Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Για εκπτωση σαν κυρια και μοναδικη δεν ειναι ατοπο. Προσεξε, πρεπει να γινουν και οι δυο ελεγχοι.

1ος ελεγχος: Η κατοικια πληροι τις στεγαστικες αναγκες? Οχι, γιατι εφοσον ειναι εξολοκληρου αυθαιρετη, οσο και μεγαλη να ειναι δεν πειραζει.Συμφωνα με τα φορολογικα στοιχεια νομιμα τετραγωνικα 0.

2ος ελεγχος: Υπαρχει οικοπεδο ή μεριδιο σε οικοπεδο σε δημοτικο διαμερισμα ανω των 3000 κατοικων που να δινει τετραγωνικα που εξασφαλιζουν στεγαστικες αναγκες (εν προκειμενω 70+30=100τετραγωνικα)? Οχι?

 

Συγχαρητηρια, εχετε εκπτωση 60% μονο στα 70 τετραγωνικα ακριβως οσα παιδια και να εχετε!

 

Προσοχη, ο 2ος ελεγχος πρεπει να γινει και για το ιδιο οικοπεδο που υπαρχει η αυθαιρετη κατασκευη εφοσον ανοικει σε δημ. διαμ/μα ανω των 3000κατοικων. Επισης αν υπαρχουν 2 ή περισσοτερα οικοπεδα ή μεριδια σε δημ. διαμ/μα ανω των 3000κατοικων

τα τετραγωνικα στεγαστικων αναγκων αθροιζονται.

 

Ολα τα παραπανω ισχυουν για το κυρια και μοναδικη κατοικια. Στην περιπτωση μας, για την περαιτερω εκπτωση για μονογονεικη πρεπει να δουμε και εισοδημα αλλα και να λαβουμε υποψη οτι για την κυρια οι στεγαστικες αναγκες ειναι 70+15=85τετραγωνικα (βεβαια εφοσον μιλαμε για εξολοκληρου αυθαιρετο παλι 0<85, οκ).

Edited by psilos2010
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την οποία προς το παρόν τη γράφουμε στα παλιότερα των υποδημάτων μας και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι βλεπουμε την εγκυκλιο να βαζει περιορισμους περα απο το νομο πραγμα που δε στεκει.

 

Θελω επισης να σημειωσω στο προηγουμενο μηνυμα μου οτι για την εκπτωση της μονογονεικης δεν κανουμε συγκριση με τα τετραγωνικα της στεγαστικης αναγκης, αλλα συμφωνα παντα με την εγκυκλιο η εκπτωση παει μονο στα 75+15=85 τετραγωνικα της εξολοκληρου αυθαιρετης της περιπτωσης μας.

Edited by psilos2010
Link to comment
Share on other sites

Όχι μόνο αυτό! Νομοθετεί διαφορετικά από τον εν λόγω νόμο!!! Ενώ η "δουλειά" της είναι απλώς να επεξηγεί τον ισχύοντα νόμο και τίποτα περισσότερο!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα! Το ιδιο βιολι με τον 4014 συνεχιζεται και με τον 4178. Οποτε ας κανουμε οτι μας βολευει γιατι το θεμα με τα αυθαιρετα ειναι αρπα κολλα! Ε και πως να μην ειναι αφου ο οικοδομικος κανονισμος εχει κανει χρονια να παγιωθει. Αλλα τοσα και περισσοτερα απαιτουνται να καλυφθουν ολες οι περιπτωσεις αυθαιρετων. Σημασια ειναι να καταλαβουν οι πελατες αυτα που μας εχουν βαλει να κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα καλυτερα. Δυστυχως η αναγκη μας εχει βαλει να ασχολουμαστε με ενα αντικειμενο εντελως ασχετο με αυτα που διδαχτηκαμε τοσα χρονια, να γινουμε διεκπεραιωτες φακελων και μαλιστα για αμοιβες ξεφτιλα λογω ανταγωνισμου. Η απολυτη ταπεινωση για οποιονδηποτε επιστημονα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα. 

 

     Διώροφη κατοικία μέ ΟΑ 95 τ.μ. έχει αυθαίρετα μετατρέψει χώρο σταθμευσης 38.00τ.μ. σέ κατοικία, όπως επίσης καί έγινε κατοικήσιμο τό υπόγειο άλλα 40τ.μ. Σύνολο μέτρων νόμιμων καί μή 173,00 τ.μ. Η κατοικία όμως είναι κύρια καί μοναδική . Ερώτημα . Τί κάνω , βάζω τό κύρια καί μοναδική   ή  θά πρέπει νά κάνω αλχημείες μέ τά 70 τ.μ. . Επίσης τί εννοει η εγκύκλιος μέ τό....

 

Γιά τήν κύρια καί μοναδική κατοικία επιφανείας μεγαλύτερης τών 70 τ.μ. η μείωση τού ενιαίου ειδικού προστίμου εφαρμόζεται μόνο στήν επιφάνεια τών 70 τ.μ. σέ ένα φύλλο καταγραφής καί η επί πλέον επιφάνεια σέ άλλο φύλλο καταγραφής, υπολογιζομένου τού ενιαίου ειδικού προστίμου χωρίς τήν ανωτέρω μείωση 

  

Εγώ καταλαβαίνω ότι η εγκύκλιος αναφέρεται σέ αμιγώς παράνομο κτίσμα. Πώς  είναι δυνατόν νά μοιράσω σέ διαφορετικά ΦΚ τά μέτρα μιάς κατοικίας μέ ΟΑ πού έχει νόμιμα καί αυθαίρετα μέτρα.

                Ευχαριστώ σ όποιον ασχοληθεί καί μ απαντήσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.