Μετάβαση στο περιεχόμενο

ένταξη ημιτελούς κτίσματος σε Ν.4014/11


Recommended Posts

γειά σας. έχω μια περίπτωση μιας οικοδομής εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία είναι εννιαία στατικά (ένα κτήριο) βάσει αδείας 2008. λειτουργικά αποτελεί 3 διώροφες κατοικίες που ενώνονονται με Η/Χ. σήμερα έχουν κατασκευαστεί οι 2 από τις 3 (και χωρίς ακόμα να κατασκυαστεί το συνδετικό στοιχείο Η/Χ) . 1 μία στο στάδιο ολοκλήρωσης του Φ.Ο. (ισόγειο και όροφος), η δεύτερη στο στάδιο ολοκλήρωσης του ΦΟ μόνο του ισογείου. Η τρίτη οικοδομή όμως κατασκευάστηκε σε άλλη θέση και σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτό που προβλέπονταβ βάσει αδείας (1 οικοδομή με τις όμοιες κατοικίες λειτουργικά σε σειρά). Η τρίτη αυτή η οικοδομή έφτασε μέχρι το στάδιο θεμελίωσης όμως. Οι 2 πρώτες οικοδομές κατασκευάστηκαν όπως στα σχέδια ως προς το περίγραμμα της κάτοψης και δεν υπάρχει ύπέρβαση δε δόμηση στο στάδιο αυτό. Τα ερωτήματα είναι:

1. Μπορεί να ενταχθεί μόνο η απόκλιση της τρίτης οικοδομής (που είναι στα θεμέλια) στο νόμο ως διάσπαση όγκου από τις 2 ημιτελείς? κι αν όχι πως μπορεί να ρυθμιστεί η απόκλιση από την ο.άδεια? (οι εργασίες σταμάτησαν για πάντα και οι οικοδομές έμειναν στο στάδιο που περιγράφεται)

2. Για τις δύο που είναι ημιτελείς (η μία ισοόγειο και όροφος και η άλλη μόνο ισόγειο) στο σκελετό μόνο μπορούν να ενταχθούν στο νόμο Η/Χ, βοηθητικό γκαράζ και να μετατραπούν σε κύρια χρήση? (σημερα ως ημιτελείς)

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

1. Όχι, είναι στα θεμέλια ακόμα.

οποότε didonis με το δεδομένο ότι δεν θα συνεχιστούν οι εργασίες, τί μπορεί να γίνει σήμερα? αν είναι απαραίτητο να γίνει για την Γ (σε στάδιο θεμελίωσης) που αποκλίνει?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ή αναθεώρηση – ενημέρωση της οικοδομικής άδειας που έχει εφόσον η μετατόπιση είναι σύννομη με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις του γηπέδου.

Ή αν δεν είναι σύννομες να μπαζώσει τα θεμέλια και φτιάξει το κτίριο όπως είναι στην οικοδομική του άδεια.

Όλα τα υπόλοιπα είναι παράνομα και θα τα βρεις μπροστά σου για πολλά χρόνια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ok. υπάρχουν 3 νέα στοιχεία:

1. στην οικοδομή δεν έχει συσταθεί οριζόντιος ιδιοκτησία

2. ο ιδιοκτήτης έχει ένα συμβόλαιο κατ' εμέ άκυρο- που περιγράφει τις 2 κατοικίες από χ τ.μ. κάθε μία σε φάση σκελετού (δεν περιγράφει τρίτη) και τα τ.μ. δεν έχουν σχέση με την άδεια (αναφέρονται 'χοντρικά' ως το άθροισμα κύριων χώρων, γκαράζ και Η/Χ, που προκύπτει αν αθροίσουμε τα πραγματοποιούμενα βάσει οικοδομικής άδειας)

3. ο ιδιοκτήτης θέλει να τα πουλήσει και θέλει βεβαίωση 4014, το συντομότερο...!

 

ρωτάω το εξής τώρα:

1.μπορεί να ενταχθεί σήμερα μόνο ως 'αλλαγή θέσης' 500€ ωστε να εκδοθεί βεβαίωση και με την προυπόθεση αναθεώρηση αδείας σε 3 χρόνια?

2. τί γίνεται με το ιδιοκτησιακό. του ζήτησα τη σύσταση η οποία δεν περιγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς και λέει ότι δεν υπάρχει...είναι δυνατόν να μην υπάρχει? βεβαια το γεγονός ότι το συμβόλαιο περιγράφει μόνο τα ημιτελή Α και Β και χωρίς αναορά σε Γ και με συνολικά τ.μ. όσα και η συνολική εγκεκριμένη δόμηση με προβληματίζει.... :confused: :mrgreen: :sad:

 

:smile:

 

:mrgreen:

 

:sad:

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.