Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραθαλάσσιο άρτιο τεμάχιο εντός ΖΟΕ με πρόβλημα διαστάσεων


Recommended Posts

Τρία άτομα διαθέτουμε εξ'αδιαιρέτου 4.023τ.μ. σε ΖΟΕ. Επειδή είναι παραθαλάσσιο μέρος ενδιαφερόμαστε να κτίσουμε κάτι απλό και μικρό (περίπου 50 τ.μ.) για τα μπάνια μας.

Το χωράφι είναι άρτιο αλλά δεν έχει πλάγιες αποστάσεις (26μ Χ 160μ).

1η περίπτωση είναι η ανταλλαγή με γειτονικά χωράφια για να αποκτήσουμε πλάγιες αποστάσεις (πράγμα πάρα πολύ δύσκολο).

2η περίπτωση η αγροτικές αποθήκες (δεν ήμαστε αγρότες αλλά υποθέτω ότι εικονικά μπορούμε να το ενοικιάσουμε σε αγρότη) και η μετατροπή τους μετά από χρόνια σε σπιτάκι αφού στην περιοχή όλα τα κτίσματα είναι αυθαίρετα σε μη άρτια οικόπεδα.

Ερωτήσεις:

1) υπάρχει περίπτωση να αδειοδοτηθούμε για 3 αγροτικές αποθήκες (50+50+50 τ.μ.) και ποιά είναι η διαδικασία;

2) αν το παραπάνω δεν γίνεται, επειδή οι υπόλοιποι 2 δεν "καίγονται", εγώ μπορώ να προχωρήσω και σε τι;

Link to comment
Share on other sites

Εάν το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο (δηλ. δεν προέκυψε με υπαίτια κατάτμηση από κληροτεμάχιο ή σε εμβαδό μικρότερο του ελαχίστου της ΖΟΕ) και προϋφίσταται της 15.4.1981, μπορεί να οικοδομηθεί με πλάγιες αποστάσεις 7.5μ εφόσον πρόκειται για κατοικία με την προϋποθεση ότι το μέγιστο πλάτος του κτιρίου δεν θα υπερβαίνει τα 10μ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ joker, για να δει κανείς τι γίνεται , πρέπει να ελέγξει μια σειρά από πράγματα . Ενδεικτικά σας λέω , τίτλους ιδιοκτησίας δικούς σας και προγενέστερους , σε ποια ΖΟΕ είναι και τι ισχύει σε αυτήν , αν είναι παραθαλάσσιο που είναι αιγιαλός , παραλία κλπ.

 

Επίσης πολλές φορές οι ιδιοκτήτες δεν αντιλαμβάνεστε την νομική και πολεοδομική σημασία κάποιων όρων ή λέξεων , ή δεν αναφέρετε , λόγω άγνοιας , κάποιες λεπτομέρειες πολύ σημαντικές. Λογικό βέβαια , δεν είστε μηχανικοί.

 

Ομως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς εσφαλμένη εκτίμηση της κατάστασης. Αλλωστε αυτό κατά την προσωπική μου άποψη ξεφεύγει και από τον σκοπό του forum.

 

Αρα λοιπόν , η σωστή κίνηση από μέρους σας είναι να μαζέψετε όλα τα στοιχεία που αφορούν την ιδιοκτησία σας και να πάτε σε έναν μηχανικό , ο οποίος έχοντας πια ολοκληρωμένη εικόνα θα σας απαντήσει υπεύθυνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.