα. Δεν νομίζω να γνωρίζεις για τα πεπραγμένα του καθενός.

 

έχεις δίκιο μιλάω για το μεγαλύτερο ποσοστό.

Link to comment
Share on other sites

Ο μισθός που έγραψες για τους Ιταλούς δεν ίσχυε και δεν ισχύει Ζαvi,όπως επίσης σου διέφυγαν τα bonus που έφταναν μέχρι και στην απόκτηση διαμερίσματος στο Milano στο τέλος των εργασιών στο μακρινό εξωτερικό,εντός χρονοδιαγράμματος,με μηδενικά ατυχήματα κτλ...

Ενδεικτικά σου γράφω ότι neolaureato από πολυτεχνείο για να πάει σε αποχετευτικό σε βαλκανική χώρα με διαμονή και όλα πληρωμένα χτύπαγε 2500 ευρώ και όλα αυτά χωρίς βύσμα μέχρι και την περσινή χρονιά. Τα πράγματα τείνουν να αλλάξουν,αλλά ακόμα δεν έφτασαν τα επίπεδα που ανέφερες.Επίσης το fare l' amore δεν ήταν μόνο με την γραμματέα τους...

Στον αντίποδα των 50 βαθμών και τα κουνούπια και τα κρύα του λουτρού σου γράφω ότι είναι προτιμότερο, από την άποψη του εγώ δεν πάω έξω παρά μόνο αν μου δώσουν τα διπλά από όσα έβγαζα η΄ πάω αλλά θα μαμάω και θα δέρνω, και σιγά μην σκουπίσω και το γραφείο μου εκεί στο εξωτερικό και τι θα γίνει με την γκόμενα κτλ.

Και νομίζω οτι κατά βάθος συμφωνείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.