Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοιγματα στα όρια οικοπέδου


Recommended Posts

Σύμφωνα με το ΠΔ 71/88, αν η απόσταση του εξωτερικού τοίχου απο το όριο του οικοπέδου με Δ =3,50 ή 4,0 μ, τότε έχεις δικαίωμα ανοίγματος 25% της συνολικής επιφάνειας του τοίχου.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Μπορώ να κάνω αλλαγή διατάσεων ανοίγματος (νομίμως υφιστάμενου ως προ του 1955) σε επαφή με το όριο του οικοπέδου;

Να μεγαλώσω ένα παράθυρο.

Για την ακρίβεια δεν είναι σε επαφή αλλά έχει απόσταση 0,10 μ. από το όριο. Τα "σταλάγματα" που λένε στα χωριά. Σε παραδοσιακό οικισμό είναι η περίπτωσή μου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! Προσπαθώ να βρώ κάποια διάταξη που να λέει πόση πρέπει να είναι η απόσταση ενος εξωτερικού τοίχου του κτιρίου απο τα όρια με όμορο οικόπεδο ώστε να επιτρέπεται η διάνοιξη ανοιγμάτων σε αυτό τον τοίχο. Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ.. έχω σοβαρό πρόβλημα με την υπηρεσία νεωτέρων μνημείων που θέλει να προβεί ο ιδιοκτητής σε διάνοιξη σφραγισμένων ανοιγμάτων που βρίσκονται πολύ κοντα σε όρια με όμορο οικόπεδο..

Έχεις δημοσιεύσει 5 φορές σε  5 διαφορετικές θέσεις το ίδιο ερώτημα, κάτι που απαγορεύεται από τους κανόνες συμμετοχής.  Λαμβάνεις προειδοποιητική ποινή 2 βαθμών για παραβίαση κανόνων.  Oι υπόλοιπες δημοσιεύσεις σου έχουν διαγραφεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.