Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικές διατομές ψυχρής έλασης


 

Recommended Posts

Καλησπέρα.... Μήπως γνωρίζει κανείς πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να υπολογίσεις τα χαρακτηριστικά μιάς διατομής ψυχρής ελάσεως? Κάνω την πτυχιακή μου και έχω χρησιμοποιήσει από τις διατομές της ΚΟΝΤΙ τα διπλά C όμως πρέπει να βρώ τα χαρακτηριστικά της μονής διατομής.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα με τα οποία μπορείς να υπολογίσεις τα χαρακτηριστικά. Στους ακαδημαϊκούς κύκλους κυκλοφορεί το SAP2000 πάρα πολύ.  Μπορείς ς απο την βιβλιοθήκη να επιλέξεις μια διατομή τύπου C και να δώσεις τα χαρακτηριστικά της διατομής σου. Εναλλακτικά μπορείς από το general section designer του SAP να σχεδιάσεις ότι διατομή θέλεις σαν να είχες κάποιο CAD σύστημα. Παρομοίως και στα περισσότερα λογισμικά. Στο Scia Engineer μπορείς να σχεδιάσεις την διατομή σου στο AutoCad και να την κάνεις απευθείας εισαγωγή. Στην συνέχεια μπορεί να σου υπολογίσει αυτόματα τα χαρακτηριστικά που θες. Βεβαιώσου όμως ότι το λογισμικό που δουλεύεις διαστασιολογεί διατομές ψυχρής έλασης. Τέλος, αν και μάλλον δεν σε απασχολεί εχω μια υποψία ότι η KONTI έχει κλείσει. Οπότε για εκπαιδευτικούς λόγους βάλε ότι θες.

Edited by SemiRigid
Link to comment
Share on other sites

Αν χρησιμοποιησεις τις διατομες του εμποριου, ολες οι εταιρειες παρεχουν λιστα με ολα τα χαρακτηριστικα των διατομων αυτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.