Μετάβαση στο περιεχόμενο

ενταξη στο Ν 4178 ακινητου χαρακτηρισμενου ως αυθαιρετο χωρις ομως να ειναι


ΕΚ

Recommended Posts

καλημερα. θα ήθελα να ρωτησω αν ενα ακινητο που εχει χαρακτηριστει απο την πολεοδομια ως αυθαιρετο μποορεί να ενταχθει στο Ν 4178 ως προς τις αυθαιρετες εργασιες, αφου έχει αμφισβητηθεί η εκθεση της πολεοδομιας και έχει κατατεθεί ένσταση. Για να προλάβω τυχον ασκοπη συζήτηση να προσθεσω οτι το κτισμα προυφίσταται του 1923 και το κτιριο δεν εχει ανακατασκευαστεί εκ θεμελείων,εχουν γίνει μονο αυθαιρετες εργασιες επισκευής .π/χ αλλαγή σκεπής, αλλαγή κουφωμάτων,αρμολόγημα πέτρας.

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.είχα κανει εναρξη εργασιων στο ΙΚΑ και εχω περασει ημερομισθια κατηγ 1    16 πριν την 28-7-11 και άλλα 10 κατηγ 3 και 5 μετα την ημερομηνια 28-7-11 αλλά εντος του 2011.

Link to comment
Share on other sites

Η ένσταση ποια πορεία πήρε και που πήγε;;

πήγε στο ΣΥΠΟΘΑ ή στην Επιτροπή Κρίσεων αυθαιρέτων;; 

 

Περίμενε πρώτα την κρίση της (μήπως και σε αθωώσουν!!)

 

Μετά βλέπεις..

Πάντως μπορείς και δικαιούσαι να ενταχθείς στο 4178

απευθυνόμενη σε κάποιον μηχανικό της εμπιστοσύνης σου

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο χαρακτηρισμός από την πολεοδομία ως αυθαιρεσία ούτε η όποια ένσταση που κατέθεσες. Δημοκρατία έχουμε κάνεις όσες ενστάσεις θες στην τελική.

Το πρόβλημα είναι να μη έχουν γίνει αυθαίρετες εργασίες και αλλαγές χρήσης μετά την 28-11-2011.

Συγκεκριμένα δε πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι αν έγιναν αυθαιρεσίες είναι προ αυτής της ημερομηνίας.

Αναγκαία 1η και βασική κίνηση που πρέπει να κάνεις να απευθυνθείς σε έμπειρο τεχνικό γραφείο να σε κατευθύνει.

Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να το κάνεις για την οποιαδήποτε ένταξη στον 4178.

Πως θα αποδείξεις ημερομηνίες ή αυθαιρεσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις θα τα δεις με τον μηχανικό σου αφού θα έχει όλα τα αναγκαία σχέδια του κτιρίου και μια αυτοψία της υπάρχουσας κατάστασης.

Φυσικά επικουρικά κτίριο προϋφιστάμενο του 1923 παίζει να έχει χαρακτηρισμό ως διατηρητέο ή και να βρίσκεσαι σε παραδοσιακό οικισμό. Οπότε αν ναι και σε αυτό τότε θα πρέπει το τεχνικό γραφείο που θα απευθυνθείς να είναι στελεχωμένο κι από Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Didonis

κατά αρχάς καλημέρα και εύχομαι να είσαι καλά (μας έλειψες για αρκετό διάστημα)

Όταν έγραφα το μήνυμα είχα τη γνώμη ότι η περίπτωση του/της, εμπίπτει στην παρ 14α  του άρθρου 23

(έτσι που είναι συντεταγμένο, όμως ίσως και να έχεις δίκαιο ειδικά αν το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακό ή διατηρητέο-που κάτι τέτοιο δεν μας το είπε )

 

το παραθέτω 

14.α  Στις διατάξεις του παρόντος νόμου, υπάγονται υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης και ύψους μέχρι ποσοστού 20% των επιτρεπομένων, κατασκευών, επί κτιρίου για το οποίο εκδόθηκε νόμιμη άδεια και οι εργασίες αποπεράτωσης ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους μετά τις 28.7.2011, υπό την προϋπόθεση ότι εργασίες κατασκευής του φέροντος οργανισμού πραγματοποιήθηκαν προ τις 28.7.2011 και η θεώρηση για την έναρξη των εργασιών, από την Αστυνομική Αρχή, έλαβε χώρα προ τις 28.7.2011. Κατά τον έλεγχο από την Υπηρεσία Δόμησης για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη σύνδεση του κτιρίου ή τμήματος αυτού με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, προσκομίζεται αντίγραφο της βεβαίωσης υπαγωγής και γίνεται έλεγχος και ταυτοποίηση των στοιχείων υπαγωγής.

β. Σε κάθε περίπτωση η έναρξη των οικοδομικών εργασιών του φέροντος οργανισμού πριν τις 28.7.2011 πιστοποιείται και αποδεικνύεται από σχετική αεροφωτογραφία.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι σε παραδοσιακο οικισμό. τα ημερομισθια στο ΙΚΑ που ειναι προ της 28/7/11 ειναι το αναγκαιο δημοσιο εγγραφο? Την πορεια της ενστασης δεν την γνωριζω . Μεχρι την εκδικαση της όμως εγω μπορω να ενταχθω στο νομο με την εκρεμοτητα της εκθεσης αυθαιρετου?

Link to comment
Share on other sites

το κτισμα μου παντα είχε σκεπή και σκεπη θα δειχνει η αεροφωτογραφια το αρμολογημα της πετρας και την αλλαγή κουφωμάτων ποια αεροφωτογραφια θα τα δειξει γιαυτο  ρωτω αν ισυει η αποδειξη του ΙΚΑ.ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.