Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιοποίηση Μητρώου ΤΕΕ


ΙΑΣΟΝΑΣ

Recommended Posts

Επιμένω. 400000€ για ψηφιοποίηση αιτήσεων;;; Και τι διαφορά έχει μια ψηφιοποιημένη αίτηση με ΜΗ διασταυρωμένα ψηφιοποιημένα δικαιολογητικά από μια απλή εγγραφή σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο που θα δημιουργηθεί μετά από έλεγχο και διασταύρωση των έντυπων δικαιολογητικών.

 

Σίγουρα κάτι μου διαφεύγει... αλλα τί;;;;

Link to comment
Share on other sites

Να ..."φάει" κανένας άνθρωπος ..."ψωμάκι" από το ΕΣΠΑ και βεβαίως να γίνει και η ...."δουλειά" μας!!!!!

 

 

 

O επιδιωκόμενος στόχος είναι απ' ότι λένε αυτός:

 

"....Τα αποτελέσματα από την Ψηφιοποίηση του Μητρώου αναμένεται να είναι σημαντικά τόσο ως προς τη μείωση του κόστους αποθήκευσης και λειτουργίας και της εξοικονόμησης χρόνου από τους συναλλασσόμενους, όσο και με την απλούστευση και ηλεκτρονικοποίηση εκείνων των διαδικασιών του ΤΕΕ που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτό, όπως:

- η διαχείριση των στοιχείων Μελών του ΤΕΕ,

- οι συνδρομές Μελών και οι βεβαιώσεις εγγραφής στο Μητρώο ΤΕΕ

- η οικονομική ενημερότητα,

- η βεβαίωση για πειθαρχικά παραπτώματα,

- οι πληρωμές,

- το αντίγραφο (και μεταδεδομένα) διπλώματος και η αναλυτική βαθμολογία

- η παροχή στοιχείων Μελών για άλλες διαδικασίες του ΤΕΕ και τρίτων πιστοποιημένων φορέων (πχ ενεργειακοί επιθεωρητές, αμοιβές κ.ο.κ.)....".

 

Και αυτό το έργο, όπως και τα υπόλοιπα, εντάσσεται σε αυτό το "πλαίσιο" http://www.michanikos.gr/topic/26538-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%A4%CE%95%CE%95-%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

 

Κι από ό,τι καταλαβαίνει και ο πιό αδαής, μιλάμε για πάρα πολύ ....."ψωμί" και βεβαίως βεβαίως πολύ δύσκολο συνολικό έργο, για τις εποχές που βιώνουμε!!!!!

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βρε μην είστε αρνητικοί σε όλα.

 

Η ψηφιοποίηση εγγράφων αφ'ενός τα σώζει από καταστροφή και κλοπή αφ'ετέρου μπορεί να εξοικονομήσει παρα-παρα πολύ χώρο , ο οποίος αν δεν είναι και ιδιόκτητος έχει κόστος ενοικίασης και λειτουργίας.

 

Τωρα το ύψος της δαπάνης δεν έχω τα δεδομένα να το κρίνω.

 

edit 

 

και από αυτά που συμπλήρωσε ο Ιάσονας προκύπτει δεν είναι απλή ψηφιοποίηση αλλά δημιουργία βάσης δεδομένων και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Και συμπληρώνω ότι, παρά την "ψηφιοποιημένη βάση δεδομένων" που θα φτιάξουν, απ' ότι λένε, θα κρατήσουν και το υπόλοιπο αρχείο και προτρέπουν όσους συμμετάσχουν στα "σκαναρίσματα" κ.λπ. να ......"βάλουν σωστά τα χαρτιά - έγγραφα στο τέλος, όπως ακριβώς ήταν" για να μην χαθούν!!!!!!

Φέξε μου και ...γλίστρησα!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί μέχρι σήμερα δεν ίσχυαν πολλά από αυτά; πχ διαχείριση στοιχείων μελών, συνδρομές μελών, βεβαιώσεις κτλ; Τι παραπάνω γίνεται τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Ψηφιοποιούν το αρχείο τους.

Δηλαδή, "μεγάλε" θα σκανάρουν π.χ. το πτυχίο σου, θα το κάνουν pdf και θα το βάλουν "on line" για να το ...έχουν (βάλε βλέπουν)....

κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο; Να μας βρουν δουλειά; ή για να χάσουμε 1 μέρα πηγαίνοντας στο ΤΕΕ τα πτυχία; Πολύ κακό για το τίποτα είναι όλα αυτά, ή δουλειά δεν είχε ο διάβολος...

Link to comment
Share on other sites

Να ..."φάει" κανένας άνθρωπος ..."ψωμάκι" από το ΕΣΠΑ και βεβαίως να γίνει και η ...."δουλειά" μας!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η ψηφιοποίηση μου θυμίζει κάτι παλιό αλλά καλό:

Στο μακρυνό 1983 (αν θυμάμαι καλά) αποφάσισε το ΤΣΜΕΔΕ να βάλει μηχανογράφηση (με την ίδια αιτιολογία όπως τώρα για την ψηφιοποίηση).

Το αποτέλεσμα για μερικά χρόνια ήταν να διπλασιαστεί η ταλαιπωρία γιατί ο υπάλληλος αφού έκανε τον έλεγχο μέσω του συστήματος μηχανογράφησης στη συνέχεια έψαχνε να βρεί την παλιά καρτέλα "μη τυχόν και έχει γίνει κανένα λάθος"!!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον να τα φάμε μεταξύ μας. Καλα λένε οι ξένοι ότι οι Έλληνες είναι κακοί διαχειριστές και δεν ξέρουν να επενδύουν τα χρήματα τους. Γι'αυτο παμε για μνημόνιο 4 και η ζωή συνεχίζεται

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.