Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά και πολιτικοί μηχανικοί


Philby

Recommended Posts

Μεταφορά από άλλο θέμα - miltos

 

Επειδή κάνω εγκαταστάσεις μπορώ να πω έχω δει μέχρι και 2,85μ γιατι ο πελάτης ήθελε 15μοίρες έτσι του τάξανε δηλαδή, διάταξη 5 portrait (1640mm το πανελ) και ανύψωση 0.75μ από το έδαφος για να μη σκιάζει το στηθαίο. Για τους τερματικούς συγκρατήρες πάνω πάνω ήθελε σκάλα δίπλα στο στηθαίο (τα 0,5μ ήταν με το ζώρι 0,3) και στον 7ο όροφο ήταν κάπως επικίνδυνο αφού δέθηκα για να ανέβω..

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Εδω ξερω κομμωτρια που απο το κομμωτηριο τσακωνε πελατισσες μεγαλης ηλικιας λεγοντας οτι το κανει και αυτο,και δεν ειναι κατι δυσκολο.Ειχε βεβαια μηχανικο που της τα υπεγραφε ολα.Τσακαλι η κομμωτρια!

Link to comment
Share on other sites

Και τεγίδες γωνιάζουμε, και clamps σφίγγουμε και βύσματα express καρφώνουμε και ντιζοστρίφονα βιδώνουμε και όχι μόνο... Και η εταιρεία πουλάει και μούρη ότι στους εκλεκτούς της πελάτες στέλνει αρχιτέκτονα για να στήσει το δεκαράκι...

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά τί το άσχημο είπε ο Philby;

Είπε ότι υπέγραψε μονογραμμικό; Είπε ότι υπέγραψε τη δήλωση εγκαταστάτη; Απλά ότι εμπορεύεται φωτοβολταϊκά συστήματα... και πολύ καλά κάνει... Δηλαδή, ηλεκτρολόγοι κατασκευαστές δεν υπάρχουν; Δεν εμπορεύονται κτίρια και διαμερίσματα; Δεν υπογράφεις ούτε στατικά, ούτε αρχιτεκτονικά... αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις κατασκευαστική εταιρία;

Ξέρω.... και είμαι κι εγώ σε πολύ δύσκολη κατάσταση... ότι δυστυχώς στρεφόμαστε όλοι εναντίων όλων... πλην των πραγματικών ενόχων, γιατί είμαστε κότες... αλλά μη παραλογιζόμαστε!

 

Κι εγώ έχω βάλει φωτοβολταϊκά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και έχω κάνει και παρκάκι σε δώμα επαγγ. κτιρίου 34.5 ΚWp και σε πληροφορώ ότι δημοσιεύτηκε σε περιοδικό η εγκατάστασή μου... Δεν το παινεύομαι... απλώς σχολιάζω ότι η εγκατάσταση του Φ/Β ήταν το εύκολο μέρος... Το δύσκολο μέρος, εκεί δηλαδή που τα σκατώνετε οι ηλεκτρολόγοι γιατί κι εσείς με τη σειρά σας θέλετε να μπείτε σε ξένα χωράφια, ήταν η στήριξη και η μόνωση... Αμφιβάλλω αν υπάρχουν 4-5 ακόμη τέτοιες εγκαταστάσεις... Κτίριο με σοβαρές βλάβες από σεισμό (Μενίδι), 600τ.μ. δώμα.με υγρομόνωση και θερμομόνωση πάνω από τη πλάκα, πάχος περλίτη με διακύμανση 8-25εκ.και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε κλασσική εγκατάσταση (δηλαδή 300 τρύπες... άσε που ... ΠΩΣ να γίνει... με ντίζα 50εκ;;;

Βλέπεις λοιπόν ότι μιλάς για εγκατάσταση σε κτίριο, άρα στα δικά μας χωράφια... Αν οι π.μ.αφήναν τους ηλ/γους και μηχ/γους, πολλοί συνάδελφοί σου θα ξετρυπάγαν δοκάρια και κολώνες για να περάσουν τα διάφορα...

post-19320-0-16867000-1362674016_thumb.jpg

post-19320-0-59219500-1362674027_thumb.jpg

Edited by JTB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

JTB ευχαριστώ για το support κύρίως διότι περιγράφεις μία κατάσταση όπως ακριβώς είναι, ούτε υπογράφω στατικά για τις βάσεις που εγκαθιστώ, ουτε ηλεκτρολογικά κάνω και ούτε καν τις βάσεις δεν πουλάω απλά συνεργάζομαι με εταιρεία φωτοβολταικών η οποία κάνει μελέτες, αγοράζει τις βάσεις και στέλνει εμένα να τις εγκαταστήσω και να προτείνω κατασκευαστικές λύσεις όπου απαιτείται.

Τώρα βεβαία μία φορά κάποιος σχολαστικός πήγε και αγόρασε sunpower 330w πανέλα και μου έφερε το flash report για να κάνω sorting για 31 πανέλα αλλά αυτό ήταν μία εξαίρεση!

 

Υ.Γ. JTB δικαίως είσαι περήφανος για τη δουλεία σου είναι όντως εξαιρετική, αλλά αφού δίνεις την αφορμή τη λύση να χρησιμοποιήσετε σενάζια 30άρια στον άξονα ανατολή-δύση την απορρίψατε λόγω βάρους? Διότι ακόμα και αν δεν σας έπαιρνε από ανεμοπίεση θα μπορούσατε να τα πακτώσετε όπου έχει υποστυλώματα ας πούμε με φλάτζες.

Link to comment
Share on other sites

Ένα θα πω και θα σας καληνυχτίσω:

 

Όλοι οι μηχανικοί είμαστε χρήσιμοι, καθένας στον τομέα του. Όταν έχω αμφιβολίες για κάτι περί στατικότητας, μόνωσης ή ότι άλλο μη σχετικό με την ειδικότητά μου, θα ρωτήσω κάποιον συνάδελφο πολιτικό ή αρχιτέκτονα. Σίγουρα θα το ψάξω και μόνος μου αλλά κυρίως θα βασιστώ στο συνάδελφο. ΠΟΤΕ όμως δε θα μπω στα χωράφια του για λόγους ηθικούς και λόγους επιστήμης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη κουβέντα έχει και πολύ νόημα με την ένοια ότι θυμίζει ουβέντα γιατρών πάνω απο το πτώμα σε ένα χειρουργείο με τον καθένα να λέει ποιός έκανε καλύτερα την δουλειά του, το πτώμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα Φ/Β που νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι εκτός απο τα μεγάλα έργα μας τελειώσανε.

Αν κάποιος είναι σοβαρός και συνειδητοποιημένος θα κάνει και σωστή δουλειά, θα έχει ή θα συμβουλευτεί τους κατάλληλους μηχανικούς και θα προχωρήσει υπάρχουν όμως και οι μηχανικοί κατάλληλης ειδικότητας που φτιάχνουν έργα για κλάματα δεν συμφωνείτε?

Anyway όλοι κοιτάμε την επόμενη ημέρα η οποία είναι θολή

Link to comment
Share on other sites

@Philby : To ΑΠΘ έχει πιστοποιήσει κάποιες βάσεις με αντίβαρα... Συγκεκριμένα της EXELGROUP... όταν πληροφορήθηκα τα βάρη που θα είχα στο σύνολο της εγκατάστασης μου φάνηκαν απαγορευτικά, φαντάσου ένα κτίριο του '70 και κάτι, με gunite σε κολώνες και 2-3 δοκάρια...το φοβήθηκα!

Για να μη θίξω τα ζητήματα των νερών της βροχής, που τώρα ανεμπόδιστα πηγαίνουν εκεί που πρέπει... Το ασφαλτόπανο είναι 10ετίας και ήθελα ελάχιστες επεμβάσεις στο δώμα... Τώρα ψιλοπροστατεύεται κατά μεγάλο ποσοστό...

Γενικά η υπάρχουσα εγκατάσταση ήταν ψιλοχάλια... φαντάσου ότι έσκαβα τον περλίτη και σε μερικά σημεία γέμιζε η λακούβα με νερό..ο περλίτης από κάτω είχε εγκλωβίσει νερό ειδικά κοντά στις υδρορροές.

Οι κοιλοδοκοί είναι 100Χ100Χ4 οπότε δεν υπήρχε θέμα βάρους πλαισίων... καράβι αντέχουν... Επίσης γαλβανισμένοι εν θερμώ...

138 πλαίσια με μόνο 40 τρύπες και μάλιστα με τόση φροντίδα, νομίζω ότι ήταν επιτυχία...

 

@gregmav: Προφανώς αγαπητέ συνάδελφε δεν ήθελα να μειώσω τη σημασία ενός κλάδου... απλώς σχολίασα αρνητικά τη "κτητικότητα" που φάνηκε να δείχνεις στα φωτοβολταϊκά... τα οποία προφανώς μελετώνται και υπογράφονται από εσάς... Αν και, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι πολλές φορές υπογράφεις και δηλώνεις κατά ν.1599 πράγματα που ούτε καν γνωρίζεις... π.χ. για τη νομιμότητα του χώρου, για την ανάγκη ΕΠΑΕ κλπ... Με την ίδια ελαφρότητα τα δηλώνει και ο ιδιοκτήτης... Χωρίς να απαιτείται καμία γνωμοδότηση μηχανικού π.μ. ή α.μ. ή ΤΕ ! Ελέγχετε δηλαδή και τη νομιμότητα του δώματος, τη νομιμότητα των στεγάστρων κλπ;;; Δεν είμαι σίγουρος ότι το ξέρει, ούτε ο ιδιοκτήτης...

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να έχει νόημα αυτή η κουβέντα, θα πω μόνο πως πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο για κανένα μηχανικό να κάνει έλεγχο νομιμότητας, αν έχει στα χέρια του τα εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια και μια μετροταινία, και να γνωρίζει αν η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη παραδοσιακός οικισμός, ιστορικό κέντρο κ.τ.λ. ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.