Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση οριζοντίου


Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Σε οικοδομή με τρία διαμερίσματα (1 ανα όροφο) υπάρχουν ανοικτοί ημιυπάιθριοι που έχουν μετρήσει στη δόμηση στην άδεια του 1970. Στον πίνακα για τη σύσταση βάζω τα τετραγωνικά του καθαρού διαμερίσματος ή προσθέτω σε αυτά και τα τετραγωνικά του ανοικτού ημιυπαιθρίου;

Link to comment
Share on other sites

Τα καθαρά του διαμερίσματος με τους εξωτερικούς τοίχους που το περιβάλλουν ΑΥΣΤΗΡΑ. Εκτός αν θες να σε τρέχει ο μελλοντικός αγοραστής πως τον γέλασες και αγόρασε περισσότερα μέτρα για μικρότερο διαμέρισμα. Αν θες σε ξεχωριστή στήλη γράψε ημιυπαίθριοι χώροι και βάλε τα εμβαδά των ημιυπαιθρίων. Πάνω στο σχέδιο της σύστασης, το θεωρημένο σχέδιο της άδειας φυσικά προσδιόρισε με Α,Β,Γ τους χώρους το εμβαδόν των οποίων αναφέρεις στον πίνακα. Έτσι για να είσαι πιο καλυμμένος.Ούτως η άλλως θα τα αναγράψει με αυτόν τον τρόπο και ο συμβολαιογράφος. Αν το κάνεις εσύ διασφαλίζεσαι από τυχόν λάθη που μπορεί να κάνει ο συμβολαιογράφος. Και προσοχή πολύ, πολύ, πολύ καλό μέτρημα τα μέτρα. Αν θέλεις βάλε και 0,5 μ2 λιγότερα μέτρα σε κάθε διαμέρισμα από αυτά που μετράς έτσι για να είσαι πιο κατοχυρωμένος αν γίνει καμιά στραβή ή σου ξεφύγει κάτι. Άσε που έτσι αποθαρρύνεται ο οποιοσδήποτε να στραφεί ενάντια στην σύσταση αφού μπορεί να του γυρίσεις και να του πεις ΄΄τι θε και μιλάς αφού έχεις 0,5 τ.μ. περισσότερα κιόλας΄΄.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

προφανως εννοείς οτι

α] δεν υπαρχουν αυθαιρεσιες για τακτοποιηση...ουτε στα διαμερισματα ουτε στα κοινοχρηστα

β] καθε διαμερισμα εχει ποσοστο συμμετοχης και στα κοινόχρηστα...επομενως τα τμ. οριζονται σε "μικτα" και "καθαρα"

γ] τα ποσοστα καθε διαμερισματος καθοριζονται με βαση την αντικειμενικη αξια καθε χωρου...στα "καθαρα" τμ...Θα στα βγαλει ο ο συμβ/φος...

 

Και βεβαια, έχεις ελεγξει οτι, απο το "1970" , μεχρι σήμερα, δεν εχει γινει κανενα συμβόλαιο μεταβιβασης, δωρεάς κλπκλπ.

 

και η οικοδομη παραμενει στην ιδιοκτησια "ενος ιδιοκτητη"....

 

Χρονια Πολλα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.