Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σ.Δ και 'υψος


Recommended Posts

καλησπερα σας για ακομη μια φορα. σκεφτομαι να ξεκινησω καινουργια οικοδομη (σπανιο στις μερες μας). εχω βρει ενα οικοπεδο φιλετο θα ελεγα στο βολο. ειναι γωνια βορειοανατολικο με διαστασεις 18,56 η μια πλευρα και 11,31 η αλλη. προσπαθησα να διαβασω λιγο τον νοκ αλλα μπερδευτηκα. ειμαι σε διαπραγματευσεις με την οικοπεδουχο της οποιας της ειπα οτι θα βγουν οροφοδιαμερισματα και θελει τον 3 οροφο.

η περιοχη εκει πριν ειχε 2,1 σ.δ. και με μεγιστο υψος εαν θυμαμαι καλα 17,50. θελω να μαθω το εξης. μεχρι ποσους οροφους μπορω να βγαλω. με βαση το παλιο συντελεστη βγαινουν 438 τ.μ. και εαν αφαιρεθουν οι κοινοχρηστοι βγαζω 4 τριαρια των 80-85τμ και ενα ρετιρε μικροτερο στο πεμπτο. το οικοδομικο τετραγωνο στο βολο ειναι το 719.

 

μπορει ενας να μου εξηγησει εαν εχουν αλλαξει οι συντελεστες για δομηση και υψος. εχω ραντεβου το σαββατο με γερανο για να δω εαν ο τεταρτος και ο πεμπτος βλεπουν θαλασσα

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Έχει πολλούς νέους συνδυασμούς ο ΝΟΚ.

Με διάφορες συνθήκες που μπορείς να επιλέξεις αποκτάς και μεγαλύτερο ύψος αλλά και περισσότερο Σ.Δ.

 

Αν μπορέσεις να τον αξιοποιήσεις στο μέγιστο τότε το κέρδος από το κλιμακοστάσιο που δεν μετρά Σ.Δ. είναι το ελάχιστο που κερδίζεις.

Link to comment
Share on other sites

οντως αυτο το διαβασα τωρα για το κοινοχρηστο. θελω να εξετασω το ενδεχομενο να βγαλω και 6 οροφο. καθομαι και διαβαζω ολοκληρα τα αρθρα και εχω και ενα κομπιουτερακι και υπολογιζω. τωρα βρισκομαι στο κερδος που θα εχω στη δομηση αμα ειναι ενεργειακο. με το υψος ομως δεν βλεπω πολλες εναλλακτικες :confused: πολυ ενδιαφερον ο νοκ

 

συνεχιζω....

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε και τις οδηγίες για τον ΝΟΚ, είναι άλλο τόσο κείμενο.

 

Για ξεκίνημα δώσε βάση στο άρθρα 10, 19, 25, 11.

Δες αν έχεις και παλιό κτίσμα οπότε μετράει κι αυτό ως μπόνους απόσυρσης και υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες συνδυασμοί με πράσινα δώματα και πέργολες ειδικά αν έχεις θέα με εμπορική αξία.

 

Α και μη ξεχάσεις τον συνδυασμό παραχώρηση σε κοινή χρήση ακαλύπτου. Κι αυτό κάτι δίνει.

Καλό ξενύχτη και μαζί με το κομπιουτεράκι για υπολογισμούς σου συνιστώ να έχεις και χαρτάκια να κάνεις σχήματα… αν όχι χάνεις.

 

 

Υ.Γ.

με τα θέματα S.O.S που σου έδωσα ελπιζω να κερδίσεις λίγο χρόνο...

Link to comment
Share on other sites

εχω μελετησει καποια πραγματα και περισσοτερο μου αρεσε το σημειο που ελεγε σ.δ. 2 υψος 22,75. εαν υποθεσουμε οτι το οικοπεδο ειναι 210 μετρα.

τον συνετελεστη καλυψης να μειωθει απο 70 στο 60 η και 50 % (δυσκολο βεβαια για 50) εχουμε λοιπον 420 μετρα. εαν βγουν 83 απο πρωτο εως πεμπτο και εφοσον τα κοινοχρηστα δεν προσμετρωτε εχουμε μεχρι στιγμης απο τα 420 τα 415 δεσμευμενα.

 

χρησιμοποιωντας το αρθρο 10 παραγραφος β (υπαρχει οικια παραπανω απο το 1/4) κερδιζουμε το 15%

 

οποτε το 420 γινεται αυτοματα 483 , και με λιγα λογια βγαινει ενα ρετιρε στο εκτο 68 τετραγωνικα.

 

εχω κανει πουθενα λαθος?

 

το διαβασμα συνεχιζεται...

Link to comment
Share on other sites

εαν καταλαβα καλα ολα τα κλειστα γκαραζ προσμετρωντε οποτε τα ξεχναμε διοτι κανενας αγοραστης δεν θα αγοραζε γκαραζ 12τμ με τιμη 1500 και 2000 το μετρο.

πλεον μελεταω το αρθρο 25 παραγραφο β. αυτο το 10% ειναι δελεαστικο.

 

επειδη δεν πηρε κατι το ματι μου με τις υπογειες αποθηκες τι γινεται? προσμετρατε και αυτες?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δε μιλάς με κάποιον συνάδελφο Πολιτικό ή αρχιτέκτονα; Είναι πολλά που δεν θα καταλάβεις και ακόμα περισσότερα αυτά που θα παρερμηνεύεις σε κάθε ανάγνωση!!!!

Link to comment
Share on other sites

ειναι μικρη η κοινωνια που μενω εδω περα. τα οικοπεδα φιλετα πολυ λιγα. εαν παω σε εναν μηχανικο που οι περισσοτεροι εχουν τεχνικα γραφεια φοβαμαι μηπως δωσουν παραπανω αντιπαροχη και μου παρουν το οικοπεδο. να φανταστεις ενας μεσιτης μου εδινε 2000 ευρω μονο για να του ΓΝΩΡΙΣΩ τη γρια που εχει το οικοπεδο.

 

με αυτα τα στοιχεια που εχω γραψει δεν μπορει ενας να μου πει εαν μπορω να βγαλω 6 οροφο? αυτο με καιει περισσοτερο.

το ραντεβου με τον γερανο το εχω παει μετα το πασχα ωστε μεχρι τοτε να βγαλω μια ακρη με το υψος

Link to comment
Share on other sites

....

με αυτα τα στοιχεια που εχω γραψει δεν μπορει ενας να μου πει εαν μπορω να βγαλω 6 οροφο? ...

....

 

Συγγνώμη συνάδελφε, αλλά περιμένεις με e-foruming να βγάλεις αρχιτεκτονικό προσχέδια για να δώσεις προσφορά σε αντιπαροχή?

 

Θες 6ο όροφο, ας πούμε ότι τον έχεις υπό όρους και προϋποθέσεις… ε και?

 

(μη το δέσεις φιόγκο για τον 6ο όροφο σου. δεν ασχολήθηκα καν να δω τα μεγέθη που δίνεις) πέρα από την βοήθεια που μπορούσα να σου δώσω επισημαίνοντας σου κάποια άρθρα και κάποια πράγματα, δεν θα καθόμουν φυσικά σε καμια περίπτωση να βάλω κάτω μεγέθη και διαστάσεις που δίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.