Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους . ¨Οσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να απαντήσω στο παρακάτω ερώτημα:

ΑΠό την ΤΟΤΕΕ 20701-10 Β εκδοση δείαβασα ότι μπορώ να μη βάλω ηλιακούς συλλέκτες ΖΝΧ αν βάλω

αντλία θερμότητας για το ΖΝΧ με COP>3.3 .  Το έχει κάνει κάποιος; ΙΣχύει όντως ή δεν μπορω να αποφύγω

τους ηλικαούς συλλέκτες;

Δημοσιεύτηκε

ισχύει, αν αιτιολογημένα δεν δυναται η χρήση ηλιακών συλλεκτών, μπορείς να πας σε αντλία θερμότητας

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να αιτιολογηθεί.

Σύμφωνα με το Ν.4122-2013 (ΦΕΚ 42Α - 19.02.2013) άρθρο 6, παρ. 4:

"4. Στα νέα κτίρια ή κτιριακές μονάδες, είναι υποχρεωτική η κάλυψη μέρους των αναγκών σε ΖΝΧ από ηλιοθερμικά συστήματα. Το ελάχιστο ποσοστό του ηλιακού μεριδίου σε ετήσια βάση καθορίζεται σε εξήντα τοις εκατό (60%). ......................... Αδυναμία εφαρμογής του ανωτέρω ποσοστού απαιτεί επαρκή τεχνική τεκμηρίωση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις επικρατούσες συνθήκες.

Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει:
α) για τις εξαιρέσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 4,
β) όταν οι ανάγκες σε ΖΝΧ καλύπτονται από άλλα συστήματα παροχής ενέργειας που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, συστήματα τηλεθέρμανσης σε κλίμακα περιοχής ή οικοδομικού τετραγώνου, καθώς και αντλίες θερμότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 (
που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις οικολογικής σήμανσης, που θεσπίστηκαν με την απόφαση 2007/742/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 9ης Νοεμβρίου 2007, όπως ισχύει).......".

Δημοσιεύτηκε

και εγώ συνάδελφε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αιτιολογηθεί. Κατά περίεργο λόγο όμως όποιον και αν ρώτησα απαντάει όπως ο parth, ότι δηλαδή

πρέπει να υπάρχειλόγος όπως παροδιακός οικισμός κτλ.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.