Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημερωτικό Πρόγραμμα της Κτηματολόγιο ΑΕ σε Λύκεια «Μαθαίνω για το Κτηματολόγιο»


Engineer

Recommended Posts

Μια δυναμική εκπαιδευτική δράση υλοποιεί από τον Φεβρουάριο του 2013 η Κτηματολόγιο ΑΕ σε Λύκεια της χώρας, σε μια προσπάθεια εμπέδωσης του θεσμού του Εθνικού Κτηματολογίου από τις νεότερες γενιές.

 

Πρόκειται για το ενημερωτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων με κεντρικό μήνυμα «Μαθαίνω για το Κτηματολόγιο», με το οποίο η Κτηματολόγιο ΑΕ για πρώτη φορά απευθύνεται, πέρα από τους δικαιούχους ακίνητης περιουσίας, στους μελλοντικούς χρήστες του θεσμού, τους νέους. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στις Α΄και Β΄τάξεις του Λυκείου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/ Τμήμα Προγραμμάτων Σπουδών).

 

Μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για τους μαθητές, διαδικαστική παρουσίαση αναδεικνύονται τα οφέλη του Εθνικού Κτηματολογίου για τον πολίτη και τη χώρα, έτσι ώστε:

  • να ξέρουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας
  • να αξιοποιούμε την περιουσία μας ελεύθερα και νόμιμα
  • να σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων
  • να σεβόμαστε τα δικαιώματα που ανήκουν σε όλους

 

Ειδικότερα, η παρουσίαση περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  • Τι είναι το Εθνικό Κτηματολόγιο (ακίνητη περιουσία, συστήματα καταγραφής γης)
  • Πως γίνεται η κτηματογράφηση (τί χρειάζεται για να δηλώσει κάποιος το ακίνητό του, πώς εντοπίζεται ένα ακίνητο σε χάρτη)
  • Εθνικό Κτηματολόγιο και Περιβάλλον (δασικοί χάρτες, χάραξη αιγιαλών)
  • Εθνικό Κτηματολόγιο και επαγγελματικός προσανατολισμός

Το κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι: «Το Κτηματολόγιο είναι μια θεσμική μεταρρύθμιση που αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους δικαιούχους ακίνητης περιουσίας, γιατί, ταυτόχρονα με την ιδιωτική περιουσία, καταγράφει και προστατεύει τη δημόσια γη, τα δάση και τους αιγιαλούς της χώρας μας».

 

Οι νέοι, λόγω της μεγάλης εξοικείωσής τους με την τεχνολογία, στην οποία στηρίζεται το Κτηματολόγιο, είναι αντικειμενικά οι καλύτεροι δέκτες των αλλαγών που φέρνει αυτή η θεσμική μεταρρύθμιση. Ευρύτερος στόχος μας είναι μέσα από την επικοινωνία μας με τους νέους ανθρώπους, που είναι δίαυλοι διάδοσης πληροφοριών, το Κτηματολόγιο να «γίνει κτήμα» όλης της κοινωνίας, έτσι ώστε στα επόμενα (και τελευταία) προγράμματα κτηματογράφησης, που θα προκηρυχθούν άμεσα και αφορούν όλη την υπόλοιπη χώρα, να προσέλθουν όλοι οι δικαιούχοι καλά ενημερωμένοι και πλέον εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες της κτηματογράφησης. Έτσι, θα έχουμε σύντομα ένα ποιοτικό και ασφαλές Κτηματολόγιο, το οποίο θα μπορέσει επιτέλους να αποδώσει τα οφέλη του στην κοινωνία.

 

 

Συμμετοχή στο ενημερωτικό πρόγραμμα

 

Η παρουσίαση (διάρκειας μίας διδακτικής ώρας) πραγματοποιείται από στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ και οργανώνεται μετά από πρόσκληση των σχολείων.

 

Στην πρώτη φάση του προγράμματος (Ιανουάριος-Ιούνιος 2013), οι επισκέψεις αφορούν Λύκεια της Αττικής, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2013 προγραμματίζεται η επέκταση του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

 

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παρουσίαση οι Διευθυντές και οι Καθηγητές των σχολείων μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων : 210 65 05 725 -726 ή να αποστέλλουν μήνυμα στο e-mail : [email protected]

 

Πηγή: http://www.ktimatologio.gr/ktima/index.php?ID=kt_news&Rec_ID=2974

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ενδιαφέρει τα νέα παιδιά, ότι θα ξεκολλήσει το κτηματολόγιο, όταν οι ίδιοι (ηλικίας 15-16 χρονών ) "λόγω της μεγάλης εξοικείωσής τους με την τεχνολογία" πάρουν απόφαση να ασχοληθούν ..

 

Όχι ότι μέχρι να μεγαλώσουν με τα χαράτσια που επιβάλλουν δεν θα έχει μείνει περιουσία στους γονείς τους για να πάρουν στα χέρια τους..

 

Αν είναι θέμα ενημέρωσης οι δυσκολίες ας πιάσουν να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων, όχι παιδιά 14-15 χρονών...

 

Αυτό έλειπε τώρα στους γονείς, τα παιδιά τους να γυρνάνε από το σχολείο και να βλέπουν μπροστά τους έναν σύγχρονο "δίαυλο διάδοσης πληροφοριών" (όπως λένε πιο πάνω) του κτηματολογίου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.