Μετάβαση στο περιεχόμενο

Emarkostas

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Emarkostas

  1. Καλημέρα. Ο επιβλέπων μηχανικός συντήρησης έχει την ευθύνη της σωστής λειτουργίας και συντήρησης της εγκατάστασης. Επιθεωρεί οργανώνει και προτείνει στον εργοδότη τι χρειάζεται να γίνει. Ο τεχνικός ασφάλειας επιθεωρεί και επιβλέπει τα μέτρα ασφάλειας. Σημαντική διαφορά είναι ότι ο τεχνικός ασφάλειας ορίζεται ξεκάθαρα ως συμβουλος ενώ ο μηχανικός συντήρησης όχι. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη είναι δική του. Και ενώ τα μέτρα ασφάλειας είναι πάνω κάτω ίδια σετις περισσότερες εγκαταστάσεις , η σωστή συντήρηση και λειτουργία δεν είναι. Πχ μία επιχείρηση μπορεί να έχει υγραέριο, φυσικό αέριο, βιολογικό καθαρισμό(ναι ευθύνη για το περιβάλλον), ατμολέβητες κτλ. Είναι ένα θέμα από αυτά που στη χώρα μας δεν λειτουργεί καλά.(και δεν αμοίβεται καλά και με ευθύνη όλων των συναδέλφων που έχουν υπογράψει χωρίς να κάνουν ουσιαστική δουλειά). Προσοχή στο ερώτημα: Πώς αποδεικνύεται ότι γίνεται συντήρηση;;; (αρχεία, εξιδικευμένοι τεχνικοί κτλ...) Έχω σκοπό να πάω στη διεύθυνση ανάπτυξης να ενημερωθώ για το αν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια αλλά το σκεπτικό είναι αυτό. Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  2. Καλή χρονιά. Η αναλογικότητα των εισφορών είναι σωστή. Χρειάζεται όμως κάτω και άνω όριο. Άνω όριο δεν έχει μόνο ο φόρος. Επίσης χρειάζεται σωστό προσδιορισμό καθαρού εισοδήματος δηλ εξόδων. Τι έξοδα μπορεί να περάσει ένας μηχανικός;;; ο χρόνος δεν είναι έξοδο; Τέλος η κυβέρνηαη προφανώς σκέφτεται ψηφοθηρικά. Τα υψηλά εισοδήματα που θίγονται κυρίως είναι ο εχθρός της. Γιατί πολύ απλά είχαν ακόμη όνειρα. Η τελευταία μεσαία τάξη με δικά της λεφτά. Σε κάθε νέο συνάδελφο που 5 χρόνια τώρα ζει από τα λεφτά της σύνταξης του μπαμπά και δεν μπορεί να βρει αξιοπρεπή εργασία στην Ελλάδα ένα του λέω: Έπρεπε να είχε φύγει έξω. Και προφανώς να μην ζητάει να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα. Αν επιμένει να το ζητάει δεν θα φύγει ποτέ η κίση από το Ελλάντα.
  3. Καλημέρα Συνάδελφοι Έχω σχεδιάσει για ένα πελάτη συλλογή , αποθήκευση και διανομή ομβρίων υδάτων σε ένα χωράφι που έχει σε περιοχή μακρία από το δίκτυο. Θα τοποθετηθεί πλαστική δεξαμενή -βυτίο 10 μ3. Θα μπει και μία αντλία πετρελαιοκίνητη, καλό είναι σκεπάσμένη. Οπότε: Βάση από μπετό καθαριότητας Σπέπαστρο (μικρό) για την αντλία.(Ίσως χρειαστέι μία βάση 1χ1 μ από μπετό) Δεξαμενή 10 μ3 ΒΥΤΙΟ Δίκτυο συλλογής ομβρίων από κεκλιμένη επιφάνεια(υπάρχει η κεκλιμένη επιφάνεια) Δίκτυο διανομής νερού σε 3 σημεία μέσα στο χωράφι για πότισμα , πυροπροστασία. Ερώτηση: Χρειάζεται μικρής κλίμακας; οικοδομική άδεια; η/μ μελέτη για το δίκτυο; άδεια χρήσης ομβρίων; Εκεί που έχω καταλήξει μετά από συζητήσεις και ερωτήσεις σε πολεοδομίες (ναι σε π[άνω από 2) είναι : Βγάλε οικ άδεια να είσαι σίγουρος.!!
  4. και εγώ συνάδελφε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αιτιολογηθεί. Κατά περίεργο λόγο όμως όποιον και αν ρώτησα απαντάει όπως ο parth, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχειλόγος όπως παροδιακός οικισμός κτλ.
  5. Καλησπέρα σε όλους . ¨Οσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να απαντήσω στο παρακάτω ερώτημα: ΑΠό την ΤΟΤΕΕ 20701-10 Β εκδοση δείαβασα ότι μπορώ να μη βάλω ηλιακούς συλλέκτες ΖΝΧ αν βάλω αντλία θερμότητας για το ΖΝΧ με COP>3.3 . Το έχει κάνει κάποιος; ΙΣχύει όντως ή δεν μπορω να αποφύγω τους ηλικαούς συλλέκτες;
  6. Χρόνια πολλά, από τη στιγμή που η ΔΕΗ δεν έκανε έργα σου επιστρέφει τα χρήματα. Την εγγυητική την χάνεις.
  7. Σε ότι αφορά το εύκολο κέρδος που φαίνεται ότι έχουν τα πάρκα δεν συγκρίνεται με αρπαχτές και επιπόλαιες ευκαιρίες που κάνουν τα λαμόγια και οι συντεχνίες τους.Όταν κάποιος επενδύει 80000 € και δανείζεται άλλα 140000 € για να πάρει 2000 €/ μήνα πραγματικά χρήματα(οπότε και τα 80000 τα παίρνει πίσω σε 3-4 χρόνια ) και έχει παλέψει με τη γραφειοκρατία κτλ κτλ ας το συγκρίνουμε με το μισθό των ΔΥ που ήταν 2000-3000 € / μήνα με μηδέν ρίσκο και μηδέν δουλειά. Το θέμα των πληρωμών είναι πολύ σοβαρό και να προσθέσω ότι οι τράπεζες θα σταματήσουν να δανείζουν νέα έργα όταν αντιληφθούν τις καθυστερήσεις. Ερώτηση: μπορεί κάποιος που έχει πληρώσει όρους σύνδεσης και έχει βγάλει εγγυητική να τα πάρει πίσω όλα και να σταματήσει; Τα δεδομένα άλλαξαν!!
  8. Είναι απίστευτο ότι άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά παλεύουν να λύσουν προβλήματα γραφειοκρατίας(τα περισσότερα άλυτα) αντί να ανταλλάσουν γνώμες πάνω σε ουσιώδη ζητήματα... Μας έχουν καταντήσει μεταφραστές των νόμων.
  9. Καλησπέρα σύμφωνα με το ΠΔ 100/98 ο συντελεστής απόσβεσης φβ πάρκου είναι 10 %. αλλά στη σελίδα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/6708 γράφει 5 ή 7 % Ποιό είναι σωστό;
  10. Και το βασικό ερώτημα είναι: Ισχύει ιδιωτικό συμφωνητικό ... δηλ πριν την κατασκευή του πάρκου να το προπουλήσεις ώστε να το κατεσκευάσει άλλος και μετά να του το μεταβ΄βάσεις γιατί σημειώνω και εγώ ότι μετά τον νόμο 3851 (οι αιτήσεις που έγιναν με αυτό το νόμο) πρέπει να κατασκευαστούν από το φυσικό ή νομικό π΄ροσωπο που ΕΚΑΝΕ την αίτηση. (μόνο από φ πρόσωπο σε 100% δικιά του ΜΕΠΕ επιτρέπεται αλλά φορολογικά είναι το ίδιο οπότε δεν αξίζουν τα λογιστικά έξοδα) Είμαι κάτοχος΄μίας προσφοράς όρων συνδεσης από τη ΔΕΗ και τρέχω για την τιμή 0.39 έως 1/2/2012. Ως καβάτζα απέναντι στις τράπεζες θέλω να ξέρω αν θα ισχύει το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα κάνω αν δεν βρω χρηματοδότηση(από τις τράπεζες) ώστε να μη χάσω και τα 35 Κ που θα δώσω για την αποδοχή των όρων(20 κ κολώνα και 15 κ εγγυητική) .Πχ θα μπορούσα να βάλω μέτοχο κάποιον με 50 % και να συνάψω μαζί του ιδ συμφωνητικό. Για να δούμε..
  11. Καλησπέρα σε όλους... το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επισημαίνω τα παρακάτω από το αρ φ 1497 6/10/2010 που στην ουσία είναι η σύμβαση με το ΔΕΣΜΗΕ: 1. Άρθρο 6ο: παραγραφος 2: Η ισχύς της παρούσας(σύμβασης) λήγει αυτοδίκαια σε περίπτωση που λήξει η η ισχύς της άδειας παραγωγής ή λειτυργίας, οι οποίες έχουν εκδοθεί στο όνομα του Παραγωγού, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ανάκλησης με π΄ραξη της διοίκησης ή ακύρωσης με δικαστική απόφαση. 2. Άρθρο 7. πολύ σωστά όπως αναφέρθηκε για λόγους ασφάλειας δεν απορροφά και δεν πληρώνει την ενέργεια....ΠΛΗΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ. Μάλλον πρέπει να φωνάξουμε και κανά δικηγόρο! Για σχολιάστε να βγάλουμε άκρη!
  12. Προέγκριση.... Εθνική, Αττικής μου είπαν ότι θέλουν όλα τα δικαιολογητικά σαν να είναι αίτηση σανεισμού κανονικά και το στέλνουν στα κεντρικά. Κύπρου , Πειραιώς μου δίνουν το χαρτί ΄βάλω σε αυτούς την εγγυητική. ϊσως οι 2 πρώτες να ψιλοδεσμεύονται και για τον μελλοντικό δανεισμό. Γράψτε και εσείς τι σας λένε.
  13. Χρόνια πολλά σε όλους. Υπάρχουν δύο σκέλη στο θέμα των ΦΒ. Το τεχνικό σκέλος στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο μηχανικός.Ερωτήσεις: 1.Απόδοση σε βάθος χρόνου 2.Κλιματολογικές Συνθήκες 3.Εγκατάσταση- Επιλογή Υλικών κτλ κτλ Προσωπικά σε όλες τις δουλειές που έχω κάνει(γενικά όχι μόνο στα φβ) τέτοιες ερωτήσεις απαντώ.Δεν με έχει ρωτήσει κάποιος βιομήχανος αποφασισμενος να κάνει κάποια νέα γραμμή παραγωγής αν συμφέρει! Αν ήξερα θα ήμουν και εγώ βιομήχανος!¨) Το επενδυτικό μέρος που αφορά οικονομικές γνώσεις και προβλέψεις Σε αυτό το σκέλος καλούμαστε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις τύπου: Τι θα γίνει αν ... και ίσως....κτλ κτλ Λοιπόν έχω να πω : 1.¨οσο μεγαλύτεο το ρίσκο μεγαλύτερο το κέρδος 2.¨οταν εμπλέκεται δανεισμός τα πράγματα περιπλέκονται Προσωπικά σε όποιον έχει τα λεφτά και κάθονται το προτείνω ανεπιφύλακτα για τον απλό λόγο ότι απόδοση της τάξης των 10-12% ανά έτος απλά δεν υπάρχει σε άλλη επένδυση. Επειδή το 99% των ατόμων που θέλουν να κάνουν εγκατάσταση δεν έχουν ούτε χρήματα για την άιτηση στη ΔΕΗ και δεν ήταν ποτέ επιχειρηματίες ρωτάνε ασυναρτησίες.Εμείς οφείλουμε να μην απαντάμε σε τέτοια άτομα για τον απλό λόγο ότι έχουν πέσει θύματα της διαφήμισης και αν κάνουν τελικά την επένδυση δεν θα κοιμούνται το βράδυ! Επί της ουσίας παραθέτω ότι τα μόνα σημεία που εντόπισα στο ΦΕΚ 1497 6 Σεπ 2010είναι: Άρθρο Έκτο Διάρκεια Σύμβασης 1.......η διάρκεια της σύμβασης είναι 20 έτη από την ημερομ έκδοσης της άδειας λειτουργίας 2....Η ισχύς της σύμβασης λήγει αυτοδίκαια αν λήξει η άδεια λειτουργίας καθώς και σε περίπτωση ανάκλησης με πράξη της Διοίκησης ή ακύρωσης με δικαστική απόφαση....!!!!! Άρθρο Έβδομο .......Για λόγους Ασφαλείας του Δικτύου δεν είναι το ΔΕΣΜΗΕ υποχρεωμένο να αγοράσει το ρεύμα. Σε ότι αφορά την τιμή δεν εντόπισα κάτι περίεργο. Σημειώνω όμως ότι δεν σπούδασα Νομική και σίγουρα χρειάζομαι την γνώμη ενός Δικηγόρου. Ευχαριστώ για την ανάγνωση και παρακαλώ για τον σχολιασμό σας.
  14. ZaXoYs συμφωνώ με όσα γράφεις και ευχαριστώ για τη διόρθωση. Δεν έχω γνωρίσει ακόμη Μηχανικό Περιβάλλοντος για να έχω άποψη αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο κοντά στην παραγωγή από τους υπόλοιπους. Επειδή έχω συνεργαστεί με αρκετές βιομηχανίες σε θέματα παραγωγής , σχεδόν σε όλες ο περιβαλλοντολόγος μου ζήτησε τεχνική έκθεση για το πώς παράγονται οι ρύποι και για το τι είδους είναι...και ήταν πάντα άσχετος με μηχανήματα.. Ελπίζω οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος να έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
  15. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα: 1. Με ποιο τρόπο υπολογίζονται οι διαστάσεις του σηπτικού και απορροφητικού βόθρου που απαιτούνται για μία πτηνοτροφική μονάδα. 2. Πως υπολογίζεται το εμβαδό της κοπροσορούκαι αν χρειάζεται στέγαστρο. Ευχαριστώ
  16. Καλησπέρα, ενδιαφέρουσα η συζήτηση και θα ήθελα να προσθέσω τις εμπειρίες μου. Δεν έχω διαβάσει ακόμη περιβ μελέτη που να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Συμφωνώ ότι είναι μια σοβαρή δουλειά με απαιτητικές γνώσεις αλλά εκτός από γνώσεις γεολογίας, ατμοσφαιρικής διάχυσης κτλ χρειάζεται και γνώση της παραγωγικής διαδιασίας δηλαδή της ΠΗΓΗΣ ρύπων. Οπότε σε λατομεία οι μεταλλειολόγοι, σε εργοστάσια οι μηχανολόγοι , σε δρόμους οι πολιτικοί μηχανικοί κτλ. Και σε ότι αφορά τα όρια και τις επιπτώσεις οι περιβανολλόγοι.Εκτός αν νομίζουν οι περιβαντολόγοι ότι τα γνωρίζουν όλα. Και φυσικά είναι αστείο κάποιος πολ μηχανικός να υπογράφει περιβ μελέτη για μια χημική βιομηχανία.... Τον θεσμό τον γελοιοποίησε η κατηγορία 27 και η πεποίθηση όλων μας ότι όλα τα κάνουμε..
  17. Η διαχείριση στερεών υποπροιόντων είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην Ευρώπη αλλά ελάχιστα στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά την νομοθεσία κοίτα τον νόμο 1774. Σε ότι αφορά την ουσία κοίτα στο site της Haarslev, μιας εταιρείας που ασχολέιται μόνο με αυτό το αντικείμενο. Τα ελάχιστα σφαγεία που κάνουν αδρανιοποίηση στην Ελλάδα είναι της ΠΙΝΔΟΥ, του Νιτσιάκου, της Άρτας και του ΜΙμίκου(αλλά όχι ακόμη ολοκληρωμένη διαχείριση). Αυτά για πτηνοσφαγεία. Σε σφαγεία μεγάλων ζώων είμαι σίγουρος για τη ΣΒΕΚΗ στα Ιωάννινα. Με την ευκαιρία θέλω να καταθέσω ότι μια μονάδα αδρανοποίησης είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα για αυτό και τα μικρά σφαγεία δεν έχουν.Οπότε καλό είναι να στηρίζουμε αυτούς που σέβονται το περιβάλλον γιατί διαφορετικά , και λόγω έλλειψης κτηνιάτρων που να γνωρίζουν το θέμα (οι δημόσιοι κτηνίατροι αδειοδοτούν τα σφαγεία) δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.
  18. Καλησπέρα, σε ότι αφορά την βιβλιογραφία για τυποποίηση κρέατος μόνο σε σχολές γεωπονικής η κτηνιατρικής μπορείς να βρεις κάτι. Γενικά δεν υπάρχει βιβλιογραφία. Στα Αγγλικά υπάρχουν πολλά αρχεία pdf με search στο google. Επειδή όμως σημασία έχει τι θέλει η κτηνιατρική σε κάθε νομαρχία ή περιφέρεια πλέον πρέπει να ρωτήσεις εκεί και θα σου πουν τους νόμους οι οποίοι για αυτούς είναι Ευαγγέλιο. Μπορέι να έχει επίσης κάτι ο ΕΦΕΤ. Σε ότι αφορά τα υποπροιόντα ο νόμος 1774 είναι αρκετά κατατοπιστικός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.