Μετάβαση στο περιεχόμενο

έγκυρη υπογραφή σε τοπογραφικό


Recommended Posts

Καλή σας μέρα, θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας.

 

Σε οικόπεδο  που ανήκει σε δυο αδέρφια κατα 50% στον καθένα απο γονική παροχή, πρόκειται να βγεί οικ. άδεια στο ένα μέρος του στο κομμάτι που του αναλογεί. Ο ένας ιδιοκτήτης (πελάτης μου) έχει υπογράψει τη δήλωση ιδιοκτητών, όμως η πολεοδομία (και λογικά) μου ζητάει την υπογραφή του συνιδιοκτήτη οτι έχει γνώση των κινήσεων αυτών. Δίνω στον πελάτη μου το τοπογραφικό διάγραμμα να το υπογράχει ο αδερφός του και να μου το φέρει και έτσι έγινε. 

Το πρόβλημα είναι οτι έχω αμφιβολίες για το αν η υπογραφή είναι του συνιδιοκτήτη. Και η ερώτηση μου είναι αν υπάρχουν ευθύνες για εμένα αν οι υποψίες μου βγούν αληθινές. Υπάρχει διάταξη που να αναφέρει οτι η δήλωση του ιδιοκτήτη πρέπει να υπογραφεί μπροστά μου; 

 

Ευχαριστώ, η γνώμη σας θα με βοηθήσει πολυ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αφού έχεις αμφιβολίες και πιθανά να προκύπτουν από υποβόσκουσες διαφορές μεταξύ των συνιδιοκτητών φρόντισε να υπογράψει μπροστά σου και ολογράφως.

Αν οι διαφορές είναι πιο συγκεκριμένες  τότε πάρε και γνήσιο υπογραφής.

 

  • Αφού το τοπογραφικό θα πάει και για Ο.Α. σου υπενθυμίζω ότι τα υπογραφικα δικαιώματα για τα τοπογραφικά με εξάρτηση ΕΓΣΑ τα έχουν μόνο και αποκλειστικά οι Τ.Μ και Π.Μ.
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε έχεις όρεξη πρωί πρωί για τις υπογραφές ; ασχολήσου  σε παρακαλώ πολύ με την ειδικότητα σου και άσε το τι θα υπογράφουμε οι πτυχιούχοι Μηχανικοί . 

- olgamich θα πρέπει να του βάλεις να σου κάνουν γνήσιο της υπογραφής τους και τους δύο από αστυνομία ή ΚΕΠ. Πες τους το ζητάει η πολεοδομία.

 

________________________

 

Συνάδελφε , γίνεσαι ερειστικός και προσβλητικός . Είσαι ελεύθερος να μην απαντήσεις αλλά αν απαντήσεις οφείλεις σεβασμό στο συνομιλητή/συνομιλήτρια. Υποδείξεις του τύπου :

 

 

 Συνάδελφε έχεις όρεξη πρωί πρωί για τις υπογραφές ; ασχολήσου  σε παρακαλώ πολύ με την ειδικότητα σου και άσε το τι θα υπογράφουμε οι πτυχιούχοι Μηχανικοί . 

 

 

είναι καλό να απουσιάζουν από το δημόσιο διάλογο . Δεν σε τιμούν. Κανέναν μας δεν τιμούν .

 

Σε καλώ να διαβάσεις για άλλη μια φορά τους Κανόνες Συμμετοχής και να προσπαθήσεις να τους ακολουθείς .

 

Ευχαριστώ . gvarth .

Edited by gvarth
Μη αρμόζουσα συμπεριφορά
  • Downvote 13
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, η παρατήρηση του Didonis είχε συμβουλευτικό πνεύμα ώστε να μην του δημιουργήσουν του συναδέλφου κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν υπολόγιζε στην υπηρεσία στην οποία θα κατατεθεί το τοπογραφικό καθώς καλώς ή κακώς πλέον ελέγχονται οι υπογραφές. Δεν νομίζω πως είχε σκοπό να θίξει κάποιον ώστε να είσαι τόσο ευέξαπτος...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε έχεις όρεξη πρωί πρωί για τις υπογραφές ; ασχολήσου  σε παρακαλώ πολύ με την ειδικότητα σου και άσε το τι θα υπογράφουμε οι πτυχιούχοι Μηχανικοί . 

....

Πρώτον περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και οι προσβολές στους συνομιλητές να μη υπάρχουν.

 

Δεύτερον περί υπογραφών ήταν το ερώτημα του συναδέλφου. Όπως ορθά φροντίζει τα της υπογραφής των ιδιοκτήτων και προσπάθησα με τα λίγα που μπορεί να ξέρω να του πω.

Έτσι του επεσήμανα όχι υπέδειξα τις αλλαγές που έχουν έρθει στα εξαρτημένα. Μπορεί να μη το γνώριζε για δική του προστασία.

 

Και τέλος η υπενθύμιση δεν αφορούσε τους πτυχιούχους ή ότι άλλο θες αλλά και τους Αρχιτέκτονες που είναι η δική μου ειδικότητα.

 

Και φυσικά θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτη και αντισυναδελφικη η απάντηση σου προς εμένα όταν φροντίζω πάντα μα πάντα έως τώρα να μη υποτιμώ κανένας όποιας ειδικότητα και αν είναι.

(κρίμα)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προς ενημέρωση των συναδέλφων πτυχιούχων μηχανικών με το Α.ρ. Πρ. ΔΤΕ/β/ 28372/377/29-04-2013  έγγραφο του ΥΠΕΚΑ απάντησε ότι το με αρ. πρωτ. 20955/27-7-2010 έγγραφο του ΤΕΕ είναι διοικητικό έγγραφο πληροφοριακού χαρακτήρα στα οποία εκφράζονται οι απόψεις της διοίκησης επί των τεθέντων ζητημάτων και τα οποία στερούνται εκτελεστότητας. Με τα έγγραφα αυτά δεν θεσπίζεται μονομερώς κανόνας δικαίου, δεν αποτελούν δηλ. διοικητικές πράξεις....

 

Από το υπουργείο δεν υπάρχει κανένα έγγραφο στο οποίο να το απαγορεύει, ούτε δικαστική απόφαση. Σε όσες πολεοδομίες είχε δημιουργηθεί πρόβλημα να γνωρίζετε ότι κατά 99% έχει λυθεί εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Οι πτυχιούχου Μηχανικοί υπογράφουν κανονικά εξαρτημένα τοπογραφικά Διαγράμματα για δασαρχεία, έκδοση Α.Δ. και συμβόλαια κλπ,  οποίος υπάλληλος δεν τα δέχεται παρανομεί. 

 

Ποιες αλλαγές προήλθαν και από ποιόν; H Συνάδελφος είναι αρχιτέκτονας ή δε το γράφει κάτω από το προφίλ της, τη ειδικότητα έχει; 

 

Απαράδεκτα και αντισυναδελφικά είναι αυτά που γράφεται εσείς περί των υπογραφών.

 

________________________________________________

 

Edit : 

 

 

Ποιες αλλαγές προήλθαν και από ποιόν; H Συνάδελφος είναι αρχιτέκτονας ή δε το γράφει κάτω από το προφίλ της, τη ειδικότητα έχει; 

 

 

Η συνάδελφος @olga_mich διακρίνω να έχει δηλώσει "Μηχανικός Δομικών Έργων" . Πριν διατυπώσεις αμφιβολίες για την ορθή συμπλήρωση του προφίλ άλλων μελών συνάδελφε @GEORGE KARA , θα ήθελα να σου σημειώσω ότι το δικό σου προφίλ δεν είναι συμπληρωμένο σωστά .

 

Η ειδικότητα "Τεχνική Εταιρεία" δεν υφίσταται . Γράψε με σαφήνεια την ειδικότητά σου και το αν είσαι εκπρόσωπος ή μέτοχος σε τεχνική εταιρεία , δεν αλλάζει κάτι και τελικά  δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους συναδέλφους εδώ μέσα.

 

Ευχαριστώ . gvarth

Edited by gvarth
Ορθή συμπλήρωση προφίλ
  • Downvote 13
Link to comment
Share on other sites

Οποιος συνάδελφος επιθυμεί να συνεχίσει την συζήτηση περί επαγγελματικών δικαιωμάτων και υπογραφών, μπορεί να το κάνει σε ένα από τα πάρα πολλά θέματα που ήδη υπάρχουν στην σωστή κατηγορία. Τα εκτός θέματος μηνύματα στο παρόν νήμα από εδώ και μπρός θα διαγράφονται. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

σωστό θα ήταν όπως λέει και ο didonis επειδή απο κάπου προφανώς σου έχουν δημιουργηθεί αμφιβολίες που μπορεί να δημιουργήσουν ατελείωτες δικαστικές και όχι μονο διαδικασίες, θα σου συνιστούσα να ζητήσεις να υπογράψουν το τοπογραφικό μπροστά σου καθώς επίσης και να σου δώσουν μια Υ.Δ. με γνήσιο υπογραφής που να αναφέρουν ρητά οτι συναινούν κλπ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγορίνα, σου αρέσει δε σου αρέσει έτσι είναι τα πράγματα!!!

Εκαστος στο είδος του....... Πρακτικά ούτε το θεωρητικό υπόβαθρο δεν υπάρχει να για στηρίξει το εν λόγω δικαίωμα υπογραφής!!!!!

 

Έκαστος στο είδος του!!!! επαναλαμβάνω και ο νοών νοείτω!!!

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν έχω καλυφθεί μόνο ως προς το ερώτημα αν έχω εγω ευθύνη για τυχόν παρανομίας του πελάτη μου. Αν δηλαδή υπάρχει κάποιο διάταγμα που να αναφέρει οτι οι υπογραφές πρεπει να μπουν μπροστά μου _ πέραν του ηθικού του πράγματος.

Όσον αφορά το τοπογραφικό εγω απλός συνυπογράφω, ως νεα μηχανικός έχω διάθεση για συνεργασία και δουλεια και οχι για κακής ποιότητας διαλόγους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.