Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίπτωση καμμένων ασφαλειών


Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ενός διαμερίσματος που νοικιάζω σε κάποιον και θα ήθελα να μου πείτε μερικά πράγματα από την εμπειρία σας.

 

Εδώ και 3 μήνες, 2 φορές συνέβη και κάηκε μια από τις ασφάλειες του ταμπλό του διαμερίσματος. Την 1η φορά οι ενοικιαστές είχαν ανάψει πολλές συσκευές και από υπερφόρτωση κάηκε κάτι στο ρολοϊ από κάτω, κάλεσαν την ΔΕΗ και το διόρθωσε. Όταν ήρθε το ρεύμα στο σπίτι διαπίστωσαν οτι δεν άναβε το σαλόνι και η κουζίνα, και μάλιστα δεν είχε πέσει καμία ασφάλεια στο ταμπλό. Ο ηλεκτρολόγος που καλέσαμε διαπίστωσε οτι ήταν καμένη μια ασφάλεια και την άλλαξε, μετά άρχισε να δοκιμάζει στις πρίζες όλες τις συσκευές που υπήρχαν και διαπίστωσε οτι ένα μιξεράκι στην κουζίνα είχε πρόβλημα και έριχνε την ασφάλεια.

Την 2η φορά, οι άνθρωποι επέστρεψαν από το σπίτι το βράδυ και διαπίστωσαν οτι πάλι δεν υπήρχε ρεύμα στο σαλόνι και την κουζίνα. Ο ηλεκτρολόγος ήρθε αντικατέστησε πάλι την ίδια ασφάλεια που είχε καεί και είπε οτι κάηκε από το κλιματιστικό το οποίο ήταν ένα παλαιό 12αρι και κανονικά έπρεπε να μπεί με ξεχωριστή ασφάλεια στο ταμπλό γιατί αυτή που υπήρχε δεν άντεχε (ήταν 10άρα).

Το θέμα που υπάρχει τώρα είναι οτι η ασφάλεια πρώτον δεν έπεσε την ώρα που λειτουργούσε το κλιματιστικό αλλά σε μια άσχετη ώρα, και δεν έπεσε καν ο διακόπτης αλλά απλά ήτανε καμένη. Ο ενοικιαστής υποστηρίζει οτι υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάστασή μας γιατί κανονικά έπρεπε να πέσει η ασφάλεια και να τους προειδοποιήσει και οτι δεν φταίνε οι συσκευές του.... και επίσης εκείνο το μιξεράκι που είπε ο ηλεκτρολόγος οτι προκάλεσε το πρόβλημα, αυτοί το βάζουν κανονικά και λειτουργεί χωρίς να προκαλεί κάτι.

 

Εν κατακλείδι αυτό που θέλω να μάθω είναι αν φαίνεται λογικό να καίγεται μια ασφάλεια εξαιτίας της υψηλής ισχύος μιας συσκευής αλλά όχι την ώρα που λειτουργεί η συσκευή αλλά σε μια άσχετη ώρα.

 

Τώρα είπαμε στο ηλεκτρολόγο να αντικαταστήσει όλες τις παλιές ασφάλειες του ταμπλό και να μπεί ένα καλύτερο ρελέ.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

Μια μεγκομετρηση ανά κύκλωμα  θα σου λύση κάποιες απορίες, οπωςκ μια μέτρηση συνέχειας αγωγων

 

αλλά τι πάει να πει άλλαξε ασφάλεια? Είναι τήξεως όλες? Οπτικό έλεγχο μέσα στο ταμπλό όπως  λες έκανε?  σύσφιξη καλωδίων έκανε ? κ γιατί καλύτερος ΔΔΕ( ρελιε) τον μέτρησες το παλιό?  

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Δεν ήμουν εκεί για να δώ τι έκανε. Ο ηλεκτρολόγος είπε οτι οι ασφάλειες ήταν παλιές και μας ρώτησε αν θέλουμε να τις αλλάξουμε, του είπαμε ΟΚ, οι ασφάλειες ήταν όλες αυτόματες εκτός από μια κεντρική που ήταν τηκόμενη 30Α. Το παλαιό ρελέ είπε οτι είχε κολλήσει και θα βάλει ένα καινούργιο πόυ ήταν καλύτερο, η εγκατάσταση είναι του 89-90.

Link to comment
Share on other sites

Ο ηλεκτρολόγος έχει άδεια για αυτή την δουλειά ή έχει αυτοβαπτιστεί ηλεκτρολόγος;

Αν έχει άδεια ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, ζήτησέ του να σου κάνει μια ΥΔΕ για την εγκατάσταση (150~250€ κοστίζει αλλά θα τα βγάλει τα λεφτά της), διαφορετικά ψάξε για άλλον.

 

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες να έβαλαν άλλες συσκευές και να μην στο έχουν πει, π.χ. φορητό κλιματιστικό,ηλεκτρική μηχανή του γκαζόν (αν είναι ισόγειο με κήπο), κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες ότι κάηκε ασφάλεια, τι εννοείς δηλαδή; Ότι κάηκε μικροαυτόματος;

 

Εννοώ τις ασφάλειες του κάθε χώρου που είναι στο ταμπλό και μπορούμε να τις κλείσουμε/ανοίξουμε με το χέρι ανεβάζοντας/κατεβάζοντας τον μοχλό. Μια τέτοια ήταν που κάηκε και τις 2 φορές.

 

 

Ο ηλεκτρολόγος έχει άδεια για αυτή την δουλειά ή έχει αυτοβαπτιστεί ηλεκτρολόγος;

Αν έχει άδεια ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, ζήτησέ του να σου κάνει μια ΥΔΕ για την εγκατάσταση

 

Έχει άδεια ο ηλεκτρολόγος, μας είχε βγάλει και την ΥΔΕ το 2011 για να αλλάξουμε το όνομα στο ρολοϊ της ΔΕΗ.

Edited by miltos
Διαγραφή τμήματος παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις είναι μικροαυτόματος. Αυτοί δεν "καίγονται" έτσι εύκολα, πόσο μάλλον όταν μου λες πως ως αιτία σου περιέγραψε ένα 12αρι κλιματιστικό. Δε ξέρω, κάτι μου βρωμάει. Όταν σου ετοίμασε την ΥΔΕ το 2011 ο ηλεκτρολόγος σου, ήρθε με το πιστοποιημένο όργανο και έκανε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις; 

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι είδους όργανο ήταν αλλά από οτι θυμάμαι μετρούσε με κάτι. Η ασφάλεια μάλιστα δεν καιγόταν την ώρα της λειτουργίας του μηχανήματος αλλά σε άσχετη ώρα. Θα δείξει, ελπίζω να μην ξαναγίνει άλλη βλάβη γιατί θα ψάχνουμε πάλι αν φταίει η εγκατάσταση ή οι συσκευές του ενοικιαστή.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι ζητάς πολλά αλλά μήπως μπορείς να επαληθεύσεις το κατά πόσο ο ηλεκτρολόγος έχει άδεια;

Έχει κόψει ΑΠΥ;

Αν ναι, είναι τρυπημένο το φύλο και φαίνονται τα στοιχεία του (έστω το ονοματεπώνυμο) σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.