Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμή αντίστασης ράβδου γείωσης


Georgia Ch

Recommended Posts

παιδιά έχω μια απορία. Σε μια εγκατάσταση με γείωση ΤΤ (παλιά εγκατάσταση) έγινε μέτρηση με τεραστια αντίσταση. Πρότεινα πλάκα γείωσης για αντικατάσταση. Ο ηλεκτρολόγος αντ'αυτού έβαλε ράβδο γειώσεως χαλκό 1,2 μέτρα. Πάω σήμερα μετράω με το mettrel και τα πασαλάκια και μου βγαίνει 45.5Ω. Γενικώς ξέρω ότι με μια απλή ράβδο γείωσης και μάλιστα σε βραχώδες έδαφος η γείωση που περιμένεις είναι κοντά 50 Ω.. Η απάντηση του ηλεκτρολόγου ήταν ΄΄οτι δεν έκανα καλά τη μέτρηση και ότι εκείνος(με ποια μέθοδο δεν ξέρω... ) τη βρήκε 0,22Ω????!!!!!

Αν είναι έτσι να μη ξαναβάλουμε θεμελειακές και να βάζουμε μια ράβδο!! Μα είναι δυνατόν??

Link to comment
Share on other sites

Μια ραβδος γειωσης κλασικη 1,20cm χαλκου με την καλυτερη ειδικη αντισταση του εδαφους δεν μπορει να σου δωσει κατω απο 30Ω και ολογος ειναι οτι καλυπτει πολυ μικρη επιφανεια εδαφους.

Αυτος που θα υπογραψει την ΥΔΕ εχει και την ευθυνη της γειωσης που κατασκευασε. Υπαρχει περιπτωση οθ εγκαταστατης να μετρησε βροχο σφαλματοςκαι να ειναι συνδεμενα ισοδυναμικα η παροχη της ΕΥΔΑΠ και να του δινει αυτη την τιμη και να θεωρη οτι η γειωση εχει αυτη την τιμη .Κανε ενα ραντεβου στο εργο με τον εγκαταστατη και μετρηστε μαζι την γειωση γιατι ειναι πολυ επικινδυνη τιμη γεια γειωση αυτη η τιμη που μετρησες.

Link to comment
Share on other sites

Για να το πω λαϊκά, μη μασάς! Τα μαστόρια μπορούν να σου πουν ότι μπορείς να φανταστείς προκειμένου να αποφύγουν τη δουλειά (γιατί η πλάκα γείωσης θέλει και κάμποσο σκάψιμο...). Ίσως δεν έπρεπε καν να μπεις σε διάλογο μαζί τους σε θέματα μετρήσεων. "Έκανες ότι σου είπα; Όχι. Ε, κάνε το."

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

παιδια σας ευχαριστώ πολύ!

 

ναι τελικα μιλησα μ τον ιδιοκτητη. Θα βαλουμε και πλακα και τρεις ραβδους.

 

Τι σημαινει πιο φθηνο όταν  φτιάχνεις μια εγκατάσταση (και εν προκειμενω ακριβη εγκατασταση) πρεπι να εγγυηθεις την ασφάλεια της.

 

εχεις δωσει τοσα λεφτα για μια ανακαινιση και θα κολλησεις στη διαφορα τιμής πλακας και της ραβδου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έβαλε ράβδο γειώσεως χαλκό 1,2 μέτρα.

 

Μια ραβδος γειωσης κλασικη 1,20cm

 

 

1,5μετρα  είναι ρε παιδιά, κ όχι 1,2

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νικο ειτε 1.2 ειτε 1.5 μετρα μικρη η διαφορα στην τιμη της αντιστασης του γειωτη... Περυσι χρησιμοποιησα 3 ραβδους επιχαλκωμενους ελεμκο, δεν θυμαμαι μηκος παντως

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας,αν το έδαφος είναι βραχώδες δύσκολα θα επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή.πιστεύω οτι θα χρειαστεί να βάλεις 4 πλάκες σε διάταξη Χ και μακάρι να πέσει...πάντως για να βρεις τι ακριβώς πρέπει να βάλεις πρέπει να γνωρίζεις την ειδική αντίσταση του εδάφους ρ και μετά από υπολογισμούς βρίσκεις τι βάζεις και πώς ..τώρα θα πας στα τυφλά ,βλέποντας και κάνοντας... 

Link to comment
Share on other sites

κι εγω το σκεφτηκα για τις πλακες. το θεμα ειναι οτι δεν εχει χωρο. εδω ειναι χωριο ειναι ολα ασφαλτοστρωμενα... ευτυχως ειχε ενα τυπου παρκακι πιο περα και εκανα τη μετρηση γειωσης με τα πασαλακια. Το οικημα δεν εχει καν αυλη  και δεν υπαρχει και ελευθερος περιβαλλον χωρος γτ αλλωστε θα πρεπει να εχουν τουλαχισοτον 3μετρα διαφορα μεταξυ τους οι πλακες.

Θα βαλουμε μια πλακα  και τρεις ραβδους και βλεπουμε.... θα σας ενημερωσω οταν ξαναμετρησω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.