Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση πλαγίων ορίων απο τελειωμένη οικοδομή


Recommended Posts

Φίλε ο μηχανικός που ανέλαβε είναι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει στις τόσες ερωτήσεις σου. Εδώ είναι φόρουμ μηχανικών όπως ξέρεις, εσύ έχεις είπες μηχανικό για την υπόθεσή σου, οπότε εδώ τι σενάρια ψάχνεις τώρα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η  αλλαγή έγινε  χωρίς παραίτηση του προηγούμενου. Ζητήσαμε την αντικατάσταση του και υποδείξαμε νέο μηχανικό αυτό ήταν όλο.

 

 

ίσως να παίζει ρόλο ότι η άδεια είναι πρό 28/2/2012 παντως η αλλαγή επιβλέποντος έγινε χωρίς ελεγκτή δόμησης

 

Για να γίνει αλλαγή επιβλέποντα πρέπει 

- είτε να δηλώσει παραίτηση ο πρώτος και να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πως ό,τι επέβλεψε έγιναν σύμφωνα με την άδεια

- είτε να έρθει ελεγκτής δόμησης και να πιστοποιήσει αυτός πως δεν υπάρχουν παραβάσεις.

 

Και στις δύο περιπτώσεις

ο επόμενος επιβλέποντας

με την ανάληψη της επίβλεψης στην πολεοδομία (αναθεώρηση αδείας για αλλαγή επιβλέποντα),

αποδέχεται πως ότι βλέπει εντός του οικοπέδου είναι νόμιμο.

Δεν γίνεται να έρθει εκ των υστέρων (αφού οριστεί επιβλέπον) και να ισχυριστεί πως υπάρχει λάθος τοποθέτηση του κτιρίου. Είναι αδύνατον. Ίσως να μπορεί να πει πως υπάρχουν κακοτεχνίες, αλλά σε καμία περίπτωση τέτοια πολεοδομική παράβαση. 

Link to comment
Share on other sites

λαθος. το μόνο που είχε να πιστοποιήσει ο μηχανικός που ανέλαβε μετά τον πρώτο ήταν το σημείο όπου είχαν φτάσει οι εργασίες όχι αν οι εργασίες αυτές έγιναν ή όχι σωστά αφου δεν τις είχε επιβλέψει ο ίδιος και, σαν φάσεις κατασκευής, είχαν τελειώσει

Edited by Protaris
Link to comment
Share on other sites

Το στάδιο εργασιών αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του νέου μηχανικού.

Εκτός όμως από την έκθεση αυτή,

η υπηρεσία απαιτεί, για κάθε πράξη αλλαγής επιβλεποντα,

και ΝΕΟ τοπογραφικό.

Ε, στο τοπογραφικό ( εφόσον αυτό είναι σωστό) θα φαίνεται η πραγματικότητα.

 

Ψαξε και βρες το τοπογραφικο που συνοδεύει την αίτηση αλλαγής επιβλεποντα (λογικα θα έχει πρόσφατη ημερομηνία και την υπογραφή του νέου μηχανικού)

Link to comment
Share on other sites

η πολεοδομία ήξερε ότι ο προηγούμενος τα είχε κάνει όλα χάλια. αν κρίνω απο όσα έχετε πει μέχρι τώρα γι\'αυτό άραγε έκαναν 3,5 μήνες να τον αλλάξουν; βγάζω το συμπέρασμα ότι αυτός προφανώς θα ήθελε να κάνει αναθεώρηση της άδειας εμφανίζοντας τα όλα, στα ψέματα, μέλι γάλα, όμως αυτό κάποια στιγμή η πολεοδομία κατάλαβε ότι δεν γινόταν οπότε τον άλλαξε και αφησε το πρόβλημα στον επόμενο μηχανικό και σε μάς

Link to comment
Share on other sites

Με αυτή την λογική όμως όπως τα λες θα μπορούσαν τον νέο επιβλέποντα μηχανικό να τον τρέχανε και σε άλλο οικόπεδο με διαφορετικό κτίριο και να πιστοποιήσει εργασίες κουκουρούκου. 

Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Το κάθε κτίριο κατασκευάζεται σύμφωνα με την οικ. άδεια για συγκεκριμένο οικόπεδο. Ο μηχανικός που φεύγει κι αυτός που έρχεται, παραδίδουν και παραλαμβάνουν αντίστοιχα με τεχνικές εκθέσεις που περιγράφουν την πολεοδομική κατάσταση της οικοδομής στην φάση που βρίσκεται. Δεν παραδίδει και δεν παραλαμβάνει κανείς σκέτο κτίσμα αλλά μόνο φάση πολεοδομικής κατάστασης. Αν ο πρώτος έβαλε το κτίριο πάρα πέρα κι ο δεύτερος δεν το είδε όταν παρέλαβε, τώρα θα πρέπει να του φορέσει ρόδες και να το φέρει εκεί που θα έπρεπε να είναι η θέση του. Αν οι δύο γνωρίζονται μεταξύ τους τα πράγματα διευκολύνονται. Ο πρώτος μπορεί να σπρώχνει κι ο δεύτερος να τραβάει κι όπου σας κάτσει. :shock:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  Τότε θα έπρεπε ο 1ος μηχανικός να πληρωθεί και τις επιβλέψεις μέχρι το στάδιο των εργασιών που ήταν  επιβλέπων.

Στην αλλαγή επιβλέποντος ορίζεται το στάδιο κατασκευής και η ύπαρξη ή όχι αυθαιρεσιών με Υ.Δ. και του παλιού και του νέου επιβλέποντος.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έγινε κανονικά η αλλαγή επιβλέποντος, όλες οι "αυθαιρεσίες" μεταβιβάστηκαν κανονικά στον νέο επιβλέποντα. Συζητήστε μαζί του τώρα για το πως θα βγει άκρη με αυτά που σας προτρέψαμε στην πρώτη σελίδα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.