Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή από το ΙΚΑ νέου Μηχανικού μέλους του ΤΣΜΕΔΕ.


broadband

Recommended Posts

Γειας σας συνάδελφοι,είμαι νέο μέλος του τεε άρα και του Τσμέδε και εργάζομαι ως μισωτός μηχανικός.Πριν το τσμέδε ήμουν ασφαλισμέμος στο ικα και θέλω ναξέρει κάποιος να μου πει άν πρέπει να πάω στο ικα να ξεγραφτώ??Πρέπει να πάω μόνος μου ή το γίνεται αυτόματα απο το τσμέδε??

Link to comment
Share on other sites

Ναι,,ειμαι ασφαλισμένος στο ικα,,και βασικα αν πρεπει να ξεγραφτω απο το ικα θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω αλλά και γρήγορα για να αποφύγω να πληρώσω 1μήνα εισφορές και στα δύο ταμεία...αλλά πρέπει να πάω στο ικα να τουσ πω να με διαγραψουν????

Link to comment
Share on other sites

Από την ημέρα που πέρασες τις εξετάσεις στο τεε είσαι ήδη ασφαλισμένος στο τσμεδε, οπότε τώρα μάλλον είσαι διπλοασφαλισμένος. Θα πρέπει να συνενοννηθείς με τον λογιστή της εταιρίας γιατί είσαι σαν μισθωτός υπάρχει πιθανότητα να μην χρειάζεται να διαγραφείς. Συνήθως στους μισθωτούς καλύπτεται ο κλάδος υγείας από το ένα ταμείο και ο κλάδος σύνταξης από το άλλο. Πάντως συναδελφος που είναι ελευθερος επαγγελματίας και τον ασφάλισαν και στο ικα στην εταιρία που δουλεύει έχει να πληρώσει ενα πρόστιμο γύρω στα 1500 ευρώ στο τσμεδε και το χειρότερο είναι το μπέρδεμα που έχει γίνει και κάνεις δεν μπορεί να του δώσει απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

είναι πιο απλό

Πήγαινε στοην ιστοσελίδα του ΤΕΕ http://www.tee.gr στην αριστερή κάθετη ομάδα επιλογών διάλεξε "νέοι μηχανικοί"

μετά "Είσαι μισθωτός Μηχανικός του Ιδιωτικού Τομέα; Σε ενδιαφέρει..."

μετά "ΟΔΗΓΟΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ” πήγαινε στη σελιδα 13 και θα απαντηθούν όλα.

Διάβασε και τις υπόλοιπες σελίδες είναι πολύ χρήσιμες.

Στο ΙΚΑ ο μισθωτός Μηχανικός ασφαλίζεται μονο στον κλάδο "παροχή σε χρήμα".

Σε περίπτωση ασθένειας, ατυχήματος, εγκυμοσύνης όπως όλοι οι σφαλισμένοι στο ΙΚΑ σου παρέχει το ΙΚΑ την αμοιβή που χάνεις γιατί ο εργοδότης δεν σε πληρώνει για τις μη δεδουλευμένες ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αν δουλέψεις ως ελεύθερος επαγγελματιας, πρέπει χωρις συζήτηση να πας στο ικα και να ζητήσεις μια βεβαίωση διαγραφής από το ικα, την οποία θα προσκομίσεις στο τσμεδε προκειμένου να εχεις το δικαίωμα να βγάλεις και βιβλιάριο ασθενείας. Το ξέρω από δική μου εμπειρία.

Αν δουλέψεις ως μισθωτος, τα πράγματα ίσως είναι πιο ευκολα μιας και μάλλον ισχύει κάτι παρόμοιο με αυτό που περιγράφει ο συνάδελφος dion32.

Στην περίπτωση αυτή το καλύτερο ειναι να ρωτήσεις το λογιστή της εταιρίας σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Συγκεκριμένα πριν περάσω τις εξετάσεις του τεε, ενώ είχα ήδη το πτυχίο, άρχισα να δουλεύω ως υπάλληλος μηχανικός σε βιομηχανική εταιρία τον Νοέμβριο του 2003. Για 4 μήνες με ασφάλισαν στο ικα και μετά βγήκαν τα αποτελεσματα των εξετάσεων, οπότε έπρεπε να επιστρέψει το ικα τα λεφτά που πλήρωσε η εταιρία, ώστε η εταιρία να τα δώσει στο τσμεδε (για τους μήνες Νοε 2003 - Φεβ 2004). Αντ' αυτού, το ΤΣΜΕΔΕ μου ζήτησε τα λεφτά και είπαν πως όταν θα επιστρέφονταν τα λεφτά στην ετιαρία, θα τα έπαιρνα εγώ πίσω. Οπότε τα πλήρωσα από την τσέπη μου και ακόμα δεν έχω πάρει τίποτα!!! Το γραφείο προσωπικού ισχυρίζεται οτι έχουν κάνει αίτηση στο ικα αλλά 'αυτά τα πράγματα αργουν'.. Τι μπορώ να κάνω, ώστε να μην τους χαρίσω 600+ ευρώ (έστω και μετά από 4-5 χρόνια) ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.