Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1


Recommended Posts

Έχεις απόλυτο δίκιο..Απλά εγώ είμαι σκράπας στο ελεύθερο σχέδιο και δεν μπορώ να καθοδηγήσω...

Αντίθετα, έχω κάνει μικρή προσπάθεια (με επιτυχία) να του μάθω autocad αλλά ακόμα αγνοεί βασικές έννοιες (μονάδες, γεωμετρικά σχήματα κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να μην ειναι? Σκοπος ειναι το παιδι να παρει ερεθισματα, και να αρχισει να αυτοσχεδιαζει και να μπαινει σε νεα μονοπατια που φτιαχνει μονο του,  πανω σε ενα αντικειμενο που του αρεσει.

Γιαννη η τριβη με καποιο αντικειμενο απο πολυ μικρη ηλικια ειναι πολλες φορες καθοριστικη για ενα παιδι... αν αρχισει ο γιος σου και ασχοληθει να σχεδιαζει απο μικρος, μεγαλωνοντας θα το συνεχισει και θα βελτιωθει, αν το θελει πολυ και το αγαπαει θα ψαχτει και θα το κυνηγησει. Εσυ πιστευω πρεπει να του δωσεις τωρα καποια μεσα και στηριξη να αναπτυξει δεξιοτητες, και αργοτερα θα αποφασισει μονος του.

 

Αν θες και ενα παραδειγμα, μεγαλωσα μεσα στο μηχανουργειο του πατερα μου, απο 2α δημοτικου με επαιρνε μαζι να μην γυρνω στους δρομους. Εχουν τυπωθει μεσα μου εικονες απο αυτη τη δουλεια, απο μηχανες, τορνους, εργαλεια, πραγματα που δεν μπορω να σβησω και μου αρεσουν. Καταπιανομαι με αρκετα πραγματακια, και φετος το χειμωνα σκεφτηκα αρκετα και με προυποθεση να περισσεψουν χρηματα για να αγορασω καποια μηχανηματα θα δοκιμασω την τυχη μου και θα ξοδεψω την ενεργεια μου σε κατι πιο δημιουργικο απο αυτο που κανω τωρα... θα προσπαθησω οσο μπορω να πετυχω, δεν φανταζεσαι ποσο το ψαχνω ποσο μελεταω και ποσο το θελω

 

Δωσε στο παιδι στηριξη και μεσα, και ασε το να πειραματιστει. Αν το θελει θα το συνεχισει και θα το κυνηγησει :)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μεγάλωσα μέσα στην οικοδομή...από 5 χρόνων θυμάμαι που έστηνα "ντάνες" από τούβλα για να βοηθάω τον πατέρα μου...Από τα 13 και μετά σταθερά κάθε καλοκαίρι....

Το βγάλαμε οφφ τόπικ παιδιά....Θα μας μαλώσει ο αρμόδιος συντονιστής...(ουπς! Εγώ είμαι...)  :)

Edited by Γιάννης
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μην τον πιέζεις τον πιτσιρικά γιατί μπορεί να του βγει ανάποδα.... :smile:

Θυμάμαι από μικρός οι γονείς μου είχαν φαγωθεί να γίνω γιατρός...Μιλάμε για πόρωση, τι πιεσόμετρα να μου μαθαίνουν να μετρώ την πίεση στα 5 μου, τι ακουστικά, τι παιχνίδια ιατρικής φύσης.....Σιχάθηκα τόσο που δεν ήθελα να πηγαίνω σχολείο από το γυμνάσιο και μετά...Με το ζόρι τελείωσα... :mrgreen:

 

Στο θέμα σαν σχεδιαστής αυτοκινήτων μπορεί κάποιος από αρχιτεκτονική να ανταπεξέλθει. Είναι ας το πούμε κάποια εξιδίκευση. Οπως κάποιος έμαθε να σχεδιάζει κτίρια με κάποιους κανονισμούς, έτσι μαθαίνει να σχεδιάζει αμάξια.....Αλλο ο μηχανικός σχεδιάσμός και άλλο η εμφάνιση, αεροδυναμική, καινοτομία.....

 

Τέλος στο αν κάποιος από motorsport engineering μπορεί να δουλέψει Ελλάδα ή περιορίζεται....Σίγουρα η Ελλάδα δεν έχει αυτοκινητοβιομηχανίες. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να βρεθεί επικεφαλής σε μεγάλες αντιπροσωπείες στο τεχνικό τμήμα ή service.... Γιατί δεν νομίζω να εννοεί κανείς να το έχει δίπορτο, η F1 ή Ελλάδα και Η/Μ μελέτες...Θα ήταν αστείο. Ασε που αν μπεις σε τέτοιο ρυάκι, ούτε που θα σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με οικοδομές

Link to comment
Share on other sites

Να και ένα μάστερ: http://www.scuoladesign.com/master/transportation-car-design-master/?lang=en

Μόνο αυτή την ιστοσελίδα να δείξω στο μικρό και έχει πορωθεί...:)

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μεγάλωσα μέσα στην οικοδομή...από 5 χρόνων θυμάμαι που έστηνα "ντάνες" από τούβλα για να βοηθάω τον πατέρα μου.......

Για αυτό έγινες επιστήμονας μπετατζής ορέ…

 

Δώσε στο παιδάκι μπόλικα Α4 ποικιλία από μολυβάκια και καρβουνάκια, μερικά όμορφα μοντέλα αμαξάκια…. Κανένα χαρακακι κι άστο ..

Εσύ απλά να λες πιο μεγάλο μια το μήνα ε… μη τον πρήξεις και μετά κι άλλο αμαξάκι…

Πρέπει να είναι παιχνίδι, διασκέδαση όχι υποχρέωση

Link to comment
Share on other sites

βολευει παρα πολυ να εχεις μηχναολογικες γνωσεις παντως στον σχεδιασμο αυτοκινητων (αλλωστε το σχεδιο περιβαλει κινητηρα, μεταδοση, τροχους, κλπ τα οποια πρεπει να καταλαβαινεις οτι πρεπει να χωρεσουν να παρουν αερα κλπ) 

 

αν διαβασες το προηγουμενο post μου μια καλη περιπτωση ειναι το royal school of art / industrial design , αλλα ειναι περιζητητο , παιρνει αποφοιτους με υψηλες βαθμολογιες , με συστασεις και με ικανοποιητικο portofolio .

αν θες οποιαδηποτε αλλη πληροφορια μπορω να ρωτησω τον φιλο μου που περασε και απο κει για λεπτομεριες (στην αναγκη μιλατε και απευθειας) 

αυτος για παραδειγμα επελεξε να ξεκινησει με την αεροναυπηγικη σαν μηχανολογος προκειμενου να εχει αρκετες προαπαιτουμενες γνωσεις στον σχεδιασμο και ειχε σαν συμβουλο του τον Κωβο (yaris) .

 

παντως για να μπεις σε ενα τοσο δυσκολο χωρο (και να μην αλλαξεις και ηπειρο για να δουλεψεις) θελει πολυ μγεαλη αφοσιωση αρα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι αυτο θελεις να κανεις και τιποτα αλλο. 

αλλιως πανε χαμενα αρκετα χρονια προσπαθειας.

Link to comment
Share on other sites

θελει πολυ μγεαλη αφοσιωση αρα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι αυτο θελεις να κανεις και τιποτα αλλο. 

αλλιως πανε χαμενα αρκετα χρονια προσπαθειας.

Αυτό είναι που φοβάμαι...

Από την άλλη έχω την πεποίθηση ότι αν σου αρέσει πραγματικά κάτι είσαι "καταδικασμένος" να πετύχεις...

Πάντως έχουμε καιρό ακόμα...ο μικρός είναι 10 ετών...:)

Link to comment
Share on other sites

Όπως σε είχα ρωτήσει και στην αρχή ποια είναι η ηλικία σου?

(βασικά το ρωτώ για να υπάρχει η εικόνα σε ποιο στάδιο σπουδών είσαι τώρα )

 

Γυμνάσιο? Λύκειο? Κάποια σχολή?

Τι?

 

Παρά πολλά από το τι και πως πρέπει να κάνεις είναι συναρτούμενα από αυτή την λεπτομέρεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.