Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Καυστήρας δεν ανάβει - τράβηξε αέρα


stefa191

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ειχα σηκωσει τη δεξαμενη να τραβηξει το τελευταιο πετρελαιο. Την πρωτη φορα που τραβηξε αερα, πατησα το κουμπι και δουλεψε κανονικα. Τωρα ομως αρνειται να αναψει. Οταν παταω το κουμπι του boiler/καλοριφερ, κανει μονο ενα "τσακ" και το κουμπι-λαμπακι ειναι αναμμενο. Οταν το παταω, ακουγεται κανονικα ο πρωτος ηχος (πριν να αναψει full δηλαδη), λιγα δευτερολεπτα μετα ενα τσακ (ενω συνεχιζει ο ηχος), ενα πραγμα σαν πολυ σιγανο σφυριγμα και μετα σταματαει.

ΤΙ μπορει να εχει γινει ? Υπαρχει περιπτωση καθε φορα που το εχω πατησει το κουμπι να εχει γεμισει μεσα ο καυστηρας με πετρελαιο μιας και μπορει να ψεκαζε ?

 

Επισης, θα ηθελα να ρωτησω και για το boiler που εχω στο λεβητοστασιο. Εχει ενα πλαστικο καλυμα στο κατω μερος, το σημα του ρευματος, ενα λαμπακι και ενα καλωδιο που παει στο λεβητα. Μπορει να δουλεψει και με ρευμα μηπως ??? Και αν ναι, πως μπορω να το ενεργοποιησω με ρευμα ?

Eυχαριστω

Edited by stefa191
Link to comment
Share on other sites

Πολυ πιθανον, ειναι ευκολο να ανοιξω και να καθαρισω το φιλτρο ??

Πολύ εύκολο για κάποιον καυστηρατζή, άσκοπο και δύσκολο για κάποιον που δεν ξέρει καν αν ανοίγει για καθάρισμα ή αντικαθίσταται με καινούργιο αν βουλώσει.

Αν υποθέσουμε ότι το κάνεις, μουτζουρώνεσαι, το πετάς και παίρνεις τελικά άλλο, και ο καυστήρας δεν ανάβει?

Καλύτερα λοιπόν όπως λέει και ο φίλος aithilenio κάλεσε από την αρχή ένα καυστηρατζή.

Link to comment
Share on other sites

ειμαι υπερ του φτιαξτο μονος σου και του κατσαβιδιασματος αλλα απο τη στιγμη που ρωτας αν ειναι ευκολο να καθαριστει το φιλτρο συμφωνω οτι πρεπει να φερεις επαγγελματια - ενδεχεται να κανεις ζημια λογω απειριας.

Link to comment
Share on other sites

Το ανοιξα τελικα και το καθαρισα. Δεν ειχε τιποτα. Συνεχιζει να μη δουλευει ...

Επισης, το μποιλερ γραφει πανω (οπως εξηγησα κ στο αρχικο ποστ) στο πλαστικο, αντισταση θερμοσυσσωρευτη. Το καλωδιο αυτο παει στον λεβητα. Αν φωναξω ηλεκτρολογο, μπορει να βγαλει ασφαλεια και να δουλευει μεσω ρευματος ? Με εχει φαει η περιεργεια.

Edited by stefa191
Link to comment
Share on other sites

stefa έπρεπε να φωνάξεις καυστηραντζή. Προτιμάς να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να συνδέσει αλλού το μποιλερ παρά καυστηραντζή να το βάλει μπροστά?

πάντως είσαι ωραίος γιατί το ψάχνεις και δεν σε χαλάει η μουντζούρα ή σε έκαναν τα χαράτσια όπως και πολλούς απο εμάς να μην σε χαλάει. Λοιπόν βγάλε το καπάκι του καυστήρα, ξεβίδωσε με προσοχή το σπυραλάκι που έρχεται από το πετρέλαιο πάνω στον καυστήρα και με ξεβιδωμένο αυτό δοκίμασε να βάλεις μπρός.Κάντο 2 φορές. Θα κάνει παλι τον θόρυβο που έκανε και θα σβήνει αλλά θα χυθεί και λίγο πετρέλαιο. Βιδωσέ το, σκούπισε τα πετρέλαια και βάλτο μπροστά. Και πές μου τι έγινε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αρα χαλαρωνω το σπυραλακι, ποσο ομως ? Δεν θα τραβηξει ετσι και αλλο αερα ?

Εχει 2 σπυραλακια που πανε στον καυστηρα, ενα που παει πριν το φιλτρο, και ενα μετα το φιλτρο, ποιο απο τα 2 κανω?

Edited by stefa191
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.