Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρμός πλακιδίων πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση


KPKMP33

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Εχω εγκαταστήσει ενδοδαπέδια θερμανση σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή μου

 

Σε επαφές που έχω με πλακάδες άλλος λέει οτι το πλακάκι θα πρέπει να ακολουθήσει ακριβώς τον αρμό του μπετόν της ενδοδαπέδιας , άλλος οτι μπορεί να περάσει από πάνω αρκεί να μπει πλαστικό στον αρμό του μπετόν και να υπάρχει ένα "κενό" για να κινείται το μπετόν.

Οι οδηγίες της Rehau στηρίζουν και την εναλλακτική τοποθέτηση χωρί όμως να την "εγγυώνται"

Δεδομένου οτι η δεύτερη τοποθέτηση αισθητικά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα , έχει κανείς ιδία πείρα επί του θέματος; Εννοώ να ξέρει παρόμοια εγκατάσταση που δούλεψε ή δε δούλεψε σωστά.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο σπίτι μου έχω πλακάκι πάνω από ενδοδαπέδιο. Ύπάρχουν αρμοί διαστολής στα πλακάκια και το σύστημα δουλεύει τέλεια. (πρώτη χρονιά φέτος)

Οι αρμοί γεμίζονται με σιλικόνη ίδιου χρώματος με τον αρμόστοκο και απλώς φαίνονται λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Σε μερικές περιπτώσεις έχουν μεταφερθεί κατά μερικά εκατοστά σε σχέση με τους αρμούς του θερμομπετόν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να σου δωθεί γραπτώς σοβαρή εγγύηση για την δεύτερη μέθοδο.Έχουν εφαρμοστεί και σε ορισμένες περιπτώσεις δούλεψαν συστήματα σαν αυτό που ανέφερες η βασική αρχή όμως παραμένει να μην πληρώνετε ποτέ τον αρμό διαστολής,παρά μόνο με τα κατάλληλα ελαστικά σφαγιστικά.

Συνοπτικά θα χρησιμοποιούσα κολλα C2TES1 για τα κεραμικά πλακίδια,CG2 βελτιωμένο αρμόστοκο για τους αρμούς στα δάπεδα και σφαγιστικό σιλικόνης οξικού πολυμερισμού για μετακινήσεις της τάξεως του +η'- 25%.

Οι χρωματισμοί στις εταιρείες που γνωρίζω μπορούν να φτάσουν και τις 30 διαφορετικές αποχρώσεις και ένας καλός cg2 αρμόστοκος σου επιτρέπει να ξεπεράσεις αρκετές φορές και τα 20mm πλάτος αρμού,οπότε δεν βλέπω σημαντικό θέμα αισθητικής απο την στιγμή που θα γίνει η σωστή επιλογή.Στον αρμόστοκο και στο ελαστικό σφαγιστικό πρόσεξε την υδατοστεγανότητα και ατμοπερατότητα και την αντοχή στην μούχλα,ακολούθησε επίσης την τεχνική του back-buttering για το άπλωμα της κόλλας στο πλακίδιο.Επειδή δεν πρέπει να προσκολλάτε υλικό στην βάση του αρμού αλλά και επειδή η μέγιστη διαστολή του δεν πρέπει να ξεπερνάει το 20% του πλάτους πιθανή χρήση κορδονιού πολυαιθυλαινίου καλύτερα να την δεις με τον επιβλέποντα μηχανικό,όπως και όλες τις λοιπές ιδιαιτερότητες του χώρου σου.

Η κάθε δουλειά είναι μοναδική.

Link to comment
Share on other sites

το σπιτι μου ακολουθησε τον αρμο με μεγιστη αποκλιση 5 εκατοστα. Δηλ αν το πλακακι ολοκληρο εβγαινε 3 ποντους περα απο τον αρμο ,δεν το εκοβε,απλως δεν εβαζε αλλη κολλα μετα τον αρμο διαστολης. Ετσι δεν υπηρχε φυσικη ενωση μεταξυ των δυο πλακων . Το αρνητικο ειναι οτι το κοματι αυτο ακουγετε ως κουφιο και οταν επεσε σε ενα τετιο κοματι ενα γυαλινο μπιμπερο (γκαντεμια) εσπασε το πλακακι, ενω σε παρομοια ατυχηματα δεν ειχα καμοια συνεπεια

Link to comment
Share on other sites

"άλλος οτι μπορεί να περάσει από πάνω αρκεί να μπει πλαστικό στον αρμό του μπετόν και να υπάρχει ένα "κενό" για να κινείται το μπετόν."

 

έτσι το έχω και γω στο σπίτι μου. και ναι, ακούγεται σαν κούφιο το πλακάκι. σε μένα είναι 45χ45 τα πλακάκια και ο μεγαλύτερος αρμός σχεδόν πιάνει μισό πλακάκι και το άλλο μισό "γλυστράει" σε ναύλον από κάτω. έχουμε βάλει κόλλα πλακιδίων μόνο στο ένα μισό δηλαδή. και το κλείσιμο με σιλικόνη ειδική αν και τώρα αν το ξαναέκανα θα έψαχνα ωραίο προφιλ αλουμινίου με αρμό διαστολής. έχει ωραία πράματα αρκεί να το ψάξεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.