Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαινιση κατοικίας 1930


scale685

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα! είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τα φώτα σας μιας και δεν έχω ξαναασχοληθεί με κάτι παρόμοιο.

Σε 2όροφο κτίριο κατασκευής 1920-1930 θέλουμε να κάνουμε κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις στην ισόγεια κατοικία, επιφάνειας~30 τ.μ.

 

Ανάμεσα στους ορόφους υπάρχει ξύλινο μεσοπάτωμα με εμφανή τα δοκάρια στο κάτω μέρος/οροφή ισογείου.

Ψάχνω να βρω κάποιο ελαφρύ υλικο για ψευδοροφή που να αναρτηθεί στα υφιστάμενα ξύλινα δοκάρια και ενδιάμεσα να μπει κάποιοηχομονωτικό υλικό.

Δεν σκέφτομαι να πάω σε γυψοσανίδα με μεταλλικό σκελετό κλπ γιατί φοβάμαι ότι θα είναι βαριά κατασκευή για να αναρτηθεί από

το παλιό αυτό ξύλινο πάτωμα..

το μεγάλο πρόβλημα θα είναι στο λουτρό που θα δημιουργήσουμε, το οποίο δεν έχει & παράθυρο..  σκεφτόμουν μόνο σε αυτό το χώρο να μπει ανθυγρή γυψοσανίδα στην οροφή, εφόσον πρόκειται μόνο για ~ 5 τ.μ., αλλά και περιμετρικά το χώρισμα του λουτρού να γίνει επίσης με ανθυγρή και ένα υγρομονωτικό επαλειφόμενο..

τι λετε?

 

ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

 

Link to comment
Share on other sites

το βασικο ερωτημα πριν κανεις τιποτα ειναι αν το ξυλινο πατωμα πανω σε ξυλια δοκαρια αντεχει ακομα και ειναι σε καλη κατασταση.....

 

 

επειδη σε εξοχικα καναμε καποιες περιπτωσεις το πατωμα με ξυλινα δοκαρια και ανω ραμποτε πατωμα και απο κατω ξυλινη επενδυση αμεσως στα δοκαρια καρφωμα (ηταν αλφαδιασμεα τα δοκαρια)

 

στα λουτρα θα πρεπει να κανεις στεγανολεκανη  γιατι θα εχεις και το σιφωνι δαπεδου και να προσεχεις την ενωση του περιμετρικου τοιχου με το δαπεδο

Link to comment
Share on other sites

...

Δεν σκέφτομαι να πάω σε γυψοσανίδα με μεταλλικό σκελετό κλπ γιατί φοβάμαι ότι θα είναι βαριά κατασκευή για να αναρτηθεί από

το παλιό αυτό ξύλινο πάτωμα...

Αν ανησυχείς ότι το συγκεκριμένο μεσοπάτωμα δεν θα αντέχει μια απλή κατασκευή γυψοσανιδας, θα πρέπει πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο να βρεις τρόπο να εξυγιάνεις ή ενισχύσεις ή ανακαινίσεις το ίδιο το παλιό ξύλινο μεσοπάτωμα όπως λες.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ!

μπορεί να είμαι λίγο υπερβολική που ανησυχώ για το μεσοπάτωμα.. απλά είναι τόσο παλιό το σπίτι που προβληματίζομαι με όλα..

δεν έχω ακόμα πρόσβαση σε όλο τον όροφο για να το μελετήσω καλά, αλλά θα το δω αυτή τη βδομάδα κ θα τους κάνω μια συζήτηση περι ενίσχυσης..

 

στο λουτρό ναι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στεγανολεκάνη, αναθεώρησα τις σκέψεις μου κ περιμετρικά δε θα βάλω ανθυγρη.. θα βάλουμε τσιμεντοσανίδα ή τουβλα κανονικα..  μόνο στην οροφή  θα βάλουμε ανθυγρη αν κ έχω πολλούς ενδιασμούς για το αν αντέχει υγρασία και υδρατμούς

Link to comment
Share on other sites

Περίεργο που είναι ξύλινα δοκάρια, στην επαρχία βρίσκεται το σπίτι?. Στο δικό μου που ο ισόγειος όροφος είναι ακόμη παλαιότερος δεν υπάρχουν τέτοια δοκάρια, μόνο ξύλινο δάπεδο με ξύλο που πατάει πάνω σε άλλα υλικά. Στους άλλους ορόφους υπάρχουν δοκάρια με σίδερα μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε καλά τα ξύλινα δοκάρια μη τυχόν έχουν φαγωθεί,απο μέσα, απο το σαράκι κάτι το οποίο δε φένεται εξωτερικά με την πρώτη ματιά .

Link to comment
Share on other sites

ναι στην επαρχία σε ένα χωριό της Βοιωτίας, σχεδόν όλα σπίτια της εποχής εκείνης έτσι είναι εκεί..

θα ξαναπάω σε λίγες μέρες να το δω, ελπίζω να μην είναι κούφια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.