Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγος Μηχανικός TE, δουλειά;


IRIDA

Recommended Posts

Γεια σας!!! Μολις τελειωσα ΤΕΙ Μηχανολογιας και ψαχνω για δουλεια εδω και 2 μηνες!! Εχω περασει απειρες συνεντευξεις για επιβλεψη, για σχεδιαστρια και διαφορα....αλλα τιποτα. Δεν θελω να ασχοληθω με τιποτα αλλο και εχω αρχισει να απογοητευομαι.

Ολοι ζητανε εμπειρια και κυριως αντρες. Ρε παιδια μηπως μπορει καποιος να μου πει τι παιζει???

Δεν υπαρχουν δουλειες? Μηπως κανω κατι λαθος?/

Με ποιο τροπο θα μπορουσα να ψαξω για δουλεια??

Ασε που ο μισθος που δινουν ολοι ειναι 750 ευρω!!!!!!!!

:(

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τα πράγματα στην αγορά εργασίας δεν είναι εύκολα. 2 Μήνες με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι παρα πολύ. Συνέχισε να ψάχνεις και να παρακολουθείς και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Παράλληλα προσπάθησε να μάθεις κάποια προγράμματα που συνήθως τα δουλεύουν. π.χ. AutoCAD. Δεν ξέρω τι άλλο θα βοηθούσε. Ισως και κανένα proficiency ειδικά για τον ΑΣΕΠ.

Link to comment
Share on other sites

για ΑΣΕΠ χρειάζεσαι και το ECDL word, excel, internet

 

είμαι εντελώς κατά αυτού του συστήματος οικονομικής εκμετάλλευσης ανέργων και μη

αλλά έτσι είναι το παιχνίδι , δυστυχώς

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια εχω το πτυχιο autocad και εχω ασχοληθει και με το ideas , δεν ειναι δυνατον αυτο που συμβαινει,τρελη εκμεταλλευση!!

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Είναι και παραείναι δυνατόν. Ζούμε σε καιρούς εργασιακού μεσαίωνα υπό την πλήρη ανοχή και ...στήριξη των κυβερνήσεων. Καταργήσανε το 8ωρο, δώσανε το λεγόμενο "Διευθυντικό δικαίωμα" (απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες), καταργούνε ότι κερδίθηκε με αγώνες. Δυστυχώς irida, αυτός είναι ο εργασιακός κόσμος που ζούμε. Η ανεργία που βιώνεις είναι απαραίτητο συστατικό του. Ο βασικός νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Μεγάλη ζήτηση εργασίας, μικρή προσφορά. Αποτέλεσμα : μισθοί πείνας και στρατιές σκλάβων. ...

Link to comment
Share on other sites

Για εξωτερικό πως το βλέπεις; Αν γνωρίζεις κάποια ξένη γλώσσα είναι ίσως η καλύτερη λύση για να ξεφύγεις από τον εργασιακό μεσαίωνα. Αν και κομματάκι δύσκολο να ξενιτευτεί κανείς. Πάντως στη γερμανία που βρίσκομαι εγώ, αυτό τον καιρό υπάρχουν περισσότερες προσφερόμενες θέσεις από ότι διαθέσιμοι μηχανολόγοι.( πρώτος μισθός 3000 -3500 μεικτά, καθαρές απολαβές γύρω στα 2000 €)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απότι φαίνεται στην ίδια μοίρα με μένα είσαι και εσύ. Πήρα το πτυχίο,πήγα και στρατό αλλά οι εποχές είναι ελαφρώς περίεργες (παντού ακούω την ατάκα "δύσκολα να προσλάβει τώρα μια Τεχνική Εταιρεία"). Και σε όλο αυτό το μπέρδεμα αγαπητή συνάδελφε Irida εγω έχω να προσθέσω ότι τελικά δεν ξέρω και το σύνολο του αντικειμένου της σχολής μας και του τι μπορώ και δεν μπορώ (νομικά μιλώντας πάντα) να κάνω. Θα εκτιμούσα αν κάποιος παλιότερος συνάδελφος γνωρίζει αν υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.Απο κει και πέρα υπομονή και επιμονή :)

Link to comment
Share on other sites

γειά σας παιδιά!

αγαπητη irida μην απογοητεύεσαι. στην αγορά υπάρχει μια γενική κρίση αλλά και εκμετάλευση. εγώ δουλεύω 5ετία και δεν φτάνω καν τα 750€. αφου έχεις πτυχίο δέξου μια πρόταση με 750 σαν σχεδιάστρια-μελετήτρια, πάρε ότι γνώσεις μπορείς και σε λίγους μόνο μήνες θα αρχήσεις να ψάχνεις για δικούς σου συνεργάτες. αν όλα σου πάνε καλά και το τρέξεις σε ένα χρόνο θα έχεις το δικό σου γραφείο και σε δυο χρόνια θα ζητάς υπαλληλο με 750 €. :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.