Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς θα βρω τι τοπογραφικό όργανο μου ταιριάζει;


Recommended Posts

Συνάδερφοι καλημέρα.

Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι θέλουμε μια ποιο ολοκληρωμένη άποψη για κάθε τοπογραφικό όργανο που υπάρχει στην αγορά. Τα διαφημιστικά που δίνουν οι αντιπροσωπείες δεν εξυπηρετούν το σκοπό αυτό, καθώς το μόνο που μπορεί να δει κάποιος είναι αν είναι όμορφο το όργανο εξωτερικά. Αυτό όμως είναι αδιάφορο σε όσους ξοδεύουν λεφτά για την προμήθειά του.

Γιατί λοιπόν να μην ανεβάζουμε το manual κάθε οργάνου που έχει ο καθένας. (Εάν φυσικά δεν υπάρχει κάποιας μορφής νομικός περιορισμός) Με τον τρόπο αυτό μπορεί ο καθένας να ελέγξει τις λειτουργίες κάθε οργάνου και να συγκρίνει τι πραγματικά του ταιριάζει χωρίς να στηρίζει την επιλογή του σε μια απλή γνώμη. Η πρόταση αυτή, πάνω απ όλα, πιστεύω εξυπηρετεί την οικονομία όλων. Ακόμα είναι μια πρόταση που έχει σαν σκοπό την ενημέρωση και δεν αφήνει περιθώρια δράσης στο ανταγωνιστικό αίσθημα του καθενός.

Παρακαλώ όσοι διαβάσουν αυτό να παραθέσουν τις απόψεις τους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα εγχειρίδια χρήσης (manual) διαβάστε ΕΔΩ.

Καλύτερα να δώσετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο της εταιρείας που κατασκευάζει τον τοπογραφικό εξοπλισμό και διαθέτει προς ανάγνωση στο ευρύ κοινό τα εγχειρίδια χρήσης των προϊόντων της.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Για τα εγχειρίδια δεν ξέρω να σου πω αν επιτρέπεται να ανέβουν εδώ.

Αλλά εάν κάνεις μία αναζήτηση στις συζητήσεις πιστεύω θα βρείς αρκετές γνώμες συναδέλφων για όργανα.

Παρόλαυτα όταν έρχεται η στιγμή να αγοράσεις όργανο, άποψή μου είναι ότι πρέπει να μιλήσεις με όλους σχεδόν τους εμπόρους οργάνων για να μάθεις τι παίζει.

 

Από εκεί κ πέρα, φτιαχνεις μία λίστα με τις επιλογές σου και ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες για τα όργανα που έχεις επιλέξει.

Το νούμερο ένα κριτήριο επιλογής είναι το χρηματικό ποσό που διαθέτεις.

 

Επίσης οταν ζητήσεις μία προσφορά, μαζί με την τιμή σου στέλνουν και όλα τα χαρακτηριστικά του οργάνου. Αυτός δεν είναι ένας τρόπος για να προσδιορίσεις τί ακριβώς σου ταιριάζει? Εκτός και άν σου στέλνουν μόνο φώτο..

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η ιδέα σου. Εγω εχω καταλήξει στον εμπειρικό κανόνα ''οτι πληρωνεις παιρνεις''. Και ακομα οτι οι επωνυμες-ακριβες μαρκες ναι εχουν το κατι παραπανω που σου δινει πλεονεκτημα. Και κατι τελευταιο...καλυτερα να ''σφυξεις το ζωναρι'' και να ξοδευτεις παιρνοντας το ακριβο εργαλειο παρα να πας σε κινες κλπ και να βλαστημησεις.- με καλο εξοπλισμο και εσυ δουλευεις καλυτερα και το απολαμβανεις πιο πολυ και κουραζεσαι λιγοτερο.

Link to comment
Share on other sites

φίλε Lalis,

αν ξαναξεκίναγα γραφείο τοπ. μελετών σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα:

 

1. γεωδαιτικό σταθμό με καλό φακό, καινούριο ή μεταχ/νο 5" ή και 10" ακόμα, ως 3 χιλιάρικα με laser (αλλα όχι ντε και καλά) ντόπιο service υποχρεωτικό. Υπόψη πως τα όργανα πλέον δεν τα παίρνεις για όλη σου τη ζωή, 5-6 χρόνια και στην άκρη, βοηθητικό. Οι εξελίξεις τρέχουν.

 

2. GPS μονόσυχνο μέχρι 5 χιλιάρικα για εξαρτήσεις (και για αποτύπωση στο καθαρό). Οι εξελίξεις επίσης τρέχουν.

 

Αν σκόπευα δε και σε καμμιά οδοποιία μπορεί να προτιμούσα και 2συχνο RTK. Τα λεφτά του τα βγάζει...

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από μπροσούρες και εγχειρίδια δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την live δοκιμή. Χρειάζεται λοιπόν βόλτα από τις αντιπροσωπείες και έρευνα αγοράς. Αν δεν πιάσεις και δε δεις μην παίρνεις τίποτα.

 

Και αυτό το κρατάμε όλοι μας σαν γενικότερο κανόνα στην ζωή ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Με τον τίτλο που έβαλες Lalis με σκανδαλίζεις να σου προτείνω κανένα σαξόφωνο ή κανένα κλαρίνο ...

 

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον thomas....

Εγω πηρα σβαρνα ολες τις αντιπροσωπιες της αθηνας....

Εμπαινα μεσα επιανα τον υπαλληλο και του ελεγα για τι δουλειες θελω το οργανο και στο τελος αφου μου εδειχνε το οργανο που προτεινε, μετα μου εκανε και την προσφορα του.....

Οι καλες εταιριες θα σου δειξουν τα παντα πανω στο οργανο....εγω ειχα κατσει 1 ωρα και το δουλευαμε οταν πηγα για προσφορα, και οταν κατεληξα σε πιο θελω παλι εγινε ενα μικρο σεμιναριο πανω στις λειτουργιες του οργανου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Κάθε άποψη είναι δεκτή. Όσο για τον τίτλο εδώ είναι Ελλάδα. Αν δεν σκανδαλίσεις απάντηση δεν παίρνεις. Δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.